Little food

Skidanje kalorija koje vam se može obiti o glavu

644

Zašto ne bi trebali skinuti previše kalorija? Drastično rezanje kalorija može biti najbrži put do mršavljenja – ali ima puno razloga zašto ne biste trebali smanjiti kalorije previše.

S obzirom na izbor između brzog i sporog mršavljenja, većina ljudi će vjerojatno odlučiti za brzo. A to je i razumljivo. Nakon što ste odlučili da biste htjeli osloboditi višak masnoća, jednostavno to želite napraviti – što prije, to bolje.

Dio problema sa skidanjem kalorija je da je to jednostavno previše teško napraviti. Zatim, odustati i vratiti se otkud ste počeli.

Jeste li skinuli previše kalorija?

Brzina gubljenja težine je jedan od najboljih načina ako ste previše skinuli kalorije. Općenito, sigurna brzina gubitka težine je u rasponu od 0,5 do 1 kg tjedno. U prvom ili drugom tjednu dijete možete izgubiti nešto više – to je normalno, a obično je posljedica gubitka premalo unošenje tekućine. Ali, ako stalno gubite puno više od nekoliko kg tjedno, to vas može dovesti do prevelikog gubitka kalorija.

Da bi izgubili kalorije sigurnom brzinom, trebate stvoriti deficit od 500 kalorija dnevno (da izgubite pola kilograma tjedno) do 1000 kalorija dnevno (za izgubiti 1 kg). To se najbolje postiže smanjenjem vlastitog kalorijskog unosa, zajedno s povećanjem kalorija koje su pale kroz vježbe. Tako, na primjer, ako ste bili smanjili 300 kalorija dnevno iz svog uobičajenog unosa i potrošili dodatnih 200 kalorija pomoću aktivnosti, što bi stvorilo 500 kalorija po danu deficita i treba očekivati ​​da ćete izgubiti oko pola kilograma u tjedan dana.

Kako bi imali dovoljno kalorija za rad svih hranjivih tvari, ne bi trebali ispustiti svoj dnevni unos kalorija ispod 1200 kalorija – u suprotnom, to je jednostavno previše teško kako bi zadovoljili svoje potrebe hranjivih tvari. Ako ne možete smanjiti broj kalorija iz prehrane, bez pada ispod dnevnog unosa od 1200 kalorija, onda ćete željeti pojačati svoju razinu aktivnosti – i prihvatiti da je to možda za vas malo više vremena da ostvarite svoj cilj.

6 razloga zašto ne bi trebali smanjiti kalorije previše

– To može biti teško kako bi zadovoljili svoje potrebe hranjivih tvari  Kada smanjujete svoj ​​kalorijski unos, svaka kalorija mora biti hranjivo-upakirana kako bi zadovoljla potrebe vašeg tijela. Dnevne potrebe za vitaminima, mineralima, ugljikohidratima, proteinima i zdravim mastima moraju biti ispunjeni, a to može biti teško za napraviti, ako nemate dovoljno kalorija za rad.

– Možda ste previše gladni – ne bi trebali trpjeti nepodnošljiv osjećaj gladi, dok pokušavate izgubiti težinu , ali to se često događa ako ne jedete dovoljno kalorija. A kada se pretjerano gladni, sve izgleda primamljivo – a vi ćete se vjerojatno više dati prevariti.

– Vaša fizička energija može trpjeti . Važno je da dajete svojim mišićima gorivo koje im je potrebno… Kada previše smanjujete kalorije, možda nećete imati energije da radite – što je tako važno za vaše cjelokupno zdravlje i kako bi vam moglo pomoći zadovoljiti vaš cilj mršavljenja.

– Vaš mentalna energija može patiti kada se ne uzme dovoljno kalorija, vaš mozak ne može dobiti gorivo koje mu treba , ostavljajući vam osjećaj umora. To može dovesti do gubitka šećera i neželjenih kalorija. Ili možda previše unosite kofeina, što vam također može pokvariti ostvarenje cilja.

– Izgubite mišićnu masu.  Vaše tijelo treba pravu količinu proteina kako bi podržalo niz važnih tjelesnih funkcija koji uključuju izgradnju i održavanje mišićne mase. Kada ne uzimate dovoljno kalorija, proteina, umjesto da to koristite za obavljanje više važne funkcije u tijelu. Kao rezultat toga, riskirate gubitak mišićne mase.

– Nećete uspostaviti dugoročne zdrave prehrambene navike. Često sam rekao da je zdrava prehrana i vježba navika koja se treba uspostaviti još dok je gubljenje težine ista navika koja će vam pomoći zadržati vašu tjelesnu težinu .  Drastično skidanje kalorija je teško i ograničavajuće – a to nije prehrana koju možete (ili bi trebali) nastaviti  dugi period.