fbpx
Preporučena količina tjelovježbe za tebe u 2024. godini!
Fitness Predloženo Top

Preporučena količina tjelovježbe za tebe u 2024. godini!

Približavamo se ulasku u još jednu uzbudljivu kalendarsku godinu, u kojoj ćeš imati priliku ostvariti sve svoje ciljeve vezane uz izgradnju tijela, pod uvjetom da svoju fizičku aktivnost dovedeš na optimalnu razinu…

Znamo da bez uravnotežene prehrane nema uspješnog mršavljenja, no ako zaista želiš unaprijediti zdravlje cjelokupnog organizma, tada je nužno nutritivno bogatim obrocima dodati i redovitu tjelovježbu.

Da, upravo kroz trening i fizičko kretanje učvrstit ćeš kritične dijelove svog tijela, ojačati mišiće, a i poboljšati svoje srčane i plućne kapacitete. Dodajmo tome još bolje držanje, veću izdržljivost i lakše održavanje ravnoteže te rast energije da postane jasno da je tjelovježba zaista pravi put za tebe, ako ti je stalo do vlastitog zdravlja.

Kako god, uskoro započinje 2024. godina, a s njom i prilika da kreneš od nule i ostvariš sve zacrtane ciljeve, vezane uz vlastitu kilažu, kao i liniju.

U tome će ti svakako pomoći redovita tjelovježba, a ovo je preporuka minimalne tjelesne aktivnosti koju trebaš prakticirati u sljedećih 365 dana…

Umjereni ili visoki intenzitet treninga?

Tjelesne aktivnosti dijelimo na one u kojima nam puls ostaje na relativno niskoj razini i one u kojima se otkucaji srca izrazito ubrzaju.

Ako se odlučiš za tjelesnu aktivnost umjerenog intenziteta, uz koju tvoje srce neće ludovati, tada se preporučuje minimalno 150 minuta tjedno. To znači pola sata pet puta dnevno, uz dva dana odmora, s tim da ovu minutažu možeš rasporediti i drugačije, ovisno o vlastitom slobodnom vremenu.

Za one koji nemaju toliko vremena za trening, već 75 minuta intenzivnih tjelesnih aktivnosti tjedno bit će sasvim dovoljno da tvoj organizam živne, a naravno da također možeš kombinirati umjerene i žestoke treninge, ako tražiš neku zlatnu sredinu, odnosno aktivno provedenih stotinjak minuta tjedno.

Za one kojima zdravstvena situacija ne dopušta toliko vremena provedenih u treningu, posljednja istraživanja pokazala su da već i treninzi od minute ili dvije, koji ne uključuju cjelokupno tijelo mogu dati pozitivne rezultate za zdravlje tvog organizma pa svakako to iskoristi, jer uvijek je moguće napraviti korak naprijed, čak i ako se zapreke ispred tebe čine ogromnima.

A oni koji se pak odluče u 2024. godini povećati svoju fizičku aktivnost na više od 300 minuta i potpuno se posvete tjelovježbi, moći će ostvariti zaista impresivne rezultate. Naravno, pod uvjetom da svoju tjelovježbu kombiniraju s adekvatnom prehranom, baziranom na nutritivno bogatim namirnicama umjerene kalorijske vrijednosti…

Za trening ti ne treba mnogo

Ako ti se u ovom trenutku tih 150 minuta provedenih u treningu čini mnogo, moraš znati da se pod tjelesnu aktivnost računa sve što uključuje protezanje mišića, od penjanja stepenicama i oštrih šetnji do bicikliranja i plivanja pa čak i kućanskih poslova. Dakle, pola te aktivnosti možeš provesti u tjelovježbi, a pola u svakodnevnom aktivnom stilu života.

Također, važno je naglasiti da u današnje vrijeme više ne moraš ići u teretanu niti sudjelovati u grupnim treninzima, kako bi tvoje tijelo odradilo efikasnu tjelovježbu. Dapače, zahvaljujući Internetu sve što trebaš sada imaš u udobnosti svog doma, jer za odličan trening dovoljno je tek prostirka i težina tvog tijela te eventualno neki jednostavni rekviziti.

U svakom slučaju, ako već dugo tapkaš na mjestu i nikako da kreneš u pravom smjeru sa svojim mršavljenjem i izgradnjom tijela, moraš znati da situacija nije beznadna. Dapače, ako malo razmisliš vidjet ćeš da imaš mnogo odličnih opcija na raspolaganju, a možda ti zapravo tek treba poticaj od strane nekog tko ima fitnes i nutricionizam u malom prstu, nekog tko će ti pomoći da napokon “progledaš”.

Dobra je vijest da je u 2024. godini na tvom mobitelu dostupno sve što ti treba. Naime, uz našu BudiFit mobilnu aplikaciju dobivaš svog osobnog trenera i detaljan plan treninga za svaki tjedan, s konkretnim vježbama spojenima u jednu cjelinu, na temelju profesionalne procjene tvojih trenutnih mogućnosti. Tu su i redoviti savjeti o tome što jesti, koji mnogi znače pri sastavljanju održivog plana prehrane.

BudiFit mobilna aplikacija nudi mogućnost mjerenja i analiziranja vlastite težine, opsega tijela i FMS-a, a i detaljno praćenje vlastitog napretka kroz vježbe koje uključuju težinu vlastitog tijela, girju, mini bands i elastičnu pilates traku.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda se prijavi za 7 dana BESPLATNOG korištenja BudiFit mobilne aplikacije i provjeri zašto joj popularnost iz mjeseca u mjesec raste!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se