fbpx
Kako pomoći zaposlenicima promijeniti vlastite fitness navike?
Predloženo Top Zdravlje

Kako pomoći zaposlenicima promijeniti vlastite fitness navike?

Rad na sebi i svom zdravlju važan je za efikasnost svakog zaposlenika, zbog čega bi voditelji tvrtki i oni zaduženi za ljudske resurse trebali posebnu pažnju posvetiti ponudi treninga za sve one koji rade u uredu.

Znamo kako moderni stil života djeluje na ljudsko tijelo, kao i rad u uredskom stolcu više od osam sati dnevno. U vrijeme pandemije ograničeno kretanje i rad u neadekvatnim uvjetima kod kuće još su malo povećali bolove u leđima zaposlenika, kao i njihove probleme s kontrolom tjelesne težine.

A zdrav organizam i zdravo tijelo preduvjet su efikasnosti na bilo kojem poslu, što znači da svi oni koji se bave upravljanjem ljudskim kadrom trebaju u tvrtkama posebnu pažnju posvetiti upravo fitness rješenjima.

Nema sumnje, zaposlenicima treba dodatni poticaj kako bi se posvetili tjelovježbi, ali i rješenja koja će im donijeti najviše zadovoljstva, najbolje rezultate i najmanje izgubljenog vremena…

Kako zaposlenike motivirati na tjelovježbu?

Redovita fizička aktivnost puno znači za mišiće, zglobove i kosti svakog od nas, kao i za naše plućne i srčane kapacitete, a u kombinaciji s uravnoteženom prehranom definitivno diže energiju u nebo te produžuje vitalnost.

Također smanjuje ili potpuno suzbija bolove prije svega u donjem dijelu leđa, koji je na udaru svim onim zaposlenicima koji mnogo sati dnevno provode u sjedećem položaju.

Zato je zadatak menadžera ili osobe zadužene za ljudske resurse motivirati ljude u uredu na tjelovježbu, a to će najlakše učiniti nudeći im pogodnosti i zabavne opcije treniranja.

Ponuditi zaposlenicima značajne popuste na teretanu i organizirati grupne treninge neke su od metoda koje tvrtke koriste kako bi pomogle svojim ljudima da ostanu u formi i sačuvaju zdravlje cjelokupnog organizma, a sve su popularnije i sveobuhvatne ponude, koje uključuju plan treninga, ali i savjete o prehrani, u komotnom okruženju uz minimalnu potrošnju vremena…

Trening online je odlično rješenje za tvrtke

Naše navike definitivno su se promijenile posljednjih godina, zbog čega više vremena provodimo gledajući u ekran mobitela nego ikad prije. Sve je online, a dobra je vijest da osoba kojoj je stalo do vlastitog tijela odlične video treninge danas može pronaći na specijaliziranim stranicama i aplikacijama na Internetu.

Zbog toga se sve više tvrtki povezuje upravo sa specijalistima za online treninge te nudi svojim zaposlenicima ovaj tip fizičke aktivnosti, koju je moguće provoditi u udobnosti svog doma, uz jednostavne, ali vrlo efikasne vježbe koje kroz nekoliko mjeseci marljivog rada daju impresivne rezultate.

Osim jasnog plana treninga i preciznog opisa svake vježbe, dobra fitness aplikacija uključuje i mogućnost redovitog savjetovanja sa svojim online trenerom, kao i dobivanje savjeta vezanih uz prehranu.

Online trening ima brojne prednosti za zaposlenike, jer ga je lakše uklopiti u svoju dnevnu rutinu od odlaska u teretanu, a i daje svakome pravo na diskretnu tjelovježbu, daleko od znatiželjnih očiju, što je mnogima vrlo važno dok rade na svom tijelu.

Zato je tvrtkama u interesu ponuditi ovaj tip tjelovježbe svojim zaposlenicima, uz značajan popust ili čak plaćajući im u potpunosti mjesečnu pretplatu, kako bi uvijek uz sebe imali plan tjelovježbe i prehrane koji će im olakšati put prema dugoročnoj vitalnosti i visokoj energiji za vrijeme radnog dana.

Zato online treninzi kakve donosi između ostalih i naša BudiFit aplikacija zlata vrijede u moderno doba vođenja ljudskih resursa, kada znamo da takva aplikacija nudi bezbroj vježbi baziranih na korištenju isključivo težine vlastitog tijela, ali i girje te elastičnih traka. Tu je i mogućnost mjerenja i analiziranja vlastite težine, opsega tijela i FMS-a, a i detaljan personalizirani plan treninga za svaki tjedan, s konkretnim vježbama spojenima u jednu cjelinu.

To je opcija koju definitivno vrijedi iskušati, ali bilo da se odluči za nuđenje zaposlenicima online treninga ili pogodnosti vezanih uz odlazak u teretanu, tvrtka kojoj je stalo do svoje budućnosti svakako mora razmišljati o aspektu fizičke spreme svojih zaposlenika, jer tako će podići produktivnost na višu razinu i poboljšati atmosferu u svojim uredima…

Neovisno o tome jesu li u Splitu, Zagrebu, Rijeci ili Čakovcu, BudiFit mobilna aplikacija za personalizirane treninge je dostupna svugdje.

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se