fbpx
Koje su prednosti, a koji nedostaci online treninga?
Fitness Predloženo Top

Koje su prednosti, a koji nedostaci online treninga?

U vrijeme kada se sve seli na Internet, svima željnima kvalitetno izgraditi tijelo danas su dostupni online treninzi, koje možeš odraditi na bilo kojem mjestu koje ti odgovora. Evo koja je prednost takvog koncepta, a koji su nedostaci…

Tko želi, taj može! To definitivno vrijedi za kontrolu vlastite tjelesne težine, kao i oblikovanje tijela, pod uvjetom da znaš što radiš.

Mnogo je načina kako možeš dovesti u red svoju kilažu, kao i cjelokupno zdravstveno stanje organizma, koji od tebe zahtijeva redovito kretanje i uravnoteženu prehranu kako bi normalno funkcionirao.

A posljednjih godina kao primamljiva mogućnost pojavili su se online treninzi, koji ti omogućuju da radiš na sebi u udobnosti svog doma ili gdje god poželiš. Radi se o trendu koji je u potpunosti promijenio industriju fitnesa i uveo neke nove standarde pa definitivno zaslužuje našu malu analizu, koja će ti otkriti koje su prednosti, ali i koji su nedostaci izgradnje tijela pomoću online tjelovježbe i pripadajuće stručne pomoći…

Diskretan trening baš kad tebi odgovara

Online treninzi definitivno imaju brojne prednosti u odnosu na klasične odlaske u teretanu. Prije svega zato što su jednostavni, a efikasni i možeš se uz njih dobro oznojiti za samo pola sata aktivnog rada tvojih mišića.

Zaista štedi vrijeme, jer ga ne gubiš na dolazak u teretanu i odlazak iz nje, kao i presvlačenje te eventualno dotjerivanje. Također je vrlo praktično, jer vježbe uvijek imaš dostupne na istom online mjestu i možeš ih detaljno pregledavati, radi lakšeg svladavanja tehnike, prije nego što se posvetiš žestokim treninzima, u kojima nema mjesta za oklijevanje.

Fleksibilnost je važna odlika online treninga, jer radiš ih ne samo gdje god ti to odgovara, već i u vrijeme koje ti najbolje paše. A imaš i svoju privatnost, odnosno diskreciju. Naime, cijelo vrijeme radiš u miru i daleko od očiju javnosti, što je mnogima itekako važno, pogotovo ako su tek na početku avanture i imaju još mnogo posla oko skidanja viška kilaže.

Mjesečna cijena takvog treninga u pravilu je niža od odlaska u teretanu, a pogotovo od angažiranja osobnog trenera. A što je najbolje, ako je koncept na koji se pretplatiš pošten i profesionalan, cijelo vrijeme dobivaš personaliziranu podršku, uključujući i prijedloge tjednog jelovnika pa čak i psihološku pomoć, što će ti značajno olakšati put prema ostvarenju vlastitih ciljeva…

Nemoj se zavući u svoja četiri zida

Govorili smo o prednostima online treninga, a evo i par riječi o nedostacima. Naime, ako sve radimo u udobnosti svog doma, uključujući i tjelovježbu, postoji opasnost da prestanemo biti društvena osoba ili čak zaboravimo koliko je bitno biti na svježem zraku.

Zato obavezno dok odrađuješ svoje online treninge uklopi u svoju rutinu i aktivnosti na otvorenom, ali nemoj zaboraviti niti druženje s prijateljima i najmilijima, jer to je negativan aspekt dostupnosti svega online, jer takva komocija može dovesti do spontane izolacije od ostatka svijeta.

Također, nikad se ne ustručavaj pitati svog online trenera za savjet, jer on je tu da ti pomogne da postigneš tvoje ciljeve. Video demonstracija vježbi je fantastična stvar i može te odvesti na pravi put, ali ako ti bilo što nije jasno, obavezno zatraži pomoć od osobe koja ima fitnes i nutricionizam u malom prstu i točno zna što proživljavaš, jer krivo izvođenje pokreta, kao i pogreške pri izboru namirnica svakako trebaš izbjeći.

Ako pak u tvojem okruženju baš nitko ne pridaje pažnju zdravom životnom stilu niti cijeni tvoj trud oko izgradnje tijela, obavezno svojim online treninzima dodaj i besplatno članstvo u Facebook grupama posvećenima kvalitetnoj prehrani i tjelovježbi. Jedna takva zove se Fit Lifestyle, gdje te čekaju brojni simpatični entuzijasti, koji jedva čekaju podijeliti svoju formulu dolaska do željenih rezultata.

U svakom slučaju, online treninzi su u ovom trenutku najbolji izbor za većinu onih koji žele po svojim pravilima, u svoje vrijeme raditi na izgradnji tijela.

No, nije svejedno kojeg trenera izabereš, jer tebi treba netko kome će zaista biti stalo do tvog uspjeha i zna kako prilagoditi prehranu i tjelovježbu tvojim karakteristikama i posebnostima. Dakle, ako se odlučiš za online trening, treba ti pomoć ozbiljnog i dokazanog stručnjaka. Nekog poput mene, tko jedva čeka pomoći ti promijeniti tvoju svakodnevicu.

Zadovoljstvo mi je najaviti ti da će moja BudiFit aplikacija ubrzo ugledati svjetlo dana, stoga te pozivam da se prijaviš na moj newsletter kako bi bila među prvima koja će dobiti sve potrebne informacije vezane uz njezine karakteristike i opcije pretplate.

Veselim se tvojoj prijavi!

Tvoj trener Kristian

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se