Najbolji način kako se riješiti masnih naslaga na trbuhu!
Mršavljenje Top

Najbolji način kako se riješiti masnih naslaga na trbuhu!

Ako želiš napokon dovesti u red svoju liniju i riješiti se viška na trbuhu, potreban je sveobuhvatni pristup, koji uključuje uravnoteženu prehranu, kao i efikasnu, a jednostavnu tjelovježbu…

Nema sumnje, trbuh je mjesto na kojem se nakuplja najviše masnih naslaga na tijelu. Zašto? Zato što ljudski organi ovdje mogu na najbrži način potražiti dodatnu energiju, ako im je potrebna.

Ipak, to ne znači da je nagomilana mast u trbušnom dijelu tijela nešto pozitivno. Dapače, može uzrokovati brojne različite bolesti, uključujući dijabetes tipa 2,  kao i povišeni kolesterol te srčane bolesti.

Salo na trbuhu također negativno utječe na tvoju fizičku sposobnost i stvara određeni pritisak na ostatak tijela, prije svega na zglobove, pogotovo ako se radi o pretilosti, kao najgorem stadiju prekomjerne tjelesne težine. A tu je i visceralna mast, koja se nakuplja između organa i otežava njihov rad, čemu isto treba stati na kraj.

Zato riješiti se “šlaufova” nije samo estetsko pitanje, već i zdravstveno, a ako želiš napokon stati na kraj višku kojeg ima u središnjem dijelu tijela, evo nekoliko najboljih savjeta kako to napokon i ostvariti…

Uravnotežena prehrana daje rezultate

Istina je, o našoj genetici ovisi koliku količinu sala će tijelo uskladištiti na trbuhu, a koliko na bedrima, stražnjici i ostalim kritičnim dijelovima.

To je nešto na što ne možeš generalno utjecati, zbog čega je jedini način da se riješiš masti na trbuhu rad na gubitku viška kilograma na cijelom tijelu.

U tome pomaže prije svega uravnotežena prehrana, koja će ti dati toliko potrebnu dugoročnu sitost, a da pritom u svoje tijelo unosiš razuman broj kalorija. Da bi to bilo moguće, prije svega treba smanjiti unos šećera.

Dakle, slastice neka budu tek povremena nagrada za uspjehe u tvom životu, a ne svakodnevna strast. Pokušaj također izbaciti iz prehrane što više industrijski obrađene hrane, od pekarskih proizvoda do brze hrane, jer ona se u pravilu svodi na izbacivanje iz namirnica svega nutritivno bogatog pa ti ostanu samo čisti ugljikohidrati, odnosno prazne, a obilne kalorije.

Alkohol je još jedan uzrok sala na trbuhu i treba ga svesti na minimum, dok s druge strane povećanje unosa proteina kroz životinjske i biljne izvore, kao i vitamina te minerala pomoću voća i povrća, svakako pozitivno utječe i na otapanje masti u svim kritičnim zonama, uključujući trbušnu.

Tjelovježbom olakšati kalorijski deficit

Pravilna prehrana je definitivno baza za skidanje masti s trbuha, ali još lakše ćeš to postići ako joj dodaš redovitu tjelovježbu. Dobra je vijest da jednostavne, a efikasne vježbe danas možeš odraditi u udobnosti svog doma, na prostirci u vlastitoj sobi, čak i bez potrebe za odlaskom u teretanu.

Ako znaš što radiš, već težina tvog tijela može biti dovoljna da odradiš pola sata odličnog treninga koji će ti olakšati postizanje kalorijskog deficita, dok su tu i jednostavni rekviziti, poput elastičnih traka, girje ili bučica, koji će se pobrinuti za još malo ljepše oblikovanje tijela.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je 11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2022-02-19T171838.651.png

Već tri takva treninga tjedno mogu napraviti razliku i pomoći ti riješiti se sala na trbuhu, pod uvjetom da im dodaš redovito kretanje. Što više oštrog hoda, penjanja uzbrdo i po stepenicama, plivanja i bicikliranja, time bolje, jer na taj način tijelo troši dodatne kalorije pa ni tvoja dijeta neće morati biti pretjerano radikalna.

Trbušnjaci? Da, apsolutno ih trebaš raditi. Oni nisu jamac ravnog trbuha, već se za to brine skidanje sala kroz pravilnu prehranu i potrošnju kalorija bilo kakvom efikasnom tjelovježbom. No, jačanje baznih mišića izuzetno je važno za cjelokupno zdravlje organizma, kao i za tvoje držanje pa ih svakako trebaš uklopiti u svoju trening rutinu, uz ostale važne vježbe poput iskoraka, čučnjeva i leđnjaka, namijenjenih istoj zoni tijela.

Što manje stresa i što više spavanja

Dakle, najbolji način skidanja sala s trbuha svakako je kombinacija uravnotežene prehrane i efikasne tjelovježbe. No, tome treba pridodati još nekoliko zdravih navika.

Govorimo prije svega o ovladavanju stresom, što nije jednostavno u današnje vrijeme. Moraš pronaći svoju formulu kako se opustiti nakon napornog radnog dana i izbaciti probleme iz glave, bilo putem meditacije, razbibrige ili vlastitom snagom uma.

Isto tako važno je i dugo spavati, jer to je s jedne strane razdoblje u kojem se tijelo regenerira i dobiva energiju za nove izazove, a s druge miran san i život bez stresa također utječu na rad metabolizma, o kojem na kraju ovisi koliko efikasno ćeš gubiti mast na trbuhu.

U svakom slučaju, skidanje sala na trbuhu traži sličan pristup kao i rad na svakom drugom dijelu tijela, dok učvršćivanje mišića traži specifičan trening pristup, kako bi oblikovanje bilo savršeno.

Naravno, svatko od nas može do dobrih rezultata doći samostalno, ako posjeduje dovoljno znanja iz nutricionizma i fitnesa. Međutim, ako osjećaš da se već dugo vrtiš u krug i sve što pokušaš završi neuspjehom, onda je vrijeme da potražiš pomoć stručnjaka, koji točno zna što prolaziš i može ti dati konkretne upute kako doći do željenih rezultata. U tom slučaju, treba ti netko poput mene, tko jedva čeka pomoći ti promijeniti kvalitetu tvoje svakodnevice.

Kako bi do tebe najbrže stigle korisne i učinkovite informacije vezane uz tvoj predmet interesa, prijavi se JEDNOSTAVNIM KLIKOM u nastavku i postani član predivne zajednice žena koje su poput tebe vodile tešku borbu s neželjenim masnim naslagama, a sada zadovoljno gledaju svoj odraz u ogledalu.

Malim koracima doći ćeš do velikih rezultata!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!