11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-11-30T112337.119

Ako zaista želiš smršaviti, počni se nagrađivati za svaku malu pobjedu!

154

Tko želi svoju tjelesnu težinu napokon dovesti pod kontrolu, mora znati da na tom putu stoje brojni izazovi. Zato je važno motivaciju uvijek držati na nivou, a to je najlakše ako uvijek imaš spremnu nagradu, za svaku malu pobjedu…

Dijeta nije i ne smije biti samokažnjavanje! Takav pristup može funkcionirati tjedan, dva ili tri, no prije ili kasnije nećeš više pronalaziti motiva nastaviti dalje i sve će završiti velikim razočaranjem.

A suprotnost tome je – nagrađivanje. Da, čak i u vrhunskom sportu više nema nemilosrdnih tiranina među trenerima, jer kažnjavanje u današnje vrijeme više apsolutno ne funkcionira. Samo izaziva nepotreban stres i frustraciju, od kojih pada samopouzdanje, a s njim i tvoja sposobnost promijeniti kvalitetu života.

Nema sumnje, ako imaš problema s viškom kilograma, do uspjeha te može dovesti isključivo pozitivan pristup. Jednostavno podijeli svoju misiju u manje cjeline i nagradi se za svaku malu pobjedu…

Kakav sustav nagrađivanja primijeniti?

Nagrada je zaista individualna stvar. Za nekog je odlazak u kazalište najljepši poklon koji može dobiti, za drugog tlaka od koje želi pobjeći.

Ako želiš kroz sustav nagrađivanja pronaći visoku motivaciju pri izgradnji tijela, najbolje je da ispišeš na papir stvari u kojima uživaš i do kojih ti je zaista stalo. Zatim podijeli svoju misiju mršavljenja u male segmente i svaki put si pokloni ono što će te razveseliti, nakon što uspješno kompletiraš zacrtano.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-30T113001.172

To može biti nešto materijalno, ali i neko ugodno iskustvo ili vrijeme provedeno u opuštenoj atmosferi s prijateljima. Evo par ideja u kojem smjeru razmišljati:

 • odlazak u restoran s fantastičnom hranom,
 • spa vikend u prekrasnom hotelu na moru,
 • planinarenje s prijateljima,
 • kupovina omiljene torbice ili štikle,
 • nabavka gadgeta za kojim već dugo čezneš,
 • posuđivanje ili kupovina knjige koju itekako želiš pročitati,
 • dan proveden na plaži,
 • vikend putovanje ili egzotična avantura,
 • posjet omiljenoj teti ili sestrični,
 • večernji izlazak koji uključuje mnogo plesanja,
 • strastvena noć bez imalo sputavanja.

Ideja je bezbroj, a isključivo je na tebi i tvojim afinitetima što koristiti kao nagradu, kojom ćeš proslaviti ostvareni uspjeh, po pitanju kontrole tjelesne težine i oblikovanja tijela.

Trebaš li se nagrađivati onime što si tijekom dijete uskraćuješ, kao što su fast food, slastice, burek i ćevapi? Ako radiš na sebi na pravi način, jedan takav obrok neće napraviti štetu, čak ni na tjednoj bazi. Imaš pravo i na takav odušak. No, prvo poradi na svom karakteru, da postane zaista čvrst, kako ti se ne bi dogodilo da ta nagrada postane svakodnevna, jer u tom slučaju svaki pokušaj mršavljenja past će u vodu…

Za koje male pobjede se trebaš nagraditi?

Ako želiš da ti nagrade budu prava motivacija u tvojoj misiji izgradnje tijela, ne smiju biti previše česte, ali niti previše rijetke.

Pokazuje se u praksi da najbolje funkcionira nagrađivanje jednom tjedno ili svaka dva tjedna, ovisno o onome što uspiješ pretvoriti u realnost. No, što točno nagraditi?

 • Ako uspiješ poštivati svoj plan prehrane od ponedjeljka do subote, svakako imaš pravo nagraditi se u nedjelju, po vlastitom izboru.
 • Ako postoji neka vježba koja je u prošlosti za tebe bila nemoguća misija, ali tijelo ti je dovoljno osnažilo da je sada napokon bez problema izvodiš – nagradi se.
 • Ako vaga pokaže tjedni ili dvotjedni napredak, u skladu s tvojim ciljevima – nagradi se.
 • Ako uvedeš novi režim tjelovježbe i uspješno ga odradiš – nagradi se.
 • Ako izdržiš bez slastica i industrijski obrađene hrane duže nego ikad prije – nagradi se.

U svakom slučaju, bilo kakvi važni koraci prema naprijed, čak i ako su mali, vrijede da se počastiš i uživaš u vlastitom uspjehu, jer to je ono što će te motivirati da preskočiš i sljedeću prepreku, znajući da za tvoj trud uvijek postoji nagrada.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-30T112652.113

A ako želiš u toj svojoj avanturi izbjeći korake unazad, zbog kojih nažalost dramatično pada motivacija i zatim propada većina dijeta, možda je vrijeme samostalni rad zamijeniti suradnjom s vrhunskim stručnjakom.

Mnogo je različitih puteva do uspjeha, ali samo uz nekog tko ima fitnes i nutricionizam u malom prstu možeš do cilja doći najbržim, najlakšim i najsigurnijim putem, bez nepotrebnih posrtaja. Dakle, za najugodnije iskustvo izgradnje tijela pomoć nekog tko je znalac zlata vrijedi. Nekog poput mene, tko jedva čeka pomoći ti poboljšati kvalitetu tvoje svakodnevice.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i ONLINE fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena, s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!