11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-09-07T081730.579

Kako skinuti 20 kilograma i zauvijek promijeniti svoj život!

417

Tko ima viška dvadeset kilograma masnih naslaga definitivno mora nešto učiniti po tom pitanju, a dobra je vijest da se uz pravi pristup može na elegantan način riješiti ovaj problem i to u sasvim razumnom vremenskom razdoblju…

Velika životna promjena. Tako se najbolje može opisati skidanje čak 20 kila prekomjerne tjelesne težine, nakon čega definitivno nećeš više živjeti na isti način kao prije.

Ne, ne radi se isključivo o estetskom pitanju i oblikovanju tijela, već prije svega o ozbiljnom zdravstvenom problemu. Dvadeset kila masti je puno i to mora utjecati na funkcioniranje brojnih različitih organskih sustava u tvom tijelu, uključujući srce i krvne žile koji su posebno ugroženi prekomjernom težinom.

11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-09-07T080801.446

To je jedan uteg koji siše tvoju energiju, pritišće tvoje zglobove, uništava ti kondiciju i zadaje probavne probleme, no dobra je vijest da ga se itekako može eliminirati, i to na zdrav i održiv način.

Ono što je potrebno je tek uzeti si otprilike šest do devet mjeseci vremena te se zatim odlučno i predano posvetiti provođenju vlastitog kvalitetnog plana dijete, baziranog na niskokaloričnoj prehrani i povećanju količine fizičkog kretanja

Uz zdravi životni stil kile idu dolje

Kad jednom kreneš u skidanje svoje prekomjerne težine, ugodno ćeš se iznenaditi početnim rezultatima, jer što je višak masnih naslaga veći, to je prve kilograme lakše skinuti.

No, da bi dugoročno tvoja dijeta bila uspješna, ključno je prigrliti zdravi životni stil, odnosno prijeći na uravnoteženu prehranu, bogatu mineralima, vitaminima i biljnim vlaknima te svim makronutrijentima u pravilnom omjeru, uključujući i proteine.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-07T075738.448

Samo na taj način je moguće kvalitetno kontrolirati tjelesnu težinu, podići vlastitu energiju i postići dugoročnu sitost, zbog koje nećeš više biti na stalnom iskušenju upropastiti dijetu grickalicama, slatkišima i pekarskim proizvodima.

Da, spomenute prazne kalorije dobivene iz industrijske obrađene hrane trebaš u velikoj mjeri izbaciti iz svog tjednog plana prehrane, čiju bazu od otprilike 80% treba činiti zdrava i niskokalorična hrana, koja pomaže kvalitetno izgraditi tvoje tijelo i poboljšava zdravstveno stanje cjelokupnog organizma.

Sve više i više fizičkog kretanja u tvom životu

Tvoj cilj je zapravo vrlo jednostavan. Moraš postići kalorijski deficit, odnosno trošiti više kalorija nego što ih uneseš u sebe.

Da bi to bilo što lakše, zdravoj ishrani važno je dodati što više fizičkog kretanja, jer to je najbolji način dnevnog povećanja potrošnje kalorija, što će olakšati tvoju dijetu koja neće više morati biti ni radikalna ni previše striktna.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-07T075047.415

Dakle, sjedenje u stolcu od jutra do mraka ili izležavanje na krevetu ne smije biti tvoja svakodnevica. No, na samom početku imaj na umu da je tvoje tijelo opterećeno teškim utegom, a tvoji sustavi još uvijek nisu naviknuti na fizički napor.

Zato je bitno krenuti s jednostavnim načinima potrošnje energije, poput oštrog hodanja i kratkih treninga koji ne traže besprijekornu kondiciju.

Kada skineš prvih pet kila, tada već možeš tražiti od sebe više i uključiti jednostavnu tjelovježbu koja će na efikasan način pomoći topljenju sala te učvrstiti ključne mišićne skupine za tvoju ravnotežu, držanje i elastičnost.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-07T081946.371

Dakle, uravnotežena prehrana u kombinaciji s fizičkom aktivnošću put je koji vodi do uspjeha. Ipak, moraš znati da tempo skidanja kila neće uvijek biti isti, a bit će i povremenih kriza, jer radi se o višemjesečnoj misiji koja od tebe traži konstantni entuzijazam i ponešto discipline.

No, bez sulude žurbe, uz dobro postavljene osnove i kvalitetan plan na kojima se temelji tvoja dijeta, stvari će se definitivno posložiti na pravo mjesto i 20 kila tjelesne masti nestat će s tvog tijela

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-07T074907.925

Osiguraj si najbezbolniji put do uspjeha

Oprez! Skidanje kila može biti iscrpljujuće i frustrirajuće, a rezultati izostati, ako ne posjeduješ dovoljno znanja iz nutricionizma i fitnesa, ili svoj trud baziraš na neprovjerenim izvorima s Interneta, kakvih je danas bezbroj.

Takva dijeta često će te odvesti na krivi kolosijek, napredak će povremeno stagnirati i bit će potrebna ogromna mentalna snaga stalno se pokušavati vraćati s pogrešnog na pravi put, kako bi tvoj konačni cilj bio ostvaren.

To produžuje mršavljenje u najboljem slučaju za barem dva do tri mjeseca, a u većini slučajeva dovodi do pucanja i odustajanja, pogotovo ako u nekoj od kriza kile odu prema gore, umjesto prema dolje.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-07T074351.465-1

Baš zato je najbezbolniji put do uspjeha potražiti pomoć nekog tko zna što proživljavaš i zna kako na najzdraviji i najjednostavniji način doći do željenih rezultata, u razumnom vremenskom razdoblju. Nekog poput mene, tko ima bogato znanje o prehrani i tjelovježbi te efikasna rješenja kako prevladati povremene izazove na tvom putu.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i online trener za zdravo mršavljenje žena s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim karakteristikama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!