4 ključne vrline uz koje skidanje kila ide kao od šale!
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-10-19T200433.107
Mršavljenje Predloženo

4 ključne vrline uz koje skidanje kila ide kao od šale!

Istina je, uz pravi mentalni pristup moguće je ostvariti bilo koji postavljeni cilj, a svakako i gubitak neželjenih kilograma. Evo koje sasvim obične i svima dostupne vrline igraju ključnu ulogu ako želiš da tvoja dijeta završi velikim uspjehom…

Željeti promjenu je jedno, a provesti to u djelo nešto sasvim drugo! Naime, dobre stvari nikad se ne događaju preko noći, a za prebroditi brojne izazove na svom putu potrebne su određene mentalne karakteristike, koje te u svakom trenutku vuku prema naprijed, čak i kad je najteže.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-10-19T195554.044

Nema sumnje, velika većina dijeta propada upravo zato što osoba koja pokušava izgubiti kilograme nema razvijene one vrline koje su potrebne za ostvarenje konačnog cilja.

Ne, ne radi se o Bogom danim crtama osobnosti s kojima se moraš roditi, baš suprotno. Ključne vrline za dolazak do uspjeha dostupne su SVAKOME, samo treba raditi na njima i jačati vlastitu psihu, ne bježeći od prepreka koje su na tvom putu.

U svakom slučaju, vrijeme je da saznaš formulu za sigurni uspjeh. Evo koje četiri mentalne karakteristike uvijek daju rezultata, kad je u pitanju mršavljenje, ali i bilo koji drugi postavljeni cilj u životu… 

Odlučnost

Da, sve kreće od želje za pozitivnim promjenama i odlučnosti svoju preobrazbu uspješno pretvoriti u realnost. To je cilj koji moraš pred sebe postaviti kao životni prioritet i zatim odlučno grabiti prema njegovom ostvarenju, što god stajalo pred tobom.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-10-19T154021.345

Odlučnost znači nepokolebljivo i ustrajno krenuti prema željenom cilju, bez obzir koliko nelagodno se osjećaš na početku svog puta. To znači izaći iz zone ugode i krenuti u nepoznato, vjerujući da je pozitivan ishod itekako moguć, ako se potrudiš i provedeš svoj plan prehrane i tjelovježbe u djelo.

Pred svakim izazovom koji ti se na prvu čini nerješiv odlučnost će te spašavati od odustajanja, a zatim će se elegantna rješenja odjednom ukazati pred tobom i postat će ti jasno koliku razliku ustrajnost radi u životu, kao i koliko daleko možeš dogurati ako se olako ne predaješ…

Predanost

Odlučnost je sjajna stvar, ali da bi tvoj plan bio uspješno proveden u djelo, trebat će ti također i predanost. Radi se o discipliniranom odrađivanju zadanih zadataka, čak i u trenucima kada za njih nemaš volje ili misliš da predstavljaju tlaku.

Predanost znači kroz duže razdoblje odrađivati tjelovježbu triput tjedno, kao i koristiti svaku priliku za dodatnu fizičku aktivnost te provoditi plan prehrane s barem 80% zdravih i nutritivno bogatih namirnica tjedno.

Ne, predanost ne znači ponašati se kao robot i nikad ne pokleknuti, već stvoriti jedan čvrsti okvir unutar kojeg možeš provoditi svoju strategiju mršavljenja i polako grabiti prema cilju, znajući da lijenost, loše raspoloženje i gubitak motivacije neće i ne mogu upropastiti tjedne i mjesece uloženog truda.

I da, predana osoba ne odgađa svoje obveze, osim u ekstremnim situacijama, jer zna da što duže čekaš da nešto napraviš, veći su izgledi da to nećeš napraviti nikad…

Optimističnost

Pomalo je nevjerojatno koliko se duboko negativizam uvukao u našu društvenu zajednicu, a s takvim razmišljanjem zaista je teško ostvariti bilo kakav uspjeh, pa ni skinuti višak masnih naslaga.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-10-19T154850.256

Nemoj upasti u tu klopku! Moraš vjerovati u ono što radiš i priliku koju imaš za bolje sutra. Umjesto problema o kojima svi uvijek jamraju, ti se fokusiraj na rješenja. Uvijek postoji rješenje koje će te gurnuti korak bliže ostvarenju željenih ciljeva, kakva god prepreka bila na tvom putu.

Nema sumnje, optimističnost otvara vrata nekog sasvim novog svijeta, u kojem postoji pregršt novih i uzbudljivih mogućnosti, potpuno nedostupnih pesimistu, jer ih u svojem crnom scenariju koji mu je uvijek pred očima jednostavno ne vidi. Ne, ne radi se o nekom modernističkom isfuravanju, nego o realnim činjenicama. Probaj pa ćeš vidjeti…

Fleksibilnost

Za kraj, tu je jedna sasvim podcijenjena vrlina, a često radi razliku između uspjeha i neuspjeha. Naime, kao što vjerojatno znaš iz svog iskustva, planovi rijetko u praksi potpuno glatko prolaze, jer naiđu na neke zapreke koje se nisu činile očite na samom početku.

Naravno, tada možeš nastaviti tvrdoglavo lupati glavom u neprobojni zid i na kraju odustati, ili odlučiti malo prilagoditi svoju strategiju i krenuti alternativnim putem.

Dakle, ono što ti je također potrebno da unatoč svemu nastaviš juriti prema uspjehu svakako je fleksibilnost, odnosno sposobnost ponekad povući korak unazad, kad znaš da te nakon toga čekaju tri koraka naprijed.

A takvih izazovnih raskrižja će biti mnogo, ako kreneš u misiji mršavljenja samostalno, a nemaš potrebno znanje iz nutricionizma i fitnesa. S druge strane, puno brži, sigurniji i lakši put čeka te uz ozbiljnu stručnu pomoć, nekog tko zna kroz što prolaziš i ima uvijek spremna rješenja za izazove na tvom putu. Nekog poput mene, tko jedva čeka promijeniti tvoju svakodnevicu.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i ONLINE fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!