fbpx
Život NE završava sredinom tridesetih i zato NE diži ruke od svoje budućnosti!
Lifestyle Predloženo

Život NE završava sredinom tridesetih i zato NE diži ruke od svoje budućnosti!

Pomalo je nevjerojatno koliko ljudi u Hrvatskoj odustaje od svojih želja, snova i ambicija već nakon što pređu 35. godinu, zanemarujući pritom svoje tijelo i duh. Ti nemoj biti među njima!

Životarenje. Nepopularna je to riječ koja opisuje monotni životni stil, bez ikakve želje nešto promijeniti ili poboljšati u budućnosti, unatoč nezadovoljstvu vlastitom svakodnevicom.

Upravo u ovu zamku padaju mnogi oko nas, otprilike tri četvrtine zrelog hrvatskog stanovništva, zadovoljavajući se životom ispod vlastitih mogućnosti, jer smatraju da ne mogu bolje od toga.

Pa zašto bi netko odustao od sebe i svoje budućnosti? Mnogo je razloga, no najvažniji je taj što osoba koja životari u pravilu uopće nije svjesna da životari, već misli da je to normalan i primjeren život dobi u kojoj se nalazi. A istina ne može biti dalje to toga!

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-17T132534.651

Nažalost, životarenje je svugdje oko nas. No, koji su zapravo najčešći simptomi? Treba priznati da bi potpuna lista simptoma bila poduža, ali ovih 10 definitivno vrijedi izdvojiti:

  • ostanak godinama na istom radnom mjestu koje te nimalo ne zadovoljava
  • odbijanje druženja s prijateljima, radi sjedenja pred televizorom
  • potpuni nedostatak ambicije učiti i napredovati, u bilo kojem obliku
  • negativan stav prema svemu što zahtijeva trud i predanost
  • strah od promjena i nepoznatog, unatoč realnosti koja te ne usrećuje
  • kronična lijenost i nedostatak inicijative
  • kritiziranje onih koji žive s više hrabrosti i drugačije od tebe
  • osjećaj da nemaš vremena za nove stvari, iako se zapravo ničim ne baviš
  • zanemarivanje sebe i svog zdravlja
  • zanemarivanje vlastitog fizičkog izgleda

Ako se prepoznaješ u nekima od ovdje navedenih simptoma, tada dobro razmisli u kojem smjeru ide tvoj život. Ipak, čak i ako si do grla u životarenju, dobra je vijest da se tvoja svakodnevica u svakom trenutku može promijeniti, ako pronađeš hrabrosti napokon se trgnuti!

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-17T131806.928

Bljutavi život NIJE primjeren nijednoj dobi!

Ne upadaj u zamku koju pokušavaju iskopati ispod svakog od nas. “Skrasiti se” ne znači prestati živjeti život, odnosno početi zanemarivati sebe.

Mnogi obiteljski ljudi, kao i samci u zreloj dobi itekako imaju sadržajan i zanimljiv život, a oni koji pokušavaju nametnuti da nešto nije primjereno, to su kukavice koje nemaju hrabrosti živjeti punim plućima pa pokušavaju sputati i druge.

Istina je da je isključivo bljutava kolotečina neprimjerena modernom ljudskom biću, i to u bilo kojoj dobi života! I postoji bezbroj načina kako se izvući iz takve svakodnevice. Jedino što trebaš je željeti promjene i učiniti SVE što je u tvojoj moći da se dogode.

Da, prije svega učenje i osobni razvoj odličan su lijek protiv životarenja i nešto za što vrijedi pronaći vremena, koliko god poslovnih i obiteljskih obaveza imaš. Nova znanja otvaraju neka sasvim nova vrata tvoje budućnosti, kroz koja treba bez oklijevanja pokušati pronaći.

Putovanja, izleti, druženja s prijateljima, usavršavanje različitih vještina i upoznavanje novih ljudi. Sve su to stvari koje će ti obogatiti život i trgnuti te iz kolotečine koja te guta. Ali sve zapravo kreće od prestanka zanemarivanja sebe i svog organizma, jer u zdravom tijelu je zdravi duh, prijeko potreban za bilo kakve pozitivne promjene…

Rad na zdravlju i izgradnji tijela baza je za SVE! 

Nema sumnje, najbolji lijek protiv životarenja i monotone realnosti svakako je kvalitetna izgradnja tijela. S njom prestaješ zanemarivati svoje zdravlje, nužno za dugu vitalnost i tvoje normalno funkcioniranje čak i u dubokoj starosti.

Radom na sebi i svom tijelu, kroz uravnoteženu prehranu i redovitu tjelovježbu, također drastično dižeš razinu svoje energije, dok raste i tvoje samopouzdanje, što će se itekako osjetiti u kvaliteti tvoje svakodnevice.

Da, u tom procesu tvoja linija će postati skladnija, što će te napuniti dodatnim zadovoljstvom, a bolje zdravlje i viša razina energije promijenit će i tvoj mentalni sklop pa ćeš početi ponovo sanjati, maštati i kovati ambiciozne planove o boljoj budućnosti, na što imaš itekako pravo, i to sve do smrti!

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-17T130803.563

U svakom slučaju, prelazak na zdravi životni stil čvrsta je baza za rad na boljoj budućnosti i sigurni bijeg iz kolotečine, koja je daleko ispod tvojih životnih mogućnosti.

A ako se osjećaš zakopano na uvijek istom mjestu i smatraš da se nikako ne možeš trgnuti bez nekog tko će te pogurati u pravom smjeru, nije sve izgubljeno!

Uz pravu stručnu podršku, tvoja motivacija će eksplodirati, a puni potencijal napokon doći do izražaja. Potrebno ti je tek kontaktirati nekog poput mene, tko ima fitnes i nutricionizam u malom prstu, a zna što prolaziš i jedva čeka pomoći ti ostvariti pozitivne životne promjene.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i online fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se do kraja 2021. godine i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se