11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-10-13T163146.118

Banana Roll Fat – vježbe koje ubijaju masno tkivo ispod stražnjice!

127

Kombinacija pravilne prehrane i ciljanih vježbi definitivno će ublažiti ili potpuno eliminirati namreškanu koža na prijelazu iz stražnjice u stražnju ložu…

Svatko od nas nakuplja tjelesnu mast u različitim kritičnim zonama. Neki je skladište na trbuhu, drugi na bedrima, stražnjici ili podbratku. No, jedno mjesto koje mnoge žene ističu da ih posebno muči nalazi se odmah ispod stražnjice, gdje se često nakuplja veća količina masnih naslaga i narušava pozadinski estetski dojam tijela.

Taj fenomen nazivamo “banana rolicama”, a poznatiji je po svojem engleskom nazivu Banana Roll Fat. Zašto ga tako zovu? Zato što su ove masne naslage u nekoj mjeri oblikovane u obliku banane, a širina tog područja također odgovara banani u horizontalnom položaju, što je nekog maštovitog nagnalo da svojem neželjenom salu da upravo ovaj naziv, koji se popularizirao diljem svijeta.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-10-13T161701.063

U svakom slučaju, iako postoje one žene koje su genetski podložnije “banana rolicama” od drugih, to ne znači da je nemoguće eliminirati masne naslage ispod stražnjice na takvom tipu tijela.

Dapače, kombinacija uravnotežene prehrane i efikasne tjelovježbe će se itekako isplatiti na ovom području. Drugim riječima, ako te muči Banana Roll Fat, tvoj prvi zadatak je dovesti svoju prehranu u red i postići kalorijski deficit, zdravim niskokaloričnim namirnicama koje ti istovremeno daju sitost i energiju te pomažu riješiti se viška masnih naslaga.

Nakon toga je vrijeme krenuti s pravilnom tjelovježbom, koja će dotući mast ispod stražnjice i učiniti tvoje noge i pozadinu još ljepšima…

Vježbe i navike koje pomažu protiv “banana rolica”

Ako želiš udariti jako na ovu zonu, možeš to napraviti čak i bez klasične tjelovježbe! Da, penjanje stepenicama snažno će aktivirati baš stražnjicu i stražnju ložu.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-10-13T153938.308

Dakle, ako svakodnevno izbjegavaš lift i triput se dnevno penješ prema svom uredu ili mjestu stanovanja, brzo ćeš osjetiti zatezanje, a zatim i učvršćivanje mišića upravo na području “banana rolica” pa ovaj tip aktivnosti definitivno zaslužuje preporuku.

Osim stepenicama, do rezultata je itekako moguće doći i ciljanim treningom. Prva vježba koja pomaže svakako su čučnjevi, čak i oni klasični, a još bolje rezultate daje takozvani bugarski čučanj, koji se izvodi na jednoj nozi, s drugom naslonjenom na kupicu.

Ne zaboravimo ni Donkey Kicks iliti naizmjenično izbacivanje nogu prema naprijed, dok se nalaziš u početnom položaju skleka. Vježbom ciljaš različita područja, od trbušnjaka do gluteusa i stražnje lože, dok u sebi ima i elemente aerobnog treninga.

Hip Thrust iliti potiskivanje kukova još je jedna svima poznata vježba koja se bori protiv “banana rolica”, ali samo ako je pravilno izvodiš. Dakle, ključno je stisnuti mišiće stražnjice u gornjem položaju i na trenutak zadržati tu poziciju, a svakako pomaže i korištenje pokojeg utega, jer izvorni oblik ne daje maksimalne rezultate.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-10-13T154331.984

Malo kompleksnija vježba je Bridge Walk, u kojoj radiš most od svog tijela, podizanjem trupa na ruke i noge iz ležećeg položaja te se zatim krećeš po svojoj prostirci. To je vježba koja donosi napredak po pitanju definicije mišića na području kukova i pomaže učvršćivanju kritičnih zona oko stražnjice.

Tu su još dvije vježbe koje se obično rade s rekvizitima. Hamstring Curls je neizostavna vježba u svakoj teretani, pri kojoj petama podižeš teret prema stražnjici, čime između ostalog učvršćuješ kožu na području bedara. Mrtvo dizanje ili Deadlift pak možeš izvoditi uz pomoć girje, ciljajući gluteuse, bedra i stražnju ložu.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-10-13T155048.065

Vježbe fokusirane na borbu s masnim naslagama ispod stražnjice možeš uklopiti u svoj kružni trening fokusiran na različite skupine mišića, u udobnosti svog doma, ali i posvetiti cjelokupnu tjelovježbu upravo ovom području. Dodaj tome što više kretanja, po mogućnosti uzbrdo ili stepenicama i napredak je neminovan.

A ako i dalje ne vidiš rezultate svog napornog rada, onda možda zanemaruješ neki od bitnih elemenata zdravog životnog stila, poput pravilne prehrane, ili nepravilno izvodiš vježbe.

U tom slučaju, ako tražiš najbrži, najsigurniji i najlakši način oblikovanja i izgradnje cjelokupnog tijela, najbolja je odluka potražiti pomoć iskusnog stručnjaka, nekog tko fitnes i nutricionizam ima u malom prstu! Nekog poput mene, tko jedva čeka pomoći ti poboljšati kvalitetu tvoje svakodnevice.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i ONLINE fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!