fbpx
5 loših navika kojih se moraš riješiti ako želiš smršaviti!
Mršavljenje

5 loših navika kojih se moraš riješiti ako želiš smršaviti!

Tko želi na pravi način kontrolirati svoju tjelesnu težinu, mora se prije svega kloniti klasičnih pogrešaka povezanih s modernim stilom života, koje su u posljednje vrijeme uništile veliku većinu započetih dijeta…

Osjećaš nezadovoljstvo vlastitim fizičkim izgledom i cjelokupnim zdravstvenim stanjem svog organizma? Želiš nešto promijeniti? Prelazak na zdravi životni stil svakako je u tom slučaju najbolja odluka!

To znači početi paziti na prehranu, koja mora postati uravnotežena i bogata svim ključnim gradivnim elementima, od minerala, vitamina, vlakana i proteina do esencijalnih masti i zdravih ugljikohidrata.

Ako tome dodaš još i tjelovježbu koja oblikuje i učvršćuje tijelo te pozitivno djeluje na tvoje plućne i srčane kapacitete, imaš sve što je potrebno za uspješnu kontrolu tjelesne težine i gubitak masnih naslaga koje te frustriraju.

Ipak, oprez! Tijekom procesa mršavljenja javit će se brojna iskušenja, a ovih 5 loših navika definitivno se moraš riješiti, kako bi postojali ikakvi izgledi da ostvariš zadovoljavajuće rezultate…

Jedenje iz dosade

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-29T080106.050

Najčešća pogreška u današnje vrijeme! Ako u sebe trpaš hranu iz dosade, u trenucima kad ne znaš kud sa sobom, svaki pokušaj kontrole tjelesne težine je uzaludan.

Dakle, ako osjećaš neobjašnjivu potrebu strpati nešto u sebe, vrlo brzo nakon planiranog obroka, suzdrži se. Nemoguće je postići kalorijski deficit, ako nemaš kontrolu nad sobom.

Isto naravno vrijedi i za emocionalno prežderavanje i bilo koji oblik prehrane koji se svodi na ubacivanje u sebe kalorije, čisto zato što možeš, a ne zato što ti to treba. Dobra je vijest što se uz samo malo discipline itekako moguće riješiti ove loše navike!

Odgađanje zacrtanih planova

Ako želiš smršaviti, moraš provoditi osmišljeni plan u djelo. Odmah i sad! “Budem sutra” i “Ima vremena” rečenice ne smiju biti dio tvog vokabulara.

Istina je, može ti se povremeno dogoditi loš dan ili korak unazad, zbog čega se ne treba gristi, nego samo nastaviti istim putem. No, ako u 99% slučajeva predano i odlučno provodiš svoj plan, rezultati sigurno neće izostati.

Zato se nemoj pokolebati i disciplinirano odradi ono što će ti pomoći da se dovedeš u red, na temelju znanja i iskustva, koji uvijek trebaju stajati iza svakog plana vezanog uz mršavljenje.

Preskakanje obroka

Čini se kao odlična odluka dok pokušavaš smršaviti, ali zapravo je katastrofalna! Ako preskačeš obroke ostat ćeš bez energije, izazvati si nepotreban stres i na kraju puknuti te dići ruke od svega.

Nema sumnje, samo redovita i kvalitetna prehrana može predstavljati čvrstu bazu za gubitak tjelesne težine i pozitivno utjecati na tvoj metabolizam. Sve ostalo opasne su ideje koji ti dugoročno neće donijeti sreću.

Nažalost, u današnje vrijeme preskakanje obroka nije samo plod nepoznavanja osnova zdrave ishrane, već i produkt užurbanog stila života. Da se to ne bi često događalo, nije loše imati pokoji tajni adut u rukavu, poput Formula 1 šejka, bogatog visokokvalitetnim proteinima, uz 12 različitih vitamina i minerala. U samo dvjestotinjak kalorija dobivaš brzi i ukusni doručak, uz koji tvoja energija skače u nebo!

Odbijanje fizičke aktivnosti

Još jedna greška koju mnogi rade. Istina je, od pravilne prehrane kreće svaka dijeta, ali pravi rezultati dolaze tek u kombinaciji s fizičkim kretanjem i tjelovježbom.

Odbijanjem fizičkog rada na sebi značajno ćeš si otežati kontrolu tjelesne težine, jer će biti puno teže postići kalorijski deficit, a samim time i napredak u zadovoljavajućem vremenskom razdoblju.

O važnosti jačanja mišića za zdravlje tvog organizma da ne govorimo, kao ni o tome što ti sve dobar trening čini za zdravlje srca, pluća, zglobova i kostiju!

Uvijek traženje najlakšeg puta

Proces mršavljenja nikad nije sasvim jednostavan i ne pokušavaj ga učiniti takvim! Rezultati sigurno neće izostati ako se držiš kvalitetnog plana preobrazbe i zato nemoj sumnjivim odlukama pokušavati skratiti put do uspjeha.

Da, u našoj je prirodi pokušati si olakšati život, no ne smiješ s tim otići predaleko, ako želiš na pravi način izgraditi svoje tijelo.

Dapače, trebaš uvijek razmišljati kako dodatno pomoći vlastitom kalorijskom deficitu, pokojim treningom viška u trenucima kad ti se za to oslobodi vrijeme, šetnjom na posao umjesto vožnje automobilom ili penjanjem stepenicama umjesto korištenja lifta.

Dakle, izgradnji tijela treba stupiti strastveno, a kloniti se pritom distrakcija i iskušenja te se držati plana za koji znaš da donosi uspjeh.

A ako nemaš potrebno znanje vezano uz kvalitetnu izgradnju tijela i smatraš da vlastitim snagama ne možeš postići zacrtane ciljeve, tada je profesionalna stručna podrška ono što ti svakako treba.

Slobodno mi se javi čim zapneš! Zovem se Kristian, profesor sam Kineziologije i iza mene je 14 godina rada s više od 1000 simpatičnih klijenata poput tebe, koji su svim srcem željeli promijeniti nešto u životu i uz moju pomoć u tome su i uspjeli.

Personalizirani plan prehrane, efikasna tjelovježba i rad na mentalnoj snazi. To je ono što te čeka ovog ljeta, nakon što mi se pridružiš. Nemoj da ti bude neugodno kontaktirati me, svi mi katkad trebamo da nas netko malo pogura prema naprijed. Veselim se što ti mogu pomoći!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se