11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-11-14T211001.379

Zašto se nastavljam debljati iako redovito idem u teretanu?

189

Ako znaš što radiš, redovita tjelovježba definitivno može biti ključ uspjeha prilikom mršavljenja. Međutim, ako svoj plan kontrole tjelesne težine ne postaviš od početka kako treba, neće ti ni svakodnevni treninzi puno pomoći…

Svima poznata priča. Napokon se odlučiš trgnuti i upisati u obližnju teretanu, s ciljem smršaviti i uspješno oblikovati tijelo. No, umjesto da kile krenu prema dolje, napretka uopće nema. Dapače, nastavljaš se debljati i uopće ti nije jasno što se događa!

Nema sumnje, ovo je situacija koja nije rijetkost u svijetu fitnesa, a potpuno obeshrabruje i budi sumnju u vlastitu genetiku, kao i sposobnost ikad išta promijeniti po pitanju viška kilograma.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-14T210716.344

No, nije sve izgubljeno. Zapravo postoji logično objašnjenje za tvoj problem, kao i odlična rješenja koja će stvari staviti na pravo mjesto! Evo dva najvjerojatnija razloga zašto ne gubiš kile, unatoč redovitim odlascima u teretanu…

Nije svaka tjelovježba ista

Tvoja želja nešto promijeniti zaslužuje svaku pohvalu, no moraš znati da je bitan i način na koji svoj plan provodiš u djelo. Naime, ako ideš u teretanu samo zato da možeš reći da nešto radiš po pitanju mršavljenja, to nažalost nije dovoljno za konkretne rezultate.

Nije svaki trening isti. Razlikuju se po efikasnosti, kao i intenzitetu. Malo hodati na traci pa podići koji uteg i napraviti par serija trbušnjaka možda će se pobrinuti za potrošnju par stotina kalorija tog dana, no to neće biti presudan faktor za postizanje kalorijskog deficita.

S druge strane, ako je dobro osmišljena, čak i jednostavna tjelovježba u trajanju od tridesetak minuta može biti itekako efikasna i pobrinuti se za značajno veću potrošnju kalorija, kao i pozitivan utjecaj na tvoj metabolizam.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-14T210037.941

Dakle, ako nema napretka ni po pitanju masnih naslaga ni po pitanju oblikovanja tijela, uvijek se moraš zapitati jesu li tvoji treninzi efikasni ili tek služe da možeš reći da eto nešto radiš na sebi.

No, također imaj na umu da postoji još važnija stvar od kvalitete tjelovježbe, bez koje je mršavljenje apsolutno nemoguće…

Ništa bez pravilne prehrane

Kvalitetna tjelovježba će definitivno pozitivno utjecati na tvoje srčane i plućne kapacitete, na izdržljivost i snagu koju imaš u sebi, kao i na fleksibilnost te ravnotežu. Uz nju ćeš lakše spavati i općenito se osjećati bolje.

Međutim, ne mora nužno voditi do mršavljenja, ako svoju prehranu ne dovedeš u red. Zašto? Dovoljno je reći da jedna čokolada srednje veličine u sebi sadrži oko 500 kalorija, a nije je nikakav problem smlaviti u par minuta. Da, već to je dovoljno da potpuno anuliraš efekt jednog prilično žestokog treninga!

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-14T205252.797

Dakle, kad shvatiš kako funkcionira unos kalorija, postat će ti sasvim jasno zašto se debljaš unatoč tome što redovito treniraš. Nema sumnje, svakodnevno trpanje u sebe slatkiša, grickalica, masnog pomfrita, pekarskih proizvoda i industrijski obrađenog kruha teško da može popraviti bilo kakva tjelovježba.

Zato tvoj rad na sebi uvijek mora pratiti uravnotežena i zdrava prehrana, koja će s jedne strane ograničiti unos kalorija, dok će se također pobrinuti da tvoj organizam dobije sve one vrijedne nutrijente, nužne za rast energije i normalno funkcioniranje.

Tu na scenu svakako stupa voće, kao odlična zamjena za slatkiše, dok će se povrće, žitarice i grahorice pobrinuti za tvoju sitost, a biljni ili životinjski izvori proteina za izgradnju mišića. Trebaš i tajno oružje? Tu je Formula 1, zamjenski šejk od samo dvjestotinjak kalorija, bogat visokokvalitetnim proteinima, zdravim ugljikohidratima, esencijalnim mastima, kao i s 12 različitih vitamina i 13 minerala. Idealan dijetni doručak za sve koji žive užurbanim stilom života!

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-14T205025.663

Znači li to da se u fazi mršavljenja u potpunosti moraš odreći svih poslastica koje obožavaš, jer znaš da debljaju? Ne! Samo ograniči uživanje u njima na najviše jednom tjedno i neka postanu tek nagrada za besprijekorno proveden plan prehrane u prethodnih 7 ili 14 dana, umjesto da budu tvoj stil života.

Kad tako postaviš stvari tjelovježba će zaista biti prevaga prilikom mršavljenja, pogotovo ako joj dodaš što više fizičkog kretanja, a što manje ležanja na kauču. Osigurat će ti siguran kalorijski deficit, bez potrebe za radikalnim izgladnjivanjem i dramom oko svake unesene kalorije.

U svakom slučaju, stvari itekako mogu biti jednostavne, no ako samostalno nikako da kreneš u pravom smjeru i dosta ti je toga, znaj da možeš tome stati na kraj.

Ako tražiš najlakši, najbrži i najsigurniji put do željenih rezultata, onda je najbolja odluka potražiti stručnu podršku, jer sve je lakše uz pomoć nekog tko fitnes i nutricionizam ima u malom prstu. Nekog poput mene, tko jedva čak pomoći ti promijeniti kvalitetu tvoje svakodnevice.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i ONLINE fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!