fbpx
Kako suziti struk i postići skladnu građu čak i ako se to čini nemogućim?
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-10-20T151311.287
Fitness Predloženo

Kako suziti struk i postići skladnu građu čak i ako se to čini nemogućim?

Postići vizualno uzak struk estetski je važan cilj mnogim ženama, a kombinacija pravilne prehrane i efikasnih vježbi itekako može dati željene rezultate…

Struk je jedno od područja na ljudskom tijelu koje je posebno osjetljivo na nebrigu i nakupljanje masnih naslaga. Zato možemo reći da se upravo na trbuhu i bočnim stranama trupa najbolje vidi tko uspješno kontrolira vlastitu težinu i kvalitetno izgrađuje svoje tijelo.

Eliminiranjem masnih naslaga, neželjenih “šlaufova” sa svake bočne strane tvog tijela, struk će se nedvojbeno suziti i ljepše oblikovati.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-10-20T153051.688

No, vizualno atraktivni tanak struk, ideal mnogim ženama ponekad se čini nemoguće postići, zbog genetske građe tijela koja naizgled eliminira svaku šansu postizanja figure s naslovnica.

Međutim, postoje zapravo široj javnosti nepoznati trikovi kako učiniti svoj struk još tanjim u očima promatrača pa ništa nije izgubljeno, barem za one koji znaju što rade i svoj plan uspješno provode u djelo…

Nema tankog struka uz lošu prehranu

Naravno, kad je u pitanju središnji dio tijela, sve kreće od tvoje ishrane i onog što unosiš u sebe. Ako imaš višak tjelesne masti, eliminirati ga svakako mora biti primarni cilj tvoje dijete.

Potreban će biti kalorijski deficit, a njega nije problem ostvariti uz uravnoteženu prehranu, baziranu na niskokaloričnim namirnicama koje ti u isto vrijeme daju energiju i sitost. Takav jelovnik u kombinaciji s fizičkom aktivnosti dovest će do topljenja masti, koja će ovisno o tvojoj genetici, u ranoj ili kasnoj fazi mršavljenja početi nestajati na kritičnom području trbuha i struka.

Tvoja prehrana svakako treba sadržavati i biljna vlakna, prijeko potrebna za normalno funkcioniranje probave, ako želiš eliminirati nadutost, a svakako posebnu pažnju posveti unosu proteina, jer upravo o njima će ovisiti kvalitetno oblikovanje kritičnih dijelova, što je sljedeći cilj na kojem trebaš raditi…

Efikasne vježbe uz koje struk izgleda tanji

Kad jednom dovedeš prehranu u red i postotak uskladištene masti počne drastično padati na tvom tijelu, vrijeme je da još više pažnje posvetiš ciljanoj tjelovježbi.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-10-20T141246.800

I dok kardio treninzi mogu pomoći pri gubljenju kilograma, ako želiš vizualno tanji struk, morat ćeš krenuti s redovitim treninzima posvećenima oblikovanju željene figure, koji se mogu izvoditi u udobnosti tvog doma, samo s težinom tvog tijela ili uz pomoć jednostavnih i jeftinih rekvizita, poput elastičnih traka, girje i bučica.

Za postizanje efekta tankog struka, nekima će biti dovoljno raditi na trbušnjacima i općenito na učvršćivanju baze, no ako genetika nije bila u potpunosti naklonjena središnjem dijelu tvog tijela, tada je potrebno sagledati širu sliku i postići vizualni efekt alternativnim putem.

Naime, jačanjem ramena i gornjeg dijela leđa, kao i povećanjem obujma stražnjice tvoj će struk izgledati vizualno tanje, što je zapravo stari trik koji se koristi odavno u natjecanjima ljepote, kao i bodybuildingu.

Dakle, u kombinaciji s prehranom bogatom proteinima, tu su vježbe za ramena, poput svima poznatog potiska iznad glave s bučicama ili elastičnim trakama, kao i takozvano sjedeće veslanje, pri kojem rukama koje su savijene u laktu pod 90 stupnjeva privlačiš težinu k tijelu i pritom radiš na gornjem dijelu leđa.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-10-20T135555.123

S druge strane, valja kroz potisak kukovima (eng. “hip thrust”) učvršćivati i oblikovati stražnjicu te bokove, a tu su još različiti čučnjevi te mrtvo dizanje (eng. “dead lift”), uz koje se također s vremenom postiže efekt vizualno krupnije i lijepo oblikovane pozadine. Za kraj, spomenimo obrnuti stol, vježbu pri kojoj iz položaja ležanja na leđima prelaziš na ruke i noge te se tako krećeš, pritom radeći na brojnim kritičnim zonama, bitnima i za područje struka.

U svakom slučaju, suziti struk i učiniti ga ljepšim moguće je ako tome posvetiš svoju tjelovježbu i prehranu te cijelo vrijeme vučeš prave poteze, one koji jamče rezultate, uz malo odlučnosti, predanosti i discipline.

A ako ne posjeduješ dovoljno znanja iz nutricionizma i fitnesa te osjećaš da već dugo tapkaš na istom mjestu, onda je najbolja odluka raditi na svom struku uz pomoć ozbiljnog stručnjaka, nekog tko zna kako trening prilagoditi tvojim potrebama i kako na najlakši i najsigurniji način jurnuti prema željenim rezultatima. Nekog poput mene, tko jedva čeka promijeniti kvalitetu tvoje svakodnevice.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i ONLINE fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se