fbpx
Pri pravilnom mršavljenju, nema straha od povratka izgubljenih kila!
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2022-01-17T200456.563
Mršavljenje Top

Pri pravilnom mršavljenju, nema straha od povratka izgubljenih kila!

Jedan od najgorih strahova svih onih koji pokušavaju kontrolirati tjelesnu težinu definitivno je ponovno debljanje, nakon uspješnog gubitka masnih naslaga. No, to se neće dogoditi ako izabereš pravu metodu izgradnje tijela…

Nema sumnje, proces mršavljenja traži odlučnost, predanost i ponešto discipline, a to je jako teško provoditi ako osjećaš strah iznutra, koji ti govori: “Uzalud se trudiš“.

A taj strah se najčešće javlja upravo zbog bojazni da ćeš na kraju ipak vratiti masne naslage na svoje tijelo, čak i ako uspješno izgubiš višak tjelesne težine.

Što je najgore, taj strah nije neutemeljen, jer mnogi su iskusili “bumerang efekt“, odnosno ubrzano vraćanje izgubljenih kilograma, nakon početnih uspjeha prilikom mršavljenja. Dapače, nije rijetkost da se osoba čak još više udeblja na kraju ovakvog neslavnog procesa, što izuzetno loše djeluje na samopouzdanje.

Međutim, jedna metoda mršavljenja se od druge razlikuje k’o nebo od zemlje i neće svaka imati isti završetak! A ako znaš što radiš, sigurno nećeš vratiti izgubljene kile. Baš suprotno, u potpunosti ćeš kontrolirati situaciju i to do kraja života…

Postepeni proces umjesto ubrzanog

Ako želiš smršaviti na zdrav, prirodan i održiv način, prvo što moraš prihvatiti je činjenica da taj proces neće završiti za nekoliko tjedana, već najvjerojatnije tek za nekoliko mjeseci.

Prelazak na uravnoteženu prehranu i aktivan životni stil moguće je provesti u kratkom vremenu, ali rezultati neće biti vidljivi tako brzo. Dapače, kile će polako, ali sigurno ići dolje, a koliko će trebati da postigneš željenu liniju, to ovisi prije svega o tvojoj startnoj poziciji.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2022-01-17T202024.650

Kako god, moraš prihvatiti da proces mršavljenja sigurno traje najmanje mjesec dana, a najčešće između tri i šest mjeseci, no takvim postepenim napretkom izbjeći ćeš varke koje ti može servirati vaga, kada pokaže nerealno malu brojku, zbog izgubljene vode putem dehidracije. Također će povremene stagnacije biti minimalne i konstantno ćeš napredovati prema cilju, do kojeg će biti veliko zadovoljstvo na kraju i stići…

Zdrave navike umjesto izgladnjivanja

Pravilno mršavljenje znači jesti redovito i uvijek osjećati sitost, a ne se mučiti i izgladnjivati, jer time dugoročno nećeš postići baš ništa.

Radikalne dijete koje od nas traže potpuno izbacivanje nekog od bitnih nutrijenata ili možda dugo iščekivanje sljedećeg obroka, dovode do psihičkog pucanja, prije ili kasnije.

Čak ako na kraju nekako i dođeš do željenog cilja, kad jednom pustiš sebe s lanca nećeš nikako moći kontrolirati svoju prehranu i odat ćeš se prejedanju, zbog kojeg ćeš vratiti izgubljene kilograme, čega se zapravo i pribojavaš od samog početka.

No, ako umjesto toga postepeno mijenjaš prehrambene navike i polako uvodiš zdravu hranu bogatu različitim nutrijentima, od minerala i vitamina do visokokvalitetnih proteina, zdravih ugljikohidrata, biljnih vlakana i esencijalnih masti, to će imati sasvim drukčiji krajnji rezultat.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2022-01-17T162432.056

U tom procesu shvatit ćeš koliko zdrava hrana može biti ukusna i moći ćeš na njoj bazirati osnovu svoje prehrane u budućnosti, što je sasvim dovoljno za dugoročno održavanje tjelesne težine. Također ćeš užitak pronaći i u različitim fizičkim aktivnostima, od efikasne tjelovježbe koja učvršćuje tijelo, do rekreacije na otvorenom koja je dobra za tvoje plućne i srčane kapacitete.

Sve su to oružja koja će ti dati pobjedničku formulu da pobijediš probleme s vlastitim metabolizmom na duge staze, uz puno više snage i energije, kakvu ti može osigurati samo raznolika prehrana bazirana na zdravim preporukama… 

Znanje za cijeli život

Što je najvažnije, pravilnim mršavljenjem dobivaš znanje koje neće nestati nakon što proces uspješno završi.

Čak i ako kasnije upadneš u mentalnu krizu i prestaneš jesti zdravo te zanemariš fizičko kretanje, kad jednom vidiš negativne posljedice tog posrtaja znat ćeš kako popraviti situaciju i to puno lakše nego prvi put!

Zato je jedini put do uspješne izgradnje tijela postepeni rad na svojem tijelu i umu, koracima koji ti omogućuju da usvojiš navike uz koje je puno lakše održavati kilažu, ali i izdržljivost te snagu.

Dakle, nije svako mršavljenje isto, a ako želiš izabrati najlakši, najbrži i najsigurniji put do uspjeha, onda je najbolja odluka potražiti pomoć nekog tko ima fitnes i nutricionizam u malom prstu i točno zna što proživljavaš. Nekog poput mene, tko jedva čeka pomoći ti promijeniti tvoju svakodnevicu.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i ONLINE fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena, s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se