fbpx
Je li kasno za doći u top formu nakon godina i godina zapuštanja tijela?
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-11-06T083037.443
Lifestyle Predloženo

Je li kasno za doći u top formu nakon godina i godina zapuštanja tijela?

Sjećaš li se kada je tvoja forma posljednji put bila vrhunska? Bez brige, čak i ako je prošao niz godina ili ti je takvo pozitivno stanje potpuna nepoznanica, ako znaš što radiš još uvijek možeš pucati od energije i vitalnosti te imati sjajno oblikovano tijelo!

Jedno od glavnih pitanja u svijetu mršavljenja i fitnesa glasi: je li moguće doći u najbolju formu života, nakon nebrige za vlastitim organizmom i tijelom koja je trajala godinama?

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-06T082442.483

Naravno, u velikoj većini slučajeva, odgovor glasi: NIKAD NIJE KASNO! Čak i ako ti je zbog prekomjerne tjelesne težine i nezdrave prehrane narušeno zdravlje, moraš znati da organizam ima sposobnost obnavljanja, što znači da uvijek možeš značajno poboljšati situaciju, pogotovo ako slijediš aktualne savjete svog liječnika, kao i stručnjaka za nutricionizam i fitnes.

Ipak, ne smiješ predugo čekati i odgađati rad na sebi, jer što više zapuštaš vlastiti organizam, to je mukotrpniji posao pred tobom, na putu do vitalnosti i zdravlja.

Baš zato je najbolje krenuti s izgradnjom ODMAH i SAD, jer iznenadit ćeš se što je sve moguće, uz uravnoteženu prehranu i jednostavnu, a efikasnu tjelovježbu…

I ti možeš pucati od energije

Ako je tvoja posljednja top forma bila u dvadesetima ili čak u tinejdžerskim danima, a od toga je prošlo par desetljeća, nemoj misliti da danas ne možeš imati barem jednako mnogo snage i elana.

Dok je organizam mlad, malo toga mu može naštetiti i zato većina svoju najbolju formu doživi upravo u studentskim danima i ranim dvadesetima. No, tko zna kako na pravi način izgrađivati svoje tijelo i uvijek mu davati prave stvari, može se osjećati fantastično u bilo kojoj fazi života.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-06T081421.437

Da, fenomenalan je osjećaj pucati od energije, a to se postiže uravnoteženom prehranom i kontroliranim unosom kalorija. Ako tvoj kalorijski unos ne premašuje potrošnju, a ishrana ti je bogata proteinima, zdravim ugljikohidratima, esencijalnim mastima, biljnim vlaknima te vitaminima i mineralima, tada će tvoja razina energije rasti iz dana u dan.

Uz dobar plan prehrane ne samo što je moguće smršaviti i dovesti u red tjelesnu težinu, već i osigurati tijelu sve one nutrijente ključne za normalno funkcioniranje organizma.

Narušeno zdravlje koje u Hrvatskoj za mnoge počinje već u četrdesetima nije nikakav prirodan tijek života. To je daleko prerani gubitak vitalnosti!

Baš suprotno, ako prestaneš podcjenjivati važnost zdrave prehrane, uočit ćeš ogromnu razliku u razini energije koju posjeduješ, kao i funkcioniranju probave, mišića, mozga te srca, što će ti itekako olakšati baš svaki sljedeći dan koji je pred tobom…

Tjelovježba poboljšava cjelokupno zdravlje 

Osim zdrave prehrane, moraš shvatiti i da je čovjek stvoren da bi se kretao. U našoj zemlji postoji bizarna zabluda koja kaže da ćeš ležanjem na kauču i stalnim odmaranjem dugoročno sačuvati svoje zdravlje, dok će ga fizička aktivnost s vremenom potrošiti i potpuno dotući.

Istina ne može biti dalje od toga! Nikog neće dotući fizički aktivan život, pod uvjetom da svojim naporom ne ideš iznad ljudskih mogućnosti, uz unos manje hranjivih tvari nego što tvoje tijelo od tebe traži.

Fizička aktivnost je apsolutno zdrava. Pogotovo redovita tjelovježba. Ona poboljšava rad pluća, kao i srca, čini tvoje mišiće snažnijima i izdržljivijima, štiti unutrašnje organe, pomaže pri spavanju i u kombinaciji s pravilnom prehranom podiže razinu tvoje energije.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-06T080640.944

Već tri treninga tjedno će napraviti mnogo za tvoju ravnotežu, fleksibilnost, snagu i izdržljivost. A ako su dobro osmišljeni i pravilno odrađeni, dovoljno je da traju samo pola sata i svejedno će davati odlične dugoročne rezultate.

U svakom slučaju, uz prehranu bogatu svim onim nutrijentima nužnima za pravilan rad organizma, kao i redovitu tjelovježbu, apsolutno je moguće doći u top formu, u bilo kojoj dobi života. A uz takvu razinu elana i energije, sve što stoji pred tobom postaje barem 100 puta lakše!

Istina, doći do pozitivnih rezultata bit će značajno teže ako nemaš nikakvog iskustva s fitnesom i nutricionizmom. No, ako se već dugo neuspješno vrtiš u krug i osjećaš da ne možeš samostalno ostvariti zacrtane ciljeve, uvijek imaš mogućnost potražiti pomoć ozbiljnog stručnjaka, nekog tko zna što proživljavaš i ima konkretna rješenja za tvoje probleme. Nekog poput mene, tko jedva čeka promijeniti kvalitetu tvoje svakodnevice.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i ONLINE fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se