fat-to-thin-man-chart

Fitness makeover (preobrazba) : 6 koraka da smršavite sada!

311

Svake godine u ovo vrijeme, čujem da se govori o tome kako je to vrijeme da se poboljša forma tijela. Nekada je potreban samo ispravan pristup -fitness makeoveru- kako bi se postigao određeni cilj. U nastavku saznajte mojih šest koraka koji će vam pomoći da napravite svoj  plan rada učinkovitijim.

Nova Godina je sjajna prilika za procjenu svojih ciljeva. Ako ste čitajući ovo znali da je vaše stare navike teško slomiti, onda je vrijeme za novi pristup treningu! Pokušaj istog starog plana koji vam nije pomogao prošle godine vjerojatno će vas dovesti na isto mjesto frustracije i ove godine. Uzmi novi pristup fitnessa ove godine. Fitness makeover može biti samo stvar za motivaciju i uzbuđenje. Neke promjene mogu biti jednostavne i suptilne, ali kada je u pitanju mršavljenje i zdravlje čak i male promjene mogu napraviti veliku razliku. Pokušajte 2015. godine uspostaviti nove zdrave navike koje će dovesti do pozitivnih rezultata!

Fitness makeover – korak po korak

Zapišite

Razmislite o 3 specifična cilja koje želite postići ove godine. Pobrinite se da imate način praćenja svog napretka kao što su vaganja ili uzimanje mjera.

Više specifičnih ciljeva, to bolje. Ako imate neku novu aktivnost, to je mali početak. Budite praktični i realni pri svojim ciljevima aktivnosti. Bez obzira na vaše potrebe, zapišite ih. Zapišite ono što vaš cilj znači za vas. Znači li to osjećaj energije, bolji izgled ili postizanja određenog broja minuta aktivnosti? Više prilika da stvorite svoj uspjeh tijekom cijele godine, bolje šanse da vam promijeni način života.

Zaboravite prošlost

Prošlost je vrijeme zaborava svih neuspjeha određenih ciljeva. Sada kada pišete svoje ciljeve, to je već pomak unaprijed. To je vrijeme da se usredotočite samo na sadašnjost i neka prošlost bude zaboravljena. Kada se probudite svakog jutra, zamislite da je današnji dan jedini dan koji se računa. Sutra nema više obećanja. Ostvarite ono što je važno za vas još danas.  

Pomiješajte svoje vrijeme vježbanja

Ako ste uvijek vježbali u jutarnjim satima, pokušajte dodati barem jedno popodnevno vježbanje tjedno, ili obrnuto. Ako nikada niste napravili jutarnju vježbu pokušajte ju dodati u svoj raspored. Ponekad vaše tijelo treba i novu rutinu. Ponekad naše tijelo treba tjelovježbu u različito doba dana. Eksperimentirajte i pokušajte naći vremena za tjelovježbu, ako imate višak energije. Možete naći vježbe u kojima ćete trošiti više kalorija, te dobiti više koristi.

Povećajte svoj intenzitet

Tko kaže da je potrebno provesti sate u teretani da postignete svoje fitness ciljeve? Održavajte vježbe kratkim i slatkim, ili točnije kratkim i znojnim! Najmanje 2 dana u tjednu, izvršite vježbu koja vas tjera da ostanete bez daha. Kada je razina vašeg intenziteta visoka, vaše vježbe mogu trajati 15-30 minuta. To je savršeno za one koji imaju slobodan raspored i imaju dovoljno vremena za vježbu.

Dodajte težinu

Kratke, učinkovite vježbe trebale bi biti vaš novi pristup fitnessu, pogotovo ako imate užurbani način života. Izgradnja mišićne mase bi trebala biti bitan dio svakog mršavljenja ili dodavanja težine. Ako trenutno koristite utege u svojoj fitness rutini, pokušajte im povećati težinu. Ako ste tek na početku, budite sigurni da koristite težinu koja vam omogućuje da zadržite dobru formu. Nemojte se bojati dizati teške utege. Po mom mišljenju, dizanje vrlo lagane težine koju ni ne osjetite samo je gubljenje vašeg dragocjenog vremena!  

Ostanite aktivni

Planiranje odmora je neophodno kako bi se vaše tijelo oporavilo od stresa. Mnogi ljudi ne razumiju koncept odmora. To ne znači da biste trebali provesti cijeli dan samo sjedeći! Vaš cilj odmora treba biti smanjenje stresa od dizanja utega, ali ne i zaustavljanje kretanja u potpunosti. Svatko bi trebao biti aktivan najmanje 30 minuta na dan, svaki dan. Učinite da vaš ostatak dana bude ispunjen zabavnim aktivnostima kao što su uživanje u vožnji biciklom, planinarenje ili plivanje.

 

Zabavljajte se uz fitness

Stvaranje dobre navike i postavljanje solidne rutine je bitno pogotovo kada ste prvi put počeli s novim planom vježbanja, ali to ne mora biti predvidljivo i dosadno! Kada ste zapeli u istoj staroj rutini, često vam se više ni ne da vježbati. Ove godine, pokušajte vježbati uz nove aktivnosti, mijenjajte svoj ​​stil vježbanja ili družite s novim partnerom za vježbanje . Više zabave i uzbudljivosti što je vaš novi način vježbanja, više ćete gledati prema naprijed tijekom vježbe. Vježba ne mora biti dosadna!

***

Moj cilj je da vam pomognem poboljšati način vježbanja i da pronađem koji pristup vježbi vama pripada. Raspored vježbanja treba biti jednostavan, strukturiran i zabavan kako bi imali više želje za vježbom. Nadam se da vam je mojih šest koraka dalo novi pristup fitnessu.