fbpx
Fitnes motivacija – kako dugoročno zadržati volju za treniranjem?
Fitness Predloženo Top

Fitnes motivacija – kako dugoročno zadržati volju za treniranjem?

Motivacija je najvažnija stvar prilikom mršavljenja. Zato je važno zadržati je na visokom nivou sve do ostvarenja željenih ciljeva, pri čemu će ti pomoći ovih nekoliko savjeta!

Dosljedno provođenje zacrtanog plana. To je ono što stoji iza svake uspješne izgradnje tijela. Ako želiš smršaviti, na tebi je iz tjedna u tjedan držati se osmišljene dijete, kao i fizičkih aktivnosti koje znaš da će ti pomoći postići kalorijski deficit.

No, praksa pokazuje da postići potpunu predanost mršavljenju zapravo i nije tako jednostavno kako se u teoriji čini. Naime, radi se o procesu koji traje tjednima pa i mjesecima, uz povremene uspone i padove. U tom razdoblju ne smiješ se vratiti lošim navikama koje su dovele do prekomjerne tjelesne težine, jer sav napredak nakon toga mogao bi biti uzaludan.

A da bi predanost mršavljenju bila izvediva potrebna ti je konstantna visoka razina motivacije. Riječ je naravno o entuzijazmu s kojim pristupaš onim radnjama koje ti donose željene rezultate, a tu prije svega govorimo o uravnoteženoj prehrani, kao i o redovitoj tjelovježbi.

Fitnes motivacija posebna je priča, jer omogućuje ti da potrošiš pregršt kalorija i odlično se osjećaš u vlastitom tijelu. No, s vremenom se želja za treningom može ispuhati, ako ne postaviš stvari kako treba. Zato ti donosimo nekoliko savjeta koji će zadržati tvoju motivaciju na zavidnom nivou, čak i ako naiđeš na prepreke na svom putu prema uspješnom mršavljenju…

Ne traži od sebe nemoguće

Klasična pogreška koju rade početnici u svijetu fitnesa je postavljanje previsokih očekivanja. Naime, ako od sebe tražiš ogromnu potrošnju kalorija tijekom svakog treninga, kao i uspješno izvođenje vrlo zahtjevnih vježbi, sasvim je moguće da ćeš se brzo ispuhati.

Bilo zbog ozljeda ili sporog otapanja sala, tvoja motivacija će u ovakvom scenariju brzo okopniti. Međutim, ako postepeno podižeš zahtjeve koje pred tebe stavlja tjelovježba te se veseliš svakom malom koraku naprijed, tada će tvoj entuzijazam sigurno potrajati sve do uspješne transformacije

Postavi manje ciljeve na svom putu

Ako vježbaš iz dana u dan, a postavljeni cilj je još mjesecima daleko, logično je da ćeš prije ili kasnije izgubiti motivaciju.

Baš zbog toga ima smisla postaviti mnogo manjih ciljeva na vlastiti put. Može to biti jedan čučanj više prilikom vježbanja ili 5 sekundi dulji plank. Kilogram manje na vagi je također vrijedan cilj, kao i centimetar uži struk. Kada ga ostvariš, slobodno ga proslavi. Tako ćeš definitivno zadržati entuzijazam na potrebnom nivou dok nastavljaš dalje, u lovu na sljedeći mali, ali jednako vrijedan cilj…

Stvori motivirajuću atmosferu za trening

Ako nemaš ni volje ni motivacije odraditi trening, možda je baš problem u okruženju u kojem se nalaziš. Zato se potrudi stvoriti motivirajuću atmosferu oko sebe, kako bi ti bilo zabavnije i zanimljivije odraditi tjelovježbu.

Može to biti muzika koju si pustiš dok vježbaš na prostirci u udobnosti svog doma, a i serija koju gledaš dok usput odrađuješ planirane pokrete. Ponekad je dobro i maknuti se iz svoje sobe i odraditi trening u prekrasnom prirodnom okruženju. Kako god, ako je tvoja fitnes svakodnevica upala u dosadnu kolotečinu, obavezno je začini onim zabavnim dodacima koji će cijelo iskustvo učiniti primamljivijim…

Podijeli svoj entuzijazam s drugima

Ako želimo biti uspješni u životu, moramo biti spremni mnogo toga izgurati sami. Međutim, istina je da je sve lakše ako se nađeš među ljudima istih interesa, s kojima možeš podijeliti svoju strast.

Baš zbog toga puno znači za tvoju motivaciju povezati se s ljudima koji također pokušavaju kvalitetno izgraditi tijelo. Ne samo što ćeš s njima moći dijeliti svoja iskustva, kao i međusobne savjete, već će i entuzijazam svih vas biti puno veći, jednom kad udružite snage u svom pokušaju kvalitetne izgradnje tijela…

Pronađi stručnjaka kojem vjeruješ

Za kraj, treba reći da je najlakše održati fitnes motivaciju na optimalnom nivou ako imaš na raspolaganju eksperta kojem potpuno vjeruješ. To mora biti netko za koga znaš da ima nutricionizam i tjelovježbu u malom prstu te ti može dati pravi savjet svaki put kad zapneš sa svojim napretkom.

Uz takvog profesionalca znaš da nema dvojbe hoćeš li ostvariti svoje ciljeve ili nećeš, već se radi samo o tome koliko će ti vremena za to trebati. Baš zbog toga je zlata vrijedna stručna pomoć dok radiš na svom tijelu, pod uvjetom da se radi o nekome tko te razumije i zna koji je najbolji režim mršavljenja za tebe, na temelju tvojih fizičkih karakteristika.

A jedan od najboljih načina kako dobiti takvu podršku je instalacija BudiFit aplikacije. S njom ne samo što dobivaš video demonstraciju stotina različitih jednostavnih, a efikasnih vježbi, već i punu podršku profesora kineziologije Kristiana Tina Amstronga.

Tvoj novi trener osmislit će konkretne treninge za tebe koje možeš izvoditi u udobnosti svog doma, a uvijek će ti biti dostupan i kao motivator. Nakon stotina već uspješnih BudiFit transformacija, baš ti možeš postati sljedeća uspješna priča.

Zato vrijedi skinuti BudiFit mobilnu aplikaciju i iskušati je. To možeš učiniti besplatno na 7 dana, što je sasvim dovoljno da shvatiš da mršavljenje uopće ne mora biti ni naporno ni komplicirano!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se