fbpx
Pet stvari nužnih za efikasan i uspješan trening doma!
Fitness Predloženo Top

Pet stvari nužnih za efikasan i uspješan trening doma!

Vježbanje kod kuće izuzetno je jednostavno i praktično, a može biti i vrlo efikasno pod uvjetom znaš što radiš. Ako i ti želiš krenuti putem odličnih treninga u vlastitom privatnom okruženju, ovo su preduvjeti koje trebaš ispuniti!

Tjelovježba je jedan od ključnih elemenata uspješnog mršavljenja. Upravo izgubljene kalorije dok protežeš svoje mišiće mogu biti prevaga pri topljenju masnih naslaga s bedara, trbuha i stražnjice.

Redoviti treninzi sjajna su stvar, jer omogućuju ti da tvoja dijeta ne bude potpuno striktna, a da svejedno nastavljaš nezadrživo grabiti prema zacrtanim ciljevima. Usput se puniš energijom, izbacuješ stres, učvršćuješ mišiće i radiš na bitnim stvarima, kao što su tvoja postura i ravnoteža.

No, mnogi smatraju kako je za dobar trening potrebno ići u teretanu. Zatim krenu s odlascima u fitnes centar, no cijelo to putovanje i vježbanje pred znatiželjnim pogledima pretvori se u tlaku i nelagodu te na kraju od svega odustanu.

Ako se i tebi to dogodilo, dobra je vijest da se danas izuzetno kvalitetan trening može odraditi i kod kuće. Dovoljno je samo ispuniti nekoliko nužnih preduvjeta, nakon čega ćeš moći zaista uživati u radu na svom tijelu, u okruženju u kojem se osjećaš najugodnije…

Treba ti malo mira

Ako želiš odraditi trening doma, trebat će ti oko pola sata vremena u kojem te baš nitko neće vući za rukav i tražiti tvoju potpunu pažnju.

Za nekog tko živi solo, to nije nikakav problem. Za obiteljsku osobu itekako može biti, pogotovo ako su tu djeca. No, djeca nisu aktivna baš 24 sata dnevno. Prije ili kasnije i njihova energija padne, a onda dolazi tvoj trenutak za vježbanje. To može biti i ujutro prije nego se djeca probude, kao i prije spavanja. Čak i u kući koja se povremeno pretvori u ludnicu, moguće je pronaći malo mira za trening.

U svakom slučaju, ti najbolje znaš u koje doba dana su uvjeti za tjelovježbu najbolji. Iskoristi to na najbolji način.

Pronađi slobodan prostor

Osim mira, treba ti i prostor za tjelovježbu. Dobra je vijest da ti je sasvim dovoljno vrlo malo slobodnog poda u tvojoj sobi, tek toliko da možeš na njega leći, odnosno ići korak u lijevu ili desnu stranu.

Istina je, gotovo da nema toliko malog stana da se u njemu ne bi moglo vježbati. Male preinake u rasporedu namještaja pomoći će u krajnjem slučaju, no zasigurno već sad imaš negdje slobodan prostor metar s metar i pol, što je sasvim dovoljno da odradiš odličan trening.

Nabavi prostirku i pokoji rekvizit

Vježbanje doma traži minimalna ulaganja. Ne treba ti trendi odjeća u kojoj ljudi idu u teretanu, kao ni skupocjene sprave za vježbanje. Dovoljna je tek jedna prostirka, a cijene im kreću već od 15 eura u supermarketima i specijaliziranim prodavaonicama sportske opreme.

Ako želiš učiniti svoj trening još malo zanimljivijim, možeš tome dodati i jednu do dvije girje, a tu su i elastične trake, sve cjenjenije u svijetu fitnesa. Cijene svih tih rekvizita prilično su povoljne, a dobro je što ih možeš postepeno nabavljati, jer već težina tvog tijela je sasvim dovoljna na početku, za trening koji će itekako pomoći učvrstiti mišiće i smanjiti kilažu.

Napravi mjesta za trening u svom rasporedu

Sada kad imaš mirno okruženje i prostor pogodan za vježbanje, kao i potrebne rekvizite, preostaje ti samo u svoj tjedni raspored uključiti redovite treninge. Napravi mjesta za dva do tri treninga od pola sata. Uzmi si zapravo sat vremena za ovu aktivnost, jer trebat će ti nešto vremena još za istezanje, kao i za tuširanje.

Pokušaj učiniti da trening zauzme važno mjesto u tvom rasporedu. Neka postane neizostavan dio tjedna. Time što vježbaš doma, tvoj raspored može biti fleksibilan. No, obavezno ga uguraj u ono vrijeme koje se pokaže prikladnim, baš svakog dana kad bi trening trebao biti održan prema tvom rasporedu.

Potraži idealnu kombinaciju vježbi

Na kraju, treba ti još samo kombinacija vježbi koja najbolje odgovara tebi i tvojim fizičkim karakteristikama, kao i tvojim zacrtanim ciljevima.

Ako ne znaš baš ništa o fitnesu, to ti se možda čini kao nerješiva prepreka. No, uz pomoć profesionalne podrške i taj će problem za tren oka nestati. Pogotovo to vrijedi ako instaliraš našu BudiFit mobilnu aplikaciju, u kojoj te čekaju video demonstracije stotine različitih efikasnih vježbi, pogodnih i za početnike.

Bilo da želiš vježbati uz pomoć težine svog tijela ili možda s girjom i elastičnim trakama, BudiFit aplikacija dat će ti najbolje ideje u kojem smjeru krenuti. Što je najbolje, uz BudiFit nikad nećeš tapkati u mraku, jer uz tebe je profesor kineziologije Kristian Tin Armstrong i ponudit će ti konkretne vježbe spojene u cjelinu, na temelju profesionalne procjene onog što treba tebi i tvom tijelu.

Mjerenje rezultata, mentalna podrška i savjeti o prehrani također će ti biti dostupni. Zato obavezno iskoristi 7 besplatnih dana korištenja i provjeri zašto BudiFit aplikaciji popularnost stalno raste!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se