11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-09-05T180941.793

Zašto je tako lako izgubiti motivaciju pri mršavljenju i kako to spriječiti?

123

Gubitak motivacije jedan je od najvećih problema s kojim se suočavaju svi koji pokušavaju dovesti u red svoju tjelesnu težinu, a javlja se čim se pojave prve ozbiljne zapreke. Srećom, itekako postoji način kako zadržati entuzijazam i bez posustajanja doći do željenog cilja…

Kreneš odlučno i euforično, a onda odjednom digneš ruke od svega! Da, tako za mnoge izgleda njihov neslavni pokušaj mršavljenja, uz kilažu koja na kraju ode prema gore, umjesto da napokon dođe pod kontrolu.

Pa je li moguće da su ljudi tako slaba bića da se jednostavno ne mogu obvezati na napor koji zahtijeva režim niskokalorične prehrane i redovite tjelovježbe?

Ne, ne radi se isključivo o lijenosti i nedostatku karaktera, već o tome da je mršavljenje maraton, a ne sprint i na tom putu pojavljuju se različiti izazovi, pogotovo ako tvoj plan nije postavljen kako treba ili ne znaš u što se uopće upuštaš.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-05T180636.769

Također, treba naglasiti da život nije jednostavan i čim god da se baviš nije lako zadržati entuzijazam na istom nivou kroz višemjesečno razdoblje, pogotovo ako zapneš i u jednom trenutku se više ne vidi značajan napredak.

Međutim, kad je u pitanju gubitak masnih naslaga, itekako je moguće zadržati motivaciju na zadovoljavajućem nivou tijekom cijele dijete, sve do postignutog željenog rezultata. Samo je bitno stvari od početka postaviti na pravo mjesto…

Postavi razuman plan i misli na krajnji cilj

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-05T180301.832

Dijeta ne smije biti muka, jer ako je muka, tvoja motivacija će prije ili kasnije nestati! Da, postavi razumne ciljeve i daj si vremena doći do željenog rezultata.

Ne iskušavaj radikalne metode, jer ćeš si stvoriti pretjerani stres i puknuti. Umjesto toga, treba ti plan koji će ti omogućiti da na zdrav i kvalitetan način postepeno izgubiš kilograme, uz pomoć uravnotežene prehrane koja će ti dati ENERGIJU, a ne te iscrpiti.

Dodaj tome nezaobilaznu tjelovježbu, zaslužnu za još bolje funkcioniranje brojnih organskih sustava u tvom organizmu, pa će stvari definitivno sjesti na svoje mjesto.

Za takav režim mršavljenja trebat će ti višemjesečno razdoblje, pogotovo ako je tvoj višak masnih naslaga iznad 10 kg. Napredak neće biti senzacionalno brz i čudesan, ali će biti konstantan i to će održati tvoju motivaciju na nivou.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-05T180038.787

Važno je također svoj plan mršavljenja podijeliti na manje segmente, kako bi te taj svaki manji ispunjeni cilj napunio dodatnim entuzijazmom i dao ti mentalnu snagu za ići dalje. Nagrađivanje za uspješno kompletiranje svake od manjih etapa tvog mršavljenja je pritom svakako poželjno!

I da, uvijek misli na konačni cilj, koji je važniji od trenutnih zapreka koje su se našle na tvom putu. Misli na rješenja, a ne probleme.

Čak i ako zapneš zbog okolnosti na koje ne možeš utjecati te ostaneš bez dragocjenog vremena ili fokusa na svoju dijetu, ne dopusti da te to baci na početak, već u onome što je već postignuto pronađi ohrabrenje i vrati se još većom žestinom svojoj uspješnoj borbi protiv tjelesne masti, čim to bude moguće….

Pronađi izvor motivacije kroz zdravu okolinu

Da, društvena smo bića i nije svejedno tko nas okružuje, pogotovo ako pokušavamo ostvariti nešto veliko, poput promjene vlastitog stila života, što je prijeko potrebno prilikom kvalitetne izgradnje vlastitog tijela.

Okolina koja obezvrjeđuje ili olako shvaća tvoja pokušaje da učiniš svoju svakodnevicu kvalitetnijom, jako šteti tvojoj motivaciji i prije ili kasnije će te u potpunosti spustiti na zemlju!

Zato je strašno bitno povezati se sa sebi sličnim ljudima, koji znaju što prolaziš i jednako strastveno žele ostvariti isto što i ti. Ako već nema takvih među tvojim bližnjima i prijateljima, potraži ih u grupama koje okupljaju sve one s istim ciljem – uspješno smršaviti.

Jedna takva svakako je naša FIT LifeStyle grupa na Fejsu, gdje ćeš pronaći brojne simpatične entuzijaste koji te jedva čekaju dodatno motivirati ako zapneš, svojim vrijednim savjetima i kolegijalnom podrškom.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-05T175759.831

A najlakše je motivaciju zadržati na fantastičnoj razini, od prvog do posljednja dana dijete, ako uz sebe imaš nekog tko će ti pomoći da stvari od početka postaviš na pravo mjesto i na najlakši mogući način prolaziš kroz prepreke i izazove na tvom putu. Nekog poput mene, tko ima fitnes i nutricionizam u malom prstu i zna kako te ohrabriti i kako ti pomoći.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i online fitness trener za zdravo mršavljenje žena s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim karakteristikama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju dnevnu rutinu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!