fbpx
Tjelovježba i mentalno zdravlje – tko bi rekao da su zaista toliko povezani!
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-11-26T114432.791
Zdravlje

Tjelovježba i mentalno zdravlje – tko bi rekao da su zaista toliko povezani!

Pregršt je koristi od fizički aktivnog stila života, kao i redovitog predanog treniranja, uključujući i ono što ne smijemo nikad zanemariti, a to je naše mentalno zdravlje…

U zdravom tijelu, zdrav duh. Milijun puta smo čuli ovu frazu, malo nas već i živcira, ali definitivno ima nešto u njoj. Naime, mnogobrojna istraživanja potvrdila da fizički aktivne osobe svojim stilom života puno rade i na vlastitom mentalnom zdravlju, koje s vremenom postane stabilnije i otpornije na negativne vanjske utjecaje.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-04-19T231509.904

No, nekom tko se nikad nije niti bavio sportom niti pokušavao oblikovati i izgraditi svoje tijelo, teško je uopće vidjeti ikakvu poveznicu između treninga i psihičkog zdravlja.

Baš zato ćemo ovom prilikom otkriti što to kroz redovitu tjelovježbu dovodi do mira i spokoja duše te povećava izglede da budeš sretna osoba i u drugim sferama života…

Više energije znači više ostvarenih ciljeva

Redovita tjelovježba definitivno povećava našu dnevnu razinu energije, pogotovo ako treninge prakticiramo u kombinaciji s uravnoteženom prehranom.

A osoba koja puca od energije odmah se osjeća značajno bolje od nekog umornog. Bezvoljnost postaje prošlost, a elan koji odjednom posjeduješ daje ti šansu da se trgneš i mijenjaš stvari koje kod tebe oduvijek izazivaju nezadovoljstvo.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-04-19T190908.101

Također se s navalom energije povećava tvoja produktivnost, kao i postignuti rezultati, čim god da se baviš. To izaziva jedan pozitivan osjećaj ponosa i zadovoljstva samim sobom te budi ogroman optimizam vezan za tvoju budućnost…

Manje stresa i više sna puno znače za tebe

Treninzi koji oblikuju i učvršćuju tvoje tijelo odličan su ispušni ventil za nakupljenu frustraciju, a kroz znoj definitivno iz tebe izlazi i mnogo stresa.

Što je stres? Radi se o stanju uma u kojem je teško normalno funkcionirati i osjećaš ga kroz cijelo tijelo. Što je najgore, ozbiljno narušava mentalno zdravlje te može uzrokovati i različita oboljenja.

Međutim, tjelovježbom ne samo što iz tebe izlazi stres znojenjem, već ti ta posvećenost fizičkoj aktivnosti i zadovoljstvo zbog postignutih rezultata daje jedan pozitivan osjećaj zbog kojeg ćeš druge probleme moći gurnuti u drugi plan, a također i spoznati da uz dobar plan rješenja uvijek postoje, čak i za ono što nam se čini nerješivim.

Ne zaboravimo ni činjenicu da osoba koja redovito vježba ima bolji i čvršći san, što ne samo da je bitno u borbi sa stresom, već i za normalno funkcioniranje u svakom trenutku sljedećeg dana, što svakako poboljšava raspoloženje i povećava oštrinu tvog uma…

Pravi trening vraća ti vjeru u sebe

Istina je, prelazak na zdravi životni stil može te u potpunosti preporoditi! Ako se posvetiš uravnoteženoj prehrani i redovitoj tjelovježbi, naučit ćeš prije svega koliki potencijal postoji u tebi i samo čeka da ga aktiviraš i ostvariš stvari koje su u prošlosti bile gotovo nezamislive.

Nema sumnje, kada vidiš do kuda možeš doći uz pravi plan i malo strasti, tjelovježba će ti svakako podići samopouzdanje i vratiti vjeru u ostvarenje čak i onih ciljeva koji nema nikakve veze s izgradnjom tijela. Iskustvo koje u potpunosti otvara oči.

Zato te pozivam da se posvetiš radu na sebi, jer nećeš požaliti! A ako misliš da ne možeš ostvariti željene rezultate bez prave podrške i želiš si malo olakšati život na svom novom putu, tu sam za tebe.

Slobodno se javi meni, treneru Kristianu, jer jedva čekam da ti pomognem. Na temelju mog desetljeća i pol rada s tisućama tebi sličnih simpatičnih klijenata, brzo ćemo pronaći najbolje vježbe i prehranu za tvoju izgradnju tijela, sve skrojeno prema tvojim mogućnostima. Što je još važnije, također ćemo probuditi uspavanu mentalnu snagu u tebi, uz koju ćeš u budućnosti s lakoćom ostvariti baš sve ciljeve o kojima sanjaš!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se