fbpx
Pet razloga zašto ti treba plan treninga da napokon smršaviš!
Mršavljenje Predloženo Top

Pet razloga zašto ti treba plan treninga da napokon smršaviš!

Iako je svaka fizička aktivnost dobrodošla dok pokušavaš kontrolirati svoju tjelesnu težinu, konkretan plan treninga ono je što će te najlakše dovesti do željenih rezultata…

Želja je jedno, a realizacija nešto sasvim drugo. Baš zato mnoge dijete propadaju već u prvim tjednima, no možda ne bi bilo tako da je iza njih stajao kvalitetan plan.

Nema sumnje, ako želiš otopiti masne naslage na svom tijelu itekako je potrebno planirati vlastite obroke na tjednoj bazi, a jednako važan je i plan treninga, koji će ti značajno olakšati posao pri mršavljenju, ali i podići tvoju izgradnju tijela na jedan viši nivo.

Pa svejedno većina koja pokušava smršaviti vježba stihijski ili uopće ne vježba, zbog čega donosimo malu analizu zašto je toliko bitno imati dobar plan treninga u pozadini svoje transformacije…

Mršavljenje bez lutanja

Svatko tko je samostalno pokušao riješiti se masnih naslaga dobro zna da će se prije ili kasnije naći u slijepoj ulici i morat će povući pokoji korak unazad, ako se želi vratiti na pravi kolosijek.

To može biti frustrirajuće, no uz kvalitetan plan treninga takvih povremenih posrtaja definitivno neće biti, pogotovo ako je personaliziran i napravljen na temelju tvojih fizičkih karakteristika, kao i tvojih postavljenih ciljeva.

Čvrsta baza za rad na sebi

Plan treninga je odličan zato što uz njega imaš pouzdanu osnovu za vlastitu izgradnju tijela. Ako je dobar i dokazano daje rezultate, to znači da ga samo moraš slijediti kako bi masne naslage s vremenom nestale s tvog tijela.

To je nešto što će ti dati sigurnost i samopouzdanje da zaista ustraješ u radu na sebi, a također i smirenost da provodiš zadane zadatke u djelo, znajući da će se to s vremenom itekako ispatiti…

Dodatna motivacija

Kad imaš u rukama moćno oružje za koje znaš da dovodi do značajnih rezultata, to je i fantastična motivacija za rad na sebi.

S pravim planom treninga znaš u svakom trenutku koje vježbe trebaš odraditi da bi stvari krenule u pravom smjeru, što će ti dati mnogo entuzijazma. A kad jednom počneš osjećati pozitivne promjene na tijelu i u ponašanju tvog organizma, još ćeš s više euforije izvoditi zadane vježbe…

Učvršćivanje kritičnih dijelova

Mršavljenje nije jedini cilj koji pred sebe trebaš staviti. Izgubiti na tjelesnoj masi moguće je i na nezdrav način, što iscrpljuje i dovodi do potencijalno još većeg debljanja, jednom kad te udari bumerang efekt.

Međutim, uz dobar plan treninga od toga straha nema. Dapače, sustavno treniranje ne samo što će ti pomoći da izgubiš masne naslage na zdrav način, već će i učvrstiti one dijelove tijela koji su najvažniji za tvoju liniju, ali i za funkcionalnost mišića pri tvojim svakodnevnim obavezama i fizičkim naporima…

Fokus na željene rezultate

Za kraj, svakako treba naglasiti da je dobar plan treninga najbrži, najlakši i najsigurniji put do željenih rezultata, jer upravo od njih kreće od samog početka.

Plan je tu kako bi ti od prvog do posljednjeg dana dao smjernice kako ostvariti konačni cilj, a vježbe od kojih se sastoji osigurat će s vremenom upravo ono čemu se nadaš, uzimajući u obzir tvoje tjelesne karakteristike i eventualne zdravstvene prepreke.

Dakle, lijepo je krenuti entuzijastično u mršavljenje, samo sa željom i voljom nešto promijeniti, ali prave stvari najlakše će se dogoditi ako su detaljno planirane, sustavnim radom na sebi. Baš to ćeš dobiti ako potražiš pomoć vrhunskog profesionalca, nekog tko fitnes ima u malom prstu i jedva čeka pomoći ti promijeniti kvalitetu tvoje svakodnevice.

Znam koliko je teško trenirati kada ti nedostaje ono malo volje i motivacije da se pokreneš. Tu najčešće svi odustaju. Upravo zbog toga ključnu ulogu igra podrška – oslonac koji će te polako uvoditi u sustav vježbi i dodatno motivirati da nastavis. Posebice ako vidiš rezultate u kratkom vremenu, onda je puno lakše pronaći dodatnu volju i elan za nastaviti dalje.

Baš u tu svrhu razvio sam BudiFit mobilnu aplikaciju koja ti između ostalog nudi i detaljan plan treninga za svaki tjedan, s korektnim vježbama spojenima u jednu cjelinu, s kojima ćeš kroz sljedećih tri, šest ili čak 12 mjeseci imati idealne uvjete za ostvarivanje zacrtanih ciljeva, vezanih uz mršavljenje i izgradnju tijela.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda se prijavi za probni period od 7 dana i iskušaj što imam za tebe!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se
BudiFit - Aplikacija

Transformiraj svoje tijelo i poboljšaj svoje zdravlje s BudiFit aplikacijom!