5 razloga zašto unatoč velikom trudu nikako da smršaviš!
Mršavljenje Predloženo Top

5 razloga zašto unatoč velikom trudu nikako da smršaviš!

Čak i ako se u potpunosti posvetiš izgradnji tijela i kontroli tjelesne težine, još uvijek se može dogoditi da napretka nema, ako ne vladaš osnovama nutricionizma i fitnesa…

Mršavljenje je izazov za svakog od nas, jer traži odlučnost i predanost, kao i dobar plan koji će te gurati prema naprijed i dovesti do željenih ciljeva.

Nažalost, često se događa da želimo smršaviti i vučemo poteze u tom smjeru, ali ništa se pozitivno ne događa, zbog čega ostajemo razočarani i odustajemo od svega.

Međutim, uvijek postoje logični razlozi zašto tvoja kontrola tjelesne težine neslavno završava, a evo nekoliko njih koji se nalaze u pozadini većine neuspješnih dijeta…

Nemaš strpljenja

Nema mršavljenja preko noći! Ako očekuješ dramatičan napredak već nakon nekoliko dana uravnotežene prehrane i redovite tjelovježbe, razočarat ćeš se, jer to se neće dogoditi.

Da, upravo nestrpljivost je jedan od glavnih uzroka propasti dijeta, jer čini ti se da je tvoje tijelo potpuno istog oblika kao na početku i zatim ti pada motivacija te počinješ vući krive korake, koji te onda guraju daleko od rezultata kojima se nadaš.

Previše radikalna dijeta

Još jedan razlog zašto mršavljenje staje svakako je ekstreman režim prehrane, koji od tebe traži gladovanje i previše odricanja.

Na početku takve dijete izgubit ćeš ponešto na težini, ali zatim će napredak usporiti i zapeti, sve dok ne doživiš mentalni slom i odustaneš od svojeg mršavljenja.

Samo uravnotežena prehrana, koja ti daje energiju i sitost može dovesti do značajnog gubitka tjelesne težine, na zdrav i održiv način. A to nećeš postići minimalnim unosom kalorija, postom ili potpunim izbacivanjem nekog vrijednog nutrijenta iz svoje ishrane.

Ne pomažeš si s tjelovježbom

Znamo da je prehrana osnova svaka dijete, ali ako želiš zaista na kvalitetan način izgraditi tijelo i pritom izgubiti neželjenu tjelesnu težinu, moraš tome dodati redovitu tjelovježbu.

Baš to je ono što je mnogima mrsko ili nemaju dovoljno znanja iz fitnesa, da bi shvatili kako već pola sata efikasnih, a jednostavnih vježbi može donijeti sjajne rezultate, pod uvjetom da znaš što radiš.

Osim što učvršćuju tijelo, treninzi rade razliku pri postizanju kalorijskog deficita, jer troše taman energije koliko je potrebno da svaki dan bar malo izgubiš na težini, a da pritom ne moraš niti gladovati niti strogo paziti na svaki uneseni zalogaj…

Ne razumiješ se u zdravu prehranu

Čini se jednostavnim, ali baš i nije. Nutricionizam nam govori što jesti kako bismo bili dugoročno zdravi i vitalni, no iako je Internet put savjeta na tu temu, u praksi se pokazuje da većina ljudi svejedno nema pojma kako složiti tjedni jelovnik, uz koji će moći izgubiti na tjelesnoj težini.

Jedan od čestih razloga izostanka napretka upravo leži u krivom razumijevanju osnova prehrane, odnosno konzumaciji onih namirnica koje se čine kao da su dijetne, a zapravo uopće nisu.

Zato je uvijek dobro detaljno se informirati o onome što jedeš, uz pomoć etiketa na proizvodima, ali i savjeta drugih zaljubljenika u zdrav život, kakve ćeš u zaista velikom broju naći u Facebook grupi Fit Lifestyle!

Nedostatak prave podrške

Za kraj, svakako moramo spomenuti i podršku, jer bez nje je za većinu izuzetno teško postići željene rezultate. Ako tvoja okolina ne shvaća ozbiljno tvoj trud, motivacija će s vremenom pasti, a s njom i tvoji izgledi da ostvariš cilj kojem težiš.

Zato je jako bitno okružiti se ljudima koji će podržavati tvoju misiju mršavljenja i po mogućnosti ti pomoći, kroz motivaciju, ali i korisne savjete.

Kad tako postavimo stvari, onda je jasno da je najbolja podrška ona stručna, od osobe koja ima fitnes i nutricionizam u malom prstu i uvijek ti može objasniti zašto napretka nema te koje poteze trebaš povući da napokon kreneš prema naprijed.

Dakle, ako već dugo tapkaš na mjestu, tada ti definitivno treba vrhunski profesionalac, koji će ti dati ona oružja ključna da nezadrživo jurneš prema željenom cilju. Netko poput mene, tko jedva čeka pomoći ti promijeniti kvalitetu tvoje svakodnevice.

Ukoliko si stjerana u kut i ne znaš odakle krenuti, a ujedno si svjesna da put kojim ideš nije dobar za tebe, slobodno mi se obrati za 20 minutne BESPLATNE KONZULTACIJE. Mnogo žena sa kojima sam radio i trenutno radim te njihovo iskustvo s gubljenjem kilograma bit će ti najbolji poticaj da dosegneš najbolju verziju sebe.

Kad prestanu izgovori, počinju uspjesi!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!