fbpx
3 stvari koje moraš znati ako postiš 16 sati dnevno u svrhu mršavljenja!
(kopija u sukobu) 11 naminica koje trebate izbjegavati – 2020-12-29T100315.519
Herbalife Mršavljenje Ostalo Zdravlje

3 stvari koje moraš znati ako postiš 16 sati dnevno u svrhu mršavljenja!

Dijeta koja se bazira na čak 16 sati posta dnevno može biti učinkovita u rukama onih naprednih u svijetu mršavljenja, ali ako kreneš u tu pustolovinu, postoje neke stvari kojima moraš pridati veliku pažnju!

kopija-u-sukobu-11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2020-12-29T092344.972

Nema sumnje, posljednjih nekoliko godina jedna od hit dijeta svakako je postala ona pod nazivom ’16:8′, tijekom koje se čak 16 sati dnevno posti, dok su obroci koji moraju osigurati zdravi i uravnoteženi unos kalorija raspoređeni u preostalih 8 sati.

Ova strategija pretvara se u realnost zahvaljujući ranim večerama oko 19 sati, a svakako pomaže 8 sati spavanja kada se glad ne bi smjela javljati. Da bi ovaj post bio izvediv, ujutro se odgađa doručak sve do 11 sati i tada je napokon na rasporedu prvi obrok, točno 16 sati nakon prethodnog.

kopija-u-sukobu-11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2020-12-29T092652.791

Riječ je o tipu dijete koja se preporučuje isključivo ljudima čvrstog karaktera, po mogućnosti naprednima u svijetu mršavljenja, a nikako početnicima koje bi ovakav režim lako mogao slomiti, dok bi im više manjih obroka dnevno uz pridavanje pažnje kretanju svakako bolje odgovaralo.

Međutim, ako se bližiš savršenoj figuri i želiš smanjiti postotak masti u svom tijelu na minimum minimuma, upravo ovakav post može donijeti konačni trijumf. No, da bi postojali ikakvi izgledi za uspjeh, važno je znati ove tri stvari…

Glad dolazi i odlazi u valovima

kopija-u-sukobu-11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2020-12-29T093141.846

Borba s osjećajem gladi nešto je što te čeka ako se odlučiš postiti 16 sati u svrhu mršavljenja. Ipak, dobra je vijest da je riječ o subjektivnom osjećaju uzrokovanom djelovanjem hormona gladi koji iako se ponekad čini neizdrživ, vrlo brzo u potpunosti nestaje.

Naime, u trenucima kada misliš da umireš od gladi, zapravo je dovoljno tek pričekati neko vrijeme, popiti malo vode ili nezaslađenog čaja, da bi glad nestala.

kopija-u-sukobu-11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2020-12-29T094205.437

Naravno, da bi psiha mogla izdržati u tom ritmu, potreban je mentalni trening. Nemoguće je kontrolirati mršavljenje ako si stalno gladan. Ako navikavaš svoje tijelo da jedeš 6-7 puta dnevno, onda ćeš biti i gladan toliki broj puta. Kada pak tijelo naučiš da nakon 19 sati više nema unošenja hrane u njega i ono će se ubrzo naviknuti na novi režim prehrane…

Post ne funkcionira u kombinaciji s prežderavanjem

Za neke je 16 sati posta dnevno alibi za nekontrolirano prejedanje u preostalih 8 sati. To je naravno potpuno krivo i tada cijela dijeta gubi na svojoj svrsi.

Kao što smo već mnogo puta naglasili, da bi netko izgubio na tjelesnoj težini, u određenom vremenskom razdoblju unos kalorija u tijelo mora biti manji od potrošnje kalorija. To se postiže kombinacijom uravnotežene prehrane i fizičke aktivnosti, s krajnjim ciljem pretvaranja pohranjene masti iz svog tijela u energiju, što dovodi do mršavljenja.

kopija-u-sukobu-11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2020-12-29T094508.690

Ako se svakodnevno natrpaš nezdravim obrocima na bazi šećera i industrijski obrađene hrane, bit će ti teško ostvariti kalorijski deficit, nužan da bi došlo do gubitka kila, čak i ako postiš 16 sati dnevno. Zato se preporučuje prehrana koja sadrži barem 80% hrane koja dolazi od zdravih namirnica, čak i kod ovako strogih režima dijete, da bi konačni rezultat bio zadovoljavajući.

Moraš posebno paziti na unos proteina

Nema sumnje, prilikom mršavljenja izuzetno je bitno paziti na unos bjelančevina, kako ne bi došlo do gubitka mišićne mase, zajedno s tjelesnom masti koje se pokušavaš riješiti.

kopija-u-sukobu-11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2020-12-29T094949.720

Gubitak mišića nikako nije zdrav i svakako ga treba izbjeći, a osim progresivnim treninzima s utezima, trakama, gumama ili težinom vlastitog tijela, mišićnu masu ćeš sačuvati i dovoljnim unosom proteina.

Upravo kod ovakve dijete koja uključuje post od čak 16 sati dnevno vrlo je lako zanemariti unos proteina, zbog manjeg broja predviđenih obroka ili uvjerenja da je ekstreman pristup ograničavanju unosa kalorija magična formula uz koju ništa drugo nije bitno.

No, proteini su izuzetno bitni, kao uostalom i kontrola unosa kalorija, koji god režim prehrane izabereš. Zbog toga svakako iz našeg web shopa u svrhu unosa dovoljne količine proteina preporučujemo F1 Sport s okusom vanilije za doručak, a H24 Pro Sport Rebuild Strength poslije treninga, uz nezaobilaznu Formulu 1 kao zamjenski obrok uz koji će svaki post biti lakše izvediv!

kopija-u-sukobu-11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2020-12-29T095639.528

A sve je naravno lakše uz stručno vodstvo i podršku nekog tko ima u malom prstu svaki režim održive prehrane, kao i treninge koji tome najbolje odgovaraju. Zato ako zapneš, slobodno se javi meni, treneru Kristianu i za čas ćemo te vratiti na pravi kolosijek i dovesti do rezultata o kojima sanjaš!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se