fbpx
Zašto ulaganje u zdravu prehranu i kvalitetne treninge zapravo štedi tvoj novac?
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-01-28T013308.479
Fitness Lifestyle Ostalo Zdrava prehrana Zdravlje

Zašto ulaganje u zdravu prehranu i kvalitetne treninge zapravo štedi tvoj novac?

Iako nam se katkad čini da je rad na vlastitom tijelu financijski neisplativ, dugoročno ne samo što će puno značiti za zdravlje tvog organizma, već i uštedjeti tvoj novac…

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-27T234649.259

Ako pitate ljude zašto ne žele poraditi na izgradnji svog tijela, u svrhu poboljšanja općeg zdravstvenog stanja svojeg organizma, kao i boljeg oblikovanja figure, prvo što će spomenuti je lijenost, a nakon toga – novac!

No, jesu li financijska ulaganja u zdraviju prehranu i kvalitetan set treninga zaista takav uteg za našu sadašnjost i budućnost?

Sve ovisi gledaš li stvari kratkoročno ili dugoročno. Naime, na dan kad frižider napuniš zdravim namirnicama ili kupiš kvalitetan set online treninga, definitivno ćeš imati manju svotu na svom bankovnom računu nego prije.

No, čak i ako isključimo razne kratkoročne fizičke i mentalne blagodati koje ćeš imati od rada na vlastitom tijelu i zdravlju, svejedno se radi o isplativom ulaganju i to iz više razloga…

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-27T235614.449

Zdravstvena skrb višestruko skuplja od ulaganja u zdravlje

Možda ti se to u ovom trenutku tako ne čini, no rad na sebi definitivno je nešto što puno znači za tvoju budućnost, jer s godinama naš organizam počinje trpjeti posljedice loših životnih navika i tada  svakodnevica ne samo što postaje teža, nego i skuplja.

Čak i u zemlji poput Hrvatske, u kojoj postoji zdravstveno osiguranje dostupno svima, biti lošeg zdravlja izuzetno je skupo, pogotovo ako želiš riješiti svoj problem što prije, a ne čekati godinama da dođeš na red kod HZZO-a.

Dovoljno je samo sjetiti se desetaka tisuća kuna koliko dođe ugrađivanje novih kukova da ti postane jasno da ti se život može u sekundu financijski okrenuti naglavačke, samo zbog jednog krivog pokreta. A upravo takav scenarij trebe odgoditi što kasnije, po mogućnosti za izuzetno staru dob, što je itekako moguće uz pravilnu ishranu i aktivan životni stil.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-28T011259.903

Nema sumnje, uravnotežena prehrana bazirana na industrijski neobrađenim namirnicama puno će učiniti za zdravlje tvoje probave i kardiovaskularnog sustava, pogotovo ako ide u kombinaciji s kvalitetnom tjelovježbom, za koju istraživanja pokazuju da smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2, bolesti srca, depresije, visokog tlaka, problema sa žuči pa čak i senilnosti te nekoliko različitih vrsta raka.

A odgađanje zdravstvenih problema što je duže moguće ne samo što povećava kvalitetu života, već i štedi tvoje živce, kao uostalom i uvijek nam potrebna financijska sredstva.

Nema čarobne formule, ali ova je najbolja

Istina je, nema tog rješenja koje može garantirati potpuno izbjegavanje zdravstvenih problema u godinama koje dolaze, jer ljudski organizmi su izuzetno kompleksni.

No, prelaskom na zdravu prehranu i redovitu fizičku aktivnost daješ si najveće izglede izbjegavanja ružnih zdravstvenih scenarija pa se definitivno radi o isplativom ulaganju u svoju budućnost, kako bi i godine koje dolaze bile što bezbrižnije i ugodnije. A ako već postoje određeni problemi, tvoj novi životni stil će ih vrlo vjerojatno smanjiti ili potpuno anulirati.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-28T012305.751

Što je najbolje, kada malo dublje uđeš u prehranu, vidjet ćeš da zapravo postoje mnoga zdrava rješenja koja i nisu skuplja od aditivima obogaćene industrijske hrane, dok bi ti već jedan pravi kvalitetan set treninga mogao omogućiti dugoročno rješenje za aktivan životni stil koji na pravi način uvršćuje tvoje tijelo, puni ga energijom i čini zdravijim.

Naravno, sve je lakše ako imaš nekog tko će te na pravi način usmjeriti u tvojoj preobrazbi! Zato ako zapneš, obavezno se javi meni, treneru Kristianu. Na temelju mojih više od 10 godina iskustva pomaganja ljudima u kvalitetnoj izgradnji tijela, brzo ćemo složiti tebi prilagođeni plan prehrane, a uz moje online treninge tvoja će energija samo rasti i imat ćeš sve što ti je potrebno za ostvarivanje vlastitih ciljeva!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se