fbpx
Kako je Mirna rekla NE izgovorima i DA promjeni?
Predloženo Zdravlje

Kako je Mirna rekla NE izgovorima i DA promjeni?

Slijedi istinita priča…

Mirnu poznajem već godinama. Kada smo se prvi susreli uživo odmah sam zamijetio manjak samopouzdanja obzirom da je izbjegavala kontakt očima te je često zamuckivala kada bismo se dotakli teme o višku kilograma.

Rekla mi je da me godinama prati putem društvenih mreža, da su je oduševili rezultati stvarnih ljudi čije sam slike objavljivao, ali da je smatrala da nije još pravi trenutak da mi se javi i da će to svakako jednom učiniti.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-08-08T004533.445

Glavni izgovor za odluku o nejavljanju je bio nedostatak novca. Barem joj se tako dugo činilo. No, ubrzo je shvatila da mjesečno troši jako puno novca na stavke kao što su cigarete, kave, grickalice i slatkiši, a da pritom nimalo ne doprinose njenoj dobrobiti i očuvanju zdravlja.

Mirna je upravo prolazila kroz brodolom života, godinama je ugađala drugima nauštrb same sebe, suprug ju je napustio zbog druge žene te je ostala sama sa svojim nesigurnostima i strahovima.

Ubrzo smo se zbližili i postali dovoljno otvoreni jedno prema drugome da možemo o svemu razgovarati. Iza četrdesetak kilograma viška i blagog samozatajnog lica krilo se izrazito toplo i drago biće, marljivo i predano svojim radnim zadacima, uvijek spremno pomoći i preuzeti dodatan teret obveza na sebe.

Više ju nisam gledao istim očima te sam u njoj prepoznao ljepotu iskrenog srca i ruku pravog prijatelja. Odlučio sam da je ova žena predodređena za uspjeh i da joj neću dozvoliti da opet odustane od sebe.

Pričala mi je o svojim dugogodišnjim problemima sa štitnjačom koji su krenuli na bivšem poslu gdje je sustavno bila okružena nezdravom radnom klimom i nezadovoljnim kolegicama, koje su je bombardirale sa svojim problemima, a ona se nije znala tome oduprijeti.

Otkad zna za sebe uvijek je bila malo deblja, u školi su je djeca redovita ismijavala i nazivala pogrdnim imenima te se s vremenom poistovjetila sa svojim kilogramima i preuzela uvjerenje da je debela i da tu debljinu mora prihvatiti. Da je to njen teret koji mora naučiti nositi.

Godinama nije bila na ljetovanju. Skidanje u bikini je za nju bila trauma.

Izbjegavala je i planiranje s prijateljicama te bazene, jer bi svaki susret s očima uskogrudnih promatrača za nju predstavljao ogroman stres, koji bi uvijek završio utapanjem tuge u čipsu, sladoledu ili kolačima. No, to bi zadovoljstvo bilo kratkog daha jer nakon toga bi uslijedio ubitačan osjećaj krivnje i samooptuživanja.

I tako se godinama vrtila u krug, skakala s paleo na keto dijetu, gladovala danima, skidala desetak kilograma pa vratila duplo te bila sve nesretnija i tužnija…

Vaga joj je postala najgori neprijatelj. Odjeću je počela šivati jer je dosegla 110 kilograma na svojih 168cm visine, a konfekcijski broj je brzo došao na XXL veličinu.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-08-08T002959.812

Bivši suprug ju je redovito podsjećao da je debela, koliko je sretna što je uopće s njom i da nije nikakav uzor njihovom djetetu. Vidio sam ispred sebe divnu osobu narušene vjere u ljude, shvatio sam da najprije trebamo posložiti njezina uvjerenja o samoj sebi da bi uopće mogli doći do vidljivih rezultata.

Počela je s malim koracima. Svaki dan je kuhala sebi zdrave obroke i nosila ih na posao. Izbacila je nezdrave sokove i slatkiše u potpunosti, prestala dodavati šećer i jesti fast food. Hamburgeri, pizze i ogromne količine kruha su nestali iz njenog života.

Počela je konzumirati zdrave obroke bazirane na šarolikosti namirnica te drastično smanjila veličinu obroka. Da bi to mogla napraviti zajednički smo oblikovali njezin plan prehrane, posebno prilagođen njezinim dnevnim obvezama i tjelesnoj kondiciji.

S vremenom je počela i vježbati. U početku je to bilo jednostavno istezanje, a potom je uvela i vježbe snage te kardio treninge. Radili smo putem prilagođenog programa LadyBoss90 online treninga uz konstantnu podršku i savjetovanje.

Put je bio težak i izazovan, ali odluka i želja za promjenom su je gurale naprijed. Dokumentirala je svoj napredak i kako je uviđala promjene na izgledu bila sve motiviranija i motiviranija. Promjene izvana su je počele mijenjati iznutra. Napredovala je na poslu i kockice njenog života su se napokon počele slagati.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-08-08T002356.508

Danas, samo godinu i pol od dana odluke, Mirna ima 68 kilograma i nosi M veličinu. Skinula je više od četrdeset kilograma. Nova Mirna zrači samopouzdanjem, nosi šarene haljine i cipele na petu te se vise ne poistovjećuje s epitetom debela.

Mirna je preuzela kontrolu nad svojim životom te je nakon godina i godina olakog odustajanja rekla NE izgovorima i DA promjeni!

Ta ista Mirna čuči i u tebi! Od potpune transformacije te dijeli samo odluka! Što je najgore što ti se može dogoditi ukoliko sama sebi odlučiš dati šansu? Zaslužuješ priliku za uspjeh te ukoliko te je ova priča inspirirala da barem pokušaš nešto promijeniti, slobodno se priključi mojoj zatvorenoj grupi FIT Lifestyle na Fejsu.

Siguran sam sa imam dobitnu formulu za tvoj uspjeh! I ti možes biti nova Mirna. Odluka je na tebi…

Tvoj trener Kristian

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se