11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-11-07T175134.104

5 vrsta krivih savjeta uz koje mršavljenje postaje nemoguća misija!

131

Loši savjeti na Internetu mogu značajno otežati tvoju izgradnju i oblikovanje tijela, jer se uz njih mršavljenje pretvara u pravu muku i prije ili kasnije dolazi do posustajanja…

Sve je više onih koji su uvjereni da znaju kako pomoći svima koji imaju problema s kontrolom tjelesne težine, na temelju vlastitog iskustva ili teorijskog filozofiranja o mršavljenju.

Internet je danas preplavljen trendi dijetama od kojih neke reklamiraju pjevačke i filmske zvijezde, kao i influenceri, no kad ih pokušaš kopirati i na temelju njih izgraditi tijelo, razočaraš se i doživiš brutalan neuspjeh.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-07T174837.743

Ne, nije u tebi problem! Radi se o savjetima koji su u svojoj osnovi pogrešni i zato je dolazak do željenih rezultata uz njih gotovo nemoguć za normalnog čovjeka od krvi i mesa, koji nema na raspolaganju beskonačne resurse i pregršt slobodnog vremena.

Istina je, naići ćeš u životu na bezbroj krivih savjeta o izgradnji i oblikovanju tijela, ali većina spada u ovih 5 vrsta zabluda, na koje ne smiješ nasjesti…

Kruta i nimalo fleksibilna pravila

Ovo je klasični krivi savjet u koji spada 90% današnjih dijeta. Naime, od tebe se praktički traži da preko noći odbaciš sve svoje navike i način života te prihvatiš sasvim drukčiju prehranu i dnevne aktivnosti, koje bi te odjednom trebale preporoditi.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-07T174512.369

To u praksi završava fijaskom, jer prelazak na zdravi životni stil može uspjeti samo ako je postepen. Također, niti jedna dijeta ne ide glatko od početka do kraja i potrebno je ponekad povući korak unazad, ako želiš nastaviti pravim putem prema uspjehu.

Zbog toga su izuzetno važne povremena fleksibilnost i prilagodljivost, što je u potpunoj suprotnosti s krutim dijetama na kakve te takvi “stručnjaci” nagovaraju…

Odbacivanje hrane u kojoj uživaš

“Sad si na dijeti, gotovo je s hranom koja ti je dosad pružala emocionalni užitak!”. To je vrli savjet od kojeg bi trebalo krenuti tvoje mršavljenje i prelazak na zdravu i uravnoteženu prehranu.

Odreći se preko noći baš svih namirnica koje su ti ukusne i čine te sretnima dok ih jedeš zapravo je ogromna pogreška. Tako se ne mijenjaju navike! Baš suprotno, na tebi je da po malo izbacuješ iz prehrane nutritivno siromašne obroke, od gaziranih pića i peciva iz pekare na dalje, dok usput tražiš među zdravim namirnicama one koje su ti ukusne i također ti pružaju zadovoljstvo.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-07T174143.441

Tako se dolazi do jelovnika koji će ti osigurati dugoročnu sitost i sve potrebno za zdravlje cjelokupnog organizma, a da pritom ne živiš u stresu i frustraciji zbog bezokusne hrane koje te izluđuje.

I da, ako uspješno provodiš zacrtani plan, imaš pravo povremeno se nagraditi slatkim ili slanim kaloričnim zalogajem. Ako znaš što radiš, takav trenutak opuštanja i emocionalnog pražnjenja definitivno neće uništiti tvoj cjelokupni trud!

Poticanje na grižnju savjesti

“Ako se ne držiš zacrtanog, moraš se zbog toga grozno osjećati!” Još jedna glupost koju će ti nametnuti mnoge dijete, a baš zbog toga će sve završiti razočaranjem i odbacivanjem dijete.

Ne, ne trebaš se loše osjećati niti imati grižnju savjesti zbog povremenih krivih koraka koje napraviš. Umjesto toga, trebaš smireno razmisliti zašto se to dogodilo i što možeš u budućnosti napraviti da to promijeniš i koja su rješenja koja će olakšati tvoj kalorijski deficit, čak i ako povremeno posrneš.

Uvijek se umjesto na probleme treba fokusirati na rješenja, a mršavljenje u tebi treba izazivati ponos i pozitivne osjećaje, a ne uvjerenje da ništa ne valjaš, zbog jednog krivog poteza koji se zapravo mogao dogoditi svakome…

Pogrešan odnos prema tjelovježbi

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-07T173350.802

A tu su i zablude povezane s potrošnjom kalorija treniranjem. Svi znamo da fizička aktivnost povećava dnevnu potrošnju kalorija, koja ako je veća od unosa, masne naslage na tvom tijelu se počnu topiti.

No, postoje dijete koje te uvjeravaju da ti uopće ne treba ni kretanje ni tjelovježba, već je dovoljno dovesti prehranu u red. S druge strane, neki traže od tebe da počneš sa žestokim iscrpljujućim treninzima od samog početka, jer smatraju da je to jedini put do uspješnog mršavljenja.

I jedno i drugo je krivo. Ako samo ležiš na kauču i paziš što jedeš, zahtjevi koji su pred tvojom prehranom puno su veći, jer nema dodatne potrošnje kroz fizičke aktivnosti. Time si zapravo otežavaš put do uspjeha. A ako počneš divlje trenirati nakon godina neaktivnosti, doći će u najboljem slučaju do upala i istegnuća na tvom tijelu, a u najgorem do ozljeda i bolesti.

Najveće izglede za uspjeh dat će ti onaj plan mršavljenja koji će od tebe tražiti postepeno uključivanje fizičkih aktivnosti u svakodnevicu. Moraš i znati da zbilja postoje jednostavni, a efikasni treninzi koje možeš bez problema odraditi u udobnosti svog doma, za još brže mršavljenje i kvalitetnije oblikovanje tijela. Tjelovježba ne mora biti ni komplicirana ni iscrpljujuća da bi dala rezultate!

Zanemarivanje ljudske različitosti

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-07T172322.868

Za kraj, moramo naglasiti da većina dijeta koje ćeš pronaći na Internetu zanemaruje ključnu stvar, a to je da svi imamo različite karakteristike i potrebe.

Ono što pomaže jednoj osobi, neće drugoj i zato se svaki plan prehrane mora u potpunosti prilagoditi pojedincu, kako bi bio dugoročno održiv.

Baš zbog toga, ako samostalno ne možeš pronaći rješenja koja će ti dati željene rezultate, nemoj eksperimentirati s neprovjerenim izvorima informacijama, već potraži pomoć ozbiljnog stručnjaka, nekog tko zna što proživljavaš i ima potrebno znanje koje će prilagoditi tvojoj posebnosti. Nekog poput mene, tko jedva čeka da zajedno promijenimo kvalitetu tvoje svakodnevice.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i ONLINE fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!