fbpx
Svaka pametna žena reći će vam isto: Kad volimo sebe, život je lakši!
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-02-26T062754.962
Fitness Lifestyle Mršavljenje Ostalo Zdravlje

Svaka pametna žena reći će vam isto: Kad volimo sebe, život je lakši!

„Moje četrdesete bile su dobre. Pedesete sjajne. Šezdesete fantastične. A sedamdesete su prokleto fenomenalne!“ Budite poput Helen Mirren! Ako ne znate kako to postići, poslušajte moje savjete…

„Nikad nisam bila krhka djevojka, ali nisam se loše osjećala zbog prekomjerne težine. Kada sam upoznala svog budućeg muža, opustila sam se i osvijestila tek nakon što sam shvatila da sam postala doista debela“, piše u jednoj ispovijesti namijenjenoj reklamiranju sredstva za mršavljenje uz pomoć kojega obećavaju transformaciju u tjedan dana.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-02-26T063326.889

Takve su životne priče bile mamac za lakovjerne žene prije petnaest godina, inspirativne su i sada, a vjerojatno će biti i sljedećih deset godina. Jer takav problem postoji, to se doista događa i kod žena koje su bile vrlo vitke i energične djevojke. U jednom trenutku se opuste, prestanu biti fizički aktivne, godine prolaze, a loše prehrambene navike počinju uzimati svoj danak već nakon tridesete.

Životne promjene

Samo rijetke razmišljaju o tome kako prehranu treba prilagoditi novom načinu života i tjelesnoj aktivnosti, koliko su različite prehrambene potrebe u različitoj životnoj dobi, koliko je važno kretati se, baviti se sportom i rekreacijom. A ponajprije koliko je važan osobni i duhovni rast, toliko često spominjane i zloupotrijebljene riječi.

Život ih otpuhne jer nisu postavile čvrste temelje, improviziraju, rješavaju probleme u hodu ili odbijaju promjenu.

Sakriti se u lijepu odjeću. Staviti trajni lak na nokte. Pobrinuti se za trendi frizuru. Otići na tretmane mršavljenja koji zanemaruju potrebu za kalorijskim deficitom i tjelesnom aktivnošću…

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-02-26T064753.294

Kupovati steznike, napitke, tablete i flastere koji obećavaju čudesnu transformaciju jer – nikad se ne zna. Možda je to brži i lakši put. Bez obzira na trošak koji nije zanemariv, bez obzira na financijske mogućnosti, čini se da svaka žena koja ima problema s težinom i definicijom tijela vjeruje u mitove, uvijek iznova kreće putevima koji nisu dali rezultate i čeka da se dogodi čudo prije nego što shvati da samo jedan put vodi do željenog uspjeha.

Koliko god bilo teško pronaći odjevni predmet koji će prikriti nepoželjne obline, pripadati liniji odjeće koja je koliko-toliko u trendu i naglasiti pozitive strane figure koja je daleko od idealne, još je teže napraviti onaj odlučan pomak u životu, preokrenuti životne navike, rasporediti svoje vrijeme i napokon doći do faze u životu kada ćete shvatiti da sve ovisi samo i jedino o vama. Sve se svodi na to da prije nego što napravite jedinu stvar koju možete i koja daje rezultate, iskušate milijun drugih, nepotrebnih. A nagrada je neprocjenjiva – ljepši izgled bez obzira na odjeću koju smo odjenuli, samouvjerenost, zadovoljstvo i unutarnji mir te poboljšano opće zdravstveno stanje.

Aktivnost je lijek za mnoge tegobe

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-02-26T065253.976

Dob nije izgovor za lijenost i izbjegavanje tjelesnih aktivnosti. U srednjoj je dobi najvažnije vježbati, hodati i biti stalno aktivan. Ako imate određenih zdravstvenih problema, pametnije je obratiti se stručnjaku koji može pripremiti program vježbanja koji će odgovarati vašem tijelu nego gubiti vrijeme. Dokazano je da vježbanje smanjuje rizik od srčanih bolesti, pretilosti, dijabetesa i demencije. Također je poznato da je tjelesna aktivnost magnet za dobru energiju i raspoloženje.

Istinu zna i Blake Lively

Ako vam treba dodatna inspiracija za odlazak na trening, neka to budu riječi lijepe filmske glumice Blake Lively koja je jednom prilikom napisala na Instagramu ono što svi znamo.

“Nemoguće je izgubiti 27 kilograma koje ste dobili tijekom trudnoće gledajući fotografije na Instagramu i pitajući se: ‘Oh, zašto ne izgledam kao ovaj model?”

Ova jednostavna istina zapisana je ispod fotografije na kojoj pozira sa svojim trenerom i zahvaljuje mu na pomoći. Zašto ne biste i vi postupili tako? Da pomoć privatnih trenera traže samo mlade, zgodne i utrenirane žene, ne bismo se trebali toliko truditi i usavršavati.

Tjelesni i mentalni rast

Voditi brigu o raznolikoj i uravnoteženoj prehrani, naš je najvažniji savjet. Odlučite li izbalansirati prehranu, radite to postupno, s puno volje i ustrajnosti, bez ekstremnih promjena. Počnite s malim koracima koji će vas dovesti do velikih ciljeva

Treba voditi brigu i o redovitoj fizičkoj aktivnosti. Svaki oblik pokreta koristi srcu i krvnim žilama, a ono što činimo s radošću i redovito izvodimo ne opterećuje nas. Izbor aktivnosti je bogat jer obuhvaća svaki fizički rad, kao i sport i rekreaciju. Vježbanje pomaže i u prevladavanju stresa i poboljšanju raspoloženja. U istreniranih osoba otkucaji srca u mirovanju se smanjuju, srce se smiruje, ekonomičnije radi i – dulje kuca!

I naposljetku – osobni rast vam omogućuje da postanete najbolja verzija sebe. On će ispuniti tu čežnju u vama. Biti bolji. Biti jači. Ispuniti svoju misiju.

Svako ljudsko biće mijenja se cijeli život. I vi također. Suočavate se s izazovima i mogućnostima, učite, odgovarate i tražite nova rješenja za situaciju u kojoj se nalazite. Pritom rastete osobno i duhovno.

Zapamtite i to da nema razloga skrivati svoje godine. Najljepše su one žene koje stare dostojanstveno i s osmijehom. S godinama postajete zreliji, svjesniji, hrabriji i uspješno izbjegavate životne pogreške. Nikada nije ni prerano ni prekasno kročiti tim smjerom.

Ako vam je potrebna pomoć i društvu na tom putu prijavite se za moj transformacijski sustav podrške i treninga. Uz njega ćete tijekom 90 dana online treninga, personalizirani plan prehrane i rad na mentalnoj snazi – poletjeti.

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se