fbpx
Što kada osoba s kojom si u vezi ne podržava tvoju želju za mršavljenjem?
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2022-01-22T140352.013
Mršavljenje Top

Što kada osoba s kojom si u vezi ne podržava tvoju želju za mršavljenjem?

Iako bi nas ljubavni partner uvijek trebao podržati kad želimo poboljšati kvalitetu svoje svakodnevice, to se često ne događa, pogotovo kada je u pitanju mršavljenje. Evo što napraviti ako potkopava tvoju izgradnju tijela…

Lijepo oblikovati tijelo i poboljšati cjelokupno zdravstveno stanje svog organizma hvalevrijedni su ciljevi, koji zaslužuju podršku svih onih kojima je stalo do tebe.

Međutim, često se događa da upravo od svog ljubavnog partnera ne dobivaš potporu dok pokušavaš smršaviti, što maksimalno otežava ostvarivanje željenih ciljeva.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2022-01-22T140041.369-1

Nema sumnje, nije jednostavno provoditi svoj plan izgradnje tijela ako u najbližoj okolini postoji otpor tvojem trudu i radu, pogotovo kad se radi o osobi do koje ti je jako stalo. No, riječ je o prepreci koju je također moguće preskočiti pa možeš na to gledati kao na tek dodatni izazov, na putu prema boljoj budućnosti…

Zašto partner ne želi da smršaviš?

Mnogo je mogućih razloga zbog kojih osoba s kojom si u vezi otvoreno ne podržava tvoju dijetu ili se prema tome odnosi s potpunom nezainteresiranošću.

Neki se boje da ih čeka preljub ako poboljšaš svoj fizički izgled ili da će sami morati na kuru mršavljenja, ako tvoja završi uspjehom. Drugi strahuju da će tvoj prelazak na zdravi životni stil utjecati na njihovu prehranu, za koju žele da i dalje bude masna i krcata kalorijama.

Postoje i oni koje privlači fizička debljina, a katkad se tek radi o tome da partner ne želi da se mučiš i patiš, ne znajući da je zapravo moguće smršaviti bez ekstremnog odricanja, ako znaš što radiš.

Iza otpora prema tvojoj želji za mršavljenjem najčešće stoji nerazumijevanje, ponekad nesigurnost i sebičnost, a u najgorim slučajevima želja za potpunom kontrolom nad tvojim životom, u kojem nema više mjesta individualnim snovima i potrebama…

Pokaži karakter i ne daj se smesti

Ako se zaista nađeš u situaciji da pokušavaš smršaviti, a partner se s tim sprda i maksimalno ti otežava, moraš ignorirati te pokušaje sabotaže i samo nastaviti provoditi zacrtani plan izgradnje tijela.

Nema sumnje, u životu je važno raditi ono što smatraš najboljim za sebe, čak i ako osoba s kojom si u vezi misli suprotno. To je jedini pravi put. A ako samouvjereno nastaviš provoditi svoju volju, u velikoj većini slučajeva promijenit će se i odnos partnera prema tvom mršavljenju.

Dobra je vijest da ako ustraješ, osoba kojoj je stalo do tebe prije ili kasnije će se naviknuti na tvoje nove zdrave rituale, koji uključuju uravnoteženu prehranu i redovitu tjelovježbu. A kad vidi pozitivne fizičke promjene, shvatit će da ideš u pravom smjeru. Tko zna, možda će ti se i pridružiti.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2022-01-22T135523.286

Dakle, nemoj dopustiti da te slomi otpor na koji naiđeš na početku. Ljudi se boje promjena i obrambeno reagiraju na njih. No, ako čvrsto vjeruješ da moraš sebe dovesti u red, svakako nastavi sa svojom preobrazbom. Nema sumnje, osoba koja te voli prije ili kasnije će te podržati u tvojoj misiji, jer ti zapravo želi sreću…

Podršku možeš dobiti i drugdje

Nekad zajedljivi komentari i uvjeravanje da te čeka neuspjeh nikad ne prestaju. Za sve one čiji partneri nikako da podrže tvoju želju za izgradnjom tijela, nekoliko je mogućih rješenja situacije.

Nema druge nego ozbiljno razgovarati o tome i objasniti dotičnoj osobi da se tu radi prije svega o zdravlju i vitalnosti, a onda tek o želji za promjenom izgleda i čvršćim tijelom. Naglasi koliko ti je važno dovesti u red svoj organizam, povećanjem vlastite energije i snage, što ne samo što će pozitivno utjecati na tvoj život, nego i na život vas kao para. I ne zaboravi otvoreno reći koliko velik je ljubavni grijeh ne podržavati te oko nečeg što ti je važno.

Naravno, čak i ako ne možeš dobiti razumijevanje partnera, nije nužno prekinuti takav ljubavni odnos, iako se moraš zapitati je li to osoba s kojom želiš provesti ostatak života.

No, znaj da ključnu podršku možeš dobiti i izvan svoje veze, što će te zadržati na pravom kolosijeku, prije nego što partner shvati da radiš pravu stvar i promijeni mišljenje. Uvijek se možeš uključiti u zajednice zaljubljenika u zdrav stil života, poput Fit Lifestyle grupe na Facebooku, ali i potražiti pomoć ozbiljnog stručnjaka, nekog tko fitnes i nutricionizam ima u malom prstu.

Dakle, čak i bez podrške partnera svejedno možeš najbržim, najlakšim i najsigurnijim putem do željenih ciljeva, pod uvjetom da smjernice dobivaš od nekog tko zna što je najbolje za tebe. Nekog poput mene, tko jedva čeka pomoći ti promijeniti kvalitetu tvoje svakodnevice.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i ONLINE fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena, s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se