11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-04-13T234948.786

Odlučnost – silno moćno oružje na putu do tvoje potpune preobrazbe!

151

Pomalo je nevjerojatno koliku razliku odlučnost i čvrsta volja mogu napraviti prilikom izgradnje tijela, kao i ostvarivanja bilo kojeg drugog cilja kojeg postaviš ispred sebe…

Imati dobar plan pred sobom je odlična stvar i pomoći će ti da ostvariš svoje ciljeve, ali samo ako ga cijelo vrijeme prati moćna sila koju nikad ne smiješ podcjenjivati – tvoja odlučnost!

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-04-13T235647.710

Naime, bilo da pokušavaš izgraditi svoje tijelo, učvrstiti svoje mišiće, poboljšati cjelokupno zdravstveno stanje organizma ili nešto sasvim drugo, svaki plan naići će na određene zapreke i poteškoće, a tada o uspjehu odlučuje upravo tvoj karakter.

Ne, ne radi se o nečemu upisanom u tvoj genetski sastav, potpuno nepromjenjivom od rođenja do smrti. Baš suprotno! Zbog toga, vrijeme je da saznaš što je odlučnost, zašto je važna i što je najvažnije, kako na njoj poraditi…

Što je odlučnost i zašto je korisna?

Odlučnost je sposobnost da provedeš u djelo zacrtane planove, čak i ako naiđeš na zapreke koje se čine komplicirane.

Odlučan čovjek ide naprijed čak i ako osjeća nelagodu zbog mnogih nepoznanica koje stoje na putu. To također znači dovršavati započete stvari i uvijek misliti na konačnu korist od poteza koje vučeš, bez obzira na neugodne osjećaje ili napor koji predstavljaju cijenu uspjeha.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-04-13T235509.112

Odlučnost podrazumijeva ne odustajanje od svojih ciljeva i snova. Međutim, to nikako ne znači ići glavom kroz zid i pritom riskirati vlastito zdravlje te nepotrebno trošiti živce. To zapravo znači uvijek tražiti razumna rješenja, umjesto beznadno očajavati zbog problema.

Nema sumnje, odlučna osoba se uvijek prilagođava novonastalim okolnostima i mijenja planove, ako je potrebno, s ciljem povratka na put koji donosi konačni uspjeh.

Što je glavni uzrok manjka odlučnosti?

Kao što smo već spomenuli, odlučnost nije nešto urođeno u nama i uvjetovano genetikom. Ako si neodlučna osoba, za to je najčešće kriv nedostatak potpore okoline u mlađim danima, koja se možda ljutila na tebe svaki put kad napraviš nešto krivo ili te čak ismijavala.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-04-14T000738.785

Živjeti u takvoj društvenoj zajednici, koja spušta umjesto da diže, dovodi do pošasti manjka samopouzdanja među ljudima, kao i kroničnog deficita odlučnosti, u strahu da slučajno ne pogriješimo.

No, kad odrastemo prije ili kasnije shvatimo da su greške nezaobilazni dio života i da se zbog njih nemamo razloga osjećati loše i manje vrijedno. A onda nas jednog dana za mišljenje okoline i njihove reakcije počne boljeti briga, a tada smo napokon spremni za velike stvari!

Kako povećati vlastitu razinu odlučnosti?

Najbolji lijek protiv neodlučnosti je naučiti ne oklijevati. Pokušaj provoditi zacrtano bez puno razmišljanja, jer u tim se mislima najčešće kriju izgovori koji će te nagovoriti na odgađanje ili odustajanje.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-04-14T001205.895

Dakle, ako planiraš odraditi trening u 5 popodne, čak i ako osjećaš manjak motivacije svejedno ga odradi u zacrtano vrijeme, misleći na dugoročnu korist. Isto vrijedi i s pažnjom prema prehrani, ali i svim ostalim odlukama na dnevnoj, tjednoj i mjesečnoj bazi, iza kojih prije svega moraju stajati tvoji željeni ciljevi, i nikakve druge distrakcije. Nauči razlikovati bitno od nebitnog!

Također, nauči donositi odluke koje su najbolje za tebe, a ne za druge. Istina, nekad je slatko kad se netko brine o nama i olakšava nam život, no dobivaš li od takve osobe uvijek potporu ostvariti baš ono što je tebi zaista bitno? Ili te samo želi oblikovati po svom ukusu? Dobro razmisli o tome.

A ako ti je bitno poraditi na mentalnoj snazi te u sljedećih 90 dana isključivo vlastitim snagama izgraditi svoje tijelo, podići samopouzdanje i doživjeti pravi preporod, tu sam da ti pomognem postaviti stvari na zdrave temelje.

Slobodno se javi meni, svom novom treneru Kristianu. Na temelju mojih 14 godina rada s tisućama zadovoljnih klijenata željnih preobrazbe, brzo ćemo pronaći tebi prilagođen plan prehrane i treninga, ali i probuditi u tebi uspavanu odlučnost, koja će ti donijeti uspjehe na svakom životnom području!

Profilna-5