fbpx
Neuspjeh s mršavljenjem – što kada tvoj plan ne daje rezultate?
Mršavljenje Predloženo Top

Neuspjeh s mršavljenjem – što kada tvoj plan ne daje rezultate?

Biti na dijeti i svejedno ne gubiti kile može biti iznimno frustrirajuće, no postoji nekoliko spasonosnih rješenja koja te mogu brzo vratiti na pravi kolosijek…

Svako mršavljenje započinje odlukom o promjenama životnih navika, što obično uključuje više pažnje prema prehrani, kao i redovitije fizičke aktivnosti, s tjelovježbom kao dodatnim adutom u potrošnji kalorija.

Nema sumnje, na početku dijete svi smo puni entuzijazma i jedva čekamo da prođe tjedan ili dva pa da stanemo na vagu i vidimo impresivne rezultate.

No, katkad se dogodi da rezultati u potpunosti izostanu ili da odlično kreneš pa odjednom zapneš, nakon čega su veći izgledi da ćeš vratiti izgubljene kile, nego da ćeš ih nastaviti gubiti.

Neuspjeh s mršavljenjem nikad nije ugodan, no ako tvoj plan ne daje rezultate, to možda ne znači da nemaš izglede ostvariti zacrtane ciljeve, ali svakako znači da moraš nešto promijeniti. Na tebi je tada objektivno sagledati situaciju te pokušati doći do zaključka što je zapelo i kako se ponovo trgnuti s mrtve točke…

Je li tvoja prehrana zaista adekvatna?

Tko god pokušava smršaviti nastojat će poboljšati svoj tjedni jelovnik, s ciljem manjeg unosa kalorija, što je zapravo jedini način da izgubiš masne naslage sa svog tijela.

No, poznaješ li zaista nutricionizam? Što ako neke namirnice za koje vjeruješ da su dijetne zapravo tvom tijelu daju pregršt kilokalorija, zahvaljujući različitim aditivima i velikoj količini šećera?

Istina je, neuspjeh s mršavljenjem u većini slučajeva povezan je upravo s prehranom. Sasvim je moguće da jedeš neke namirnice za koje misliš da će ti pomoći izgubiti kile, a zapravo te dodatno tove. Također, postoji i šansa da lažeš sebi pa jedeš više nego što želiš priznati, bez svjesnosti da se to uopće događa.

Ako je tako, tada je najbolja odluka proći detaljno sve namirnice koje konzumiraš i saznati njihovu stvarnu kalorijsku vrijednost. Na kutiji pakiranja imat ćeš sve informacije koje su ti potrebne, no možeš dosta toga naći i uz pomoć Googlea, pogotovo ako se vješto služiš tražilicom.

Kada otkriješ koje namirnice te zapravo debljaju, smanji njihovu količinu ili jednostavno prilagodi prehranu da bude manje stresna, a više hranjiva, konzumiranjem one hrane koja je nutritivno bogata i umjerena s kalorijama.

I da, jedan od aduta koje imaš na raspolaganju svakako je tjelovježba, jer ako nikako ne uspijevaš postići kalorijski deficit, uvijek si možeš pomoći s pokojim kardio treningom, poput džoginga, brzog hodanja, plivanja, bicikliranja ili planinarenja. Još bolja odluka je jednostavna, a efikasna tjelovježba u udobnosti tvog doma, koja će ti pomoći potrošiti kalorije, a dat će ti i pregršt energije te ti pomoći da na pravi način oblikuješ svoju liniju…

Ako ne znaš kako, potraži pomoć

Neuspjeh je nešto s čim se malo ljudi zna nositi, jer nas od malih nogu uče kako je to nešto nedopustivo, prava tragedija. No, istina je da se u životu iz krivog koraka može naučiti više nego iz onog pravog. Zato ne dopusti da tvoja dijeta koja ne daje nikakve rezultate pokvari tvoje raspoloženje i smanji tvoje samopouzdanje.

Što ako neuspješna dijeta zapravo uopće nije tvoja krivica? U većini slučajeva zaista i nije. Naime, da te netko naučio kako najbržim, najlakšim i najsigurnijim putem jurnuti prema željenim rezultatima, sigurno se neuspjeh ne bi nikad ni dogodio.

Nekad treba realno sagledati situaciju. Ne možemo svi biti stručnjaci za fitnes i nutricionizam. Možemo se držati nekih smjernica, ali ako ne daju rezultate i nikako ne možeš otkriti u čemu griješiš, onda je najbolja odluka potražiti stručnu pomoć.

Ozbiljan profesionalac ne samo što će u kratkom vremenu detektirati što radiš krivo po pitanju prehrane i tjelovježbe, već će ti na temelju tvojih fizičkih i mentalnih karakteristika moći izložiti tebi prilagođen plan, uz koji imaš najbolje izglede postići zacrtane ciljeve.

Baš tome služi BudiFit mobilna aplikacija. U njoj dobivaš svog osobnog trenera i detaljan plan treninga za svaki tjedan, s konkretnim vježbama spojenima u jednu cjelinu, na temelju profesionalne procjene tvojih trenutnih mogućnosti. To je nešto što će ti definitivno dati idealne uvjete za ostvarivanje zacrtanih ciljeva, a dobro će ti doći i savjeti o prehrani na koje u aplikaciji također imaš pravo.

BudiFit mobilna aplikacija nudi mogućnost mjerenja i analiziranja vlastite težine, opsega tijela i FMS-a, a i detaljno praćenje vlastitog napretka kroz vježbe koje uključuju težinu vlastitog tijela, girju, mini bands i elastičnu pilates traku.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda se prijavi za probni period od 7 dana i iskušaj sve prednosti BudiFit aplikacije!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se