Pet razloga zašto kettlebell može biti tvoj najbrži put prema mršavljenju!
Fitness Predloženo Top

Pet razloga zašto kettlebell može biti tvoj najbrži put prema mršavljenju!

Kettlebell iliti girja poseban je tip utega koji se pokazao iznimno praktičnim i efikasnim za vježbanje u udobnosti doma. Donosimo razloge zašto ovaj rekvizit definitivno ima potencijal pomoći ti da dovedeš svoju tjelesnu težinu pod kontrolu…

Svaka pomoć prilikom mršavljenja dobro dođe, a pogotovo ako se radi o fantastičnom rekvizitu koji čini tvoju tjelovježbu izuzetno efikasnom.

Baš to predstavlja kettlebell iliti girja, koji sve više rekreativaca danas koristi kako bi učvrstili svoje tijelo i povećali potrošnju kalorija prilikom svakog treninga.

Naizgled čudan, ali zapravo lagan za upotrebu. Tajna ovog rekvizita upravo je u specifičnom obliku, koji omogućuje da se centar ravnoteže mijenja iz vježbe u vježbu i pritisak nije uvijek na samoj šaci.

U svakom slučaju, tko uspije dovesti svoju prehranu u red definitivno ima sve što je potrebno da si uz kettlebell osigura zaista impresivne rezultate. Mi ovom prilikom donosimo razloge zašto je to tako…

Praktičan rekvizit povoljne cijene

Za vježbanje u udobnosti vlastitog doma prije svega je važno da tvoji rekviziti ne zauzmu pola sobe, jer u tom slučaju je bolje odlaziti u teretanu i ostaviti drugima nek se brinu za utege.

Međutim, kettlebell je umjerene veličine i ne zauzima mnogo prostora te ga uvijek možeš strpati pod krevet ili negdje u kut sobe, ako ti trenutno ne treba. Pojavljuje se u različitim veličinama, od 4 kilograma pa sve do 36, a zapravo ti neće biti potrebno mnogo različitih veličina za efikasne rezultate, jer važnije je naučiti pravilno izvoditi pokrete, nego se žestoko opteretiti.

Što se cijene tiče, kreću se od stotinu do nekoliko stotina kuna, što i nije puno, a mogu trajati godinama. Sve u svemu, girja je rekvizit koji neće biti teret niti za tvoj novčanik ni za tvoj interijer, a ako ga koristiš kako treba, rezultati zaista mogu biti sjajni…

Velika potrošnja kalorija

Kettlebell je rekvizit s kojim se mogu raditi vježbe visokog intenziteta, koje će ti osigurati veliku potrošnju kalorija, a samim time i olakšati topljenje masnih naslaga na tijelu, pod uvjetom da je tvoja prehrana u isto vrijeme zdrava i uravnotežena.

Čak 400 kilokalorija moguće je potrošiti za 20 minuta tjelovježbe s girjom, koja spada među najefikasnije rekvizite trenutno na tržištu pa ako nemaš vremena odrađivati fizičke aktivnosti koje traju satima, kettlebell će ti pomoći da pronađeš brzi put prema kalorijskom deficitu…

Rad na svim dijelovima tijela

Da, girja je odlična jer ti daje priliku da učvrstiš zaista brojne različite dijelove tijela, odnosno da radiš na više njih u isto vrijeme.

Različiti čučnjevi i iskoraci s kettlebellom pobrinut će se za snažan rad baznih mišića, kao i mišića nogu te stražnjice, dok jednako efikasan trening može biti i ako vježbe fokusiraš na ruke, leđa i ramena.

Popravlja držanje i elastičnost

Kettlebell je rekvizit koji ne samo što učvršćuje tijelo i topi masne naslage, već i puno pomaže ako želiš popraviti svoje držanje, pogotovo ako tvoje vježbe ciljaju donji dio leđa.

Također ćeš nakon nekog vremena početi osjećati napredak pri održavanju ravnoteže, što je jedna od ključnih vještina za opstanak čovjeka u opasnim situacijama, a poboljšat će i tvoju fleksibilnost, što je još jedan aspekt treninga kojeg nikako ne smiješ zapostavljati…

Tehnika se brzo uči

Za kraj, treba naglasiti da uz prave upute kettlebell nije nikakav problem naučiti koristiti čak niti onima koji nikad u životu nisu ozbiljno vježbali.

Iako svojim oblikom i pojavom izaziva strahopoštovanje, girja je zapravo jednostavan rekvizit uz koji je opasnost od ozljeda puno manja nego ako šipku natrpaš utezima u teretani i pokušavaš taj teret dići iznad glave.

A ako želiš svoj trening oplemeniti kettlebellom i dobiti najbolje moguće upute kako ga koristiti, tada je dobra odluka potražiti pomoć nekog tko fitnes ima u malom prstu i zna kako približiti upotrebu girje svakom rekreativcu, od mrtvog dizanja i veslanja u pretklonu do iskoraka i čučnja.

Postoje mnoge i raznolike vježbe koje možeš napraviti s ovim rekvizitom. No, ako si zbunjena i ne znaš odakle krenuti te ti nedostaju jasne upute kako maksimalno iskoristiti prednosti ovog rekvizita, imam sjajno rješenje za tebe. Sve vjezbe koje sam kreirao dostupne su s jasnim i detaljnim opisima i jasnim uputama za izvođenje.

Baš u tu svrhu razvio sam BudiFit mobilnu aplikaciju koja sadrži pregršt vježbi kao stvorenih za tvoje potrebe, uključujući i brojne vježbe s girjom, s kojima ćeš kroz sljedećih tri, šest ili čak 12 mjeseci imati idealne uvjete za ostvarivanje zacrtanih ciljeva, vezanih uz mršavljenje i izgradnju tijela.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje?

Onda se prijavi za probni period od 7 dana i iskušaj što imam za tebe!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!