11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-02-12T011122.337

Ključna vrlina pri izgradnji vlastitog tijela? Definitivno strpljenje!

117

Iako je to kontra prirode modernog čovjeka koji želi do rezultata što prije, bez značajne količine strpljenja gotovo je potpuno nemoguće prijeći na zdraviji životni stil i oblikovati tijelo na željeni način…

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-02-12T003458.533

Želim to odmah i sad! Misao je koja će proći kroz glavu svakog od nas u 21. stoljeću, a što je najbolje, mnoge stvari zaista su i dostupne u trenu oka, uz minimalan potreban trud.

Obično se radi o malo klikanja po mobitelu ili uključivanju i isključivanju uređaja koji je tu da umjesto tebe sve odradi, da bi željeni rezultat stigao u roku od sekundi, minuta, sati ili eventualno par dana, ako se radi o narudžbi.

Kako onda u takvom svijetu biti osoba koja ima strpljenja i spremna se obvezati na dugoročne ciljeve? Teško, ali ako osvijestiš da se radi o jednoj od ključnih vrlina za uspjeh u životu, tada ti možda više neće biti toliko mrsko malo pričekati na pozitivne plodove vlastitog napornog rada!

Bez strpljenja nemoguće smršaviti ili izgraditi mišiće

U svakom slučaju, jedna od najboljih stvari za vježbanje vlastitog strpljenja, predanosti i odlučnosti svakako je izgradnja vlastitog tijela.

Naime, možeš ti fanatično vježbati jedan dan i pritom odraditi perfektan unos kalorija u svoje tijelo, ali rezultate gotovo da nećeš vidjeti.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-02-12T004942.015

Zapravo, trebat će ti tjedni i mjeseci da se tvoje tijelo počne mijenjati u željenom smjeru, a da pritom tvoja dnevna razina energije poraste te se cjelokupna zdravstvena situacija poboljša.

To su okolnosti koje su strane modernom čovjeku, naviknutom da sve dobije odmah i sad. Zbog toga je nedostatak strpljenja zapravo najčešći razlog zašto propadaju dijete i bilo kakav drugi oblik rada na sebi.

No, upravo tjelovježba i posvećenost uravnoteženoj prehrani ono je što te može naučiti konzistentnosti, disciplini i postepenom radu na vlastitim ciljevima i snovima.

Drugim riječima, upravo kroz svakodnevne male pobjede, radilo se o zdravom obroku bogatom proteinima, mineralima i vitamina ili o efikasnoj tjelovježbi koja učvršćuje tijelo i unaprjeđuje metabolizam, naučit ćeš uživati u vlastitom strpljivom koračanju uzbrdo.

Lekcije primjenjive na svako područje života

Kad jednom tvoj dugoročni plan prelaska na zdraviji životni stil upali, promijenit će se i tvoj mentalni sklop i shvatit ćeš da sustavan rad na vlastitim vještinama i vrlinama, potpomognut odlučnošću i predanošću, zaista daje rezultate.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-02-12T005346.389

U životu nažalost nije sve ugoda, ponekad se iza uspjeha nalazi mnogo ponavljanja stvari koje su ti možda pomalo dosadne ili čak frustrirajuće, ali kad vidiš cilj pred sobom i znaš što ti on donosi, sve je puno lakše.

Što je najbolje, par mjeseci kasnije, s novim mentalnim sklopom koji nastaje nakon slatke pobjede pri uspješnom mršavljenju ili izgradnji mišića, bit će lakše uspjehe i trijumfe zabilježiti na bilo kojem drugom životnom području.

Nema sumnje, sistematično razmišljanje koje pritom usvojiš pomaže u baš svakoj situaciji, kao i radne navike koje ti više nikad neće biti problem.

Dakle, strpljivost se isplati, kao i vrline koje idu zajedno sa strpljivošću! A ako nikako da ih usvojiš i tražiš osobu koja će te svojim stručnim vodstvom pomoći da promijeniš svoje navike i konačno osvojiš ovaj svijet, na pravom si mjestu.

Amstrong-slika

Javi se meni, svom treneru Kristianu i ja ću ti na temelju svog desetljeća i pol rada s brojnim sličnim simpatičnim klijentima, željnima pozitivnih promjena u svom životu, kroz svoje transformacijske programe svakako moći dati sve što ti je potrebno da u sljedećih 90 dana oblikuješ svoje tijelo, podigneš samopouzdanje i ostvariš baš one rezultate koje priželjkuješ!