fbpx
Kako uz pomoć prehrane napokon pucati od energije?
Predloženo Top Zdrava prehrana

Kako uz pomoć prehrane napokon pucati od energije?

Nedostatak energije može biti nuspojava dijete, ali samo ako je ekstremna i tjera te na izgladnjivanje. Evo kako jesti zdravo i niskokalorično, a svejedno povećati vlastitu energiju u nebo…

Nema sumnje, kvalitetna izgradnja tijela ne znači samo gubitak masnih naslaga, nego i povećanje snage i energije u tebi, što će ti značajno olakšati obavljanje svakodnevnih zadataka.

Da, upravo nedostatak energije ogroman je problem koji muči mnoge u našoj zemlji i sprječava ih da žive život kakav bi voljeli živjeti. Uzroci mogu biti različiti, ali ako želiš nešto promijeniti, tada je definitivno prvi korak koji moraš poduzeti promjena vlastite prehrane i uvođenje redovitih tjelesnih aktivnosti u svoju dnevnu rutinu.

Energija u velikoj mjeri ovisi baš u prehrani, jer nutritivno bogate namirnice će je povećati, a prazne kalorije dobivene iz industrijski obrađene hrane definitivno će je smanjiti.

Također, dijeta koja traži velika odricanja od tebe, poput posta koji traje veći dio dana ili unosa pretjerano malog broja kalorija može negativno utjecati na to kako se osjećaš, zbog čega ne smiješ odlaziti u ekstreme dok pokušavaš dovesti svoju liniju u red.

U svakom slučaju, prehrana itekako utječe na tvoju razinu energije, a evo nekoliko načina kako je kvalitetnim izborom namirnica uspješno povećati…

Sve kreće od doručka

Istina je, jutarnji obrok može odrediti kako ćeš se osjećati kroz ostatak dana i zato ga nikad ne trebaš izbjegavati.

Doručak treba biti nutritivno bogat, kako bi tijelo odmah ujutro dobilo potrebne minerale, vitamine, proteine i vlakna, koji će mu omogućiti da normalno funkcionira u svakom svojem segmentu.

Bilo da se odlučiš za zdravi šejk koji sadrži sve te nutrijente na jednom mjestu ili si pripremiš neku zdravu kombinaciju s jajima, avokadom, bananom i cjelovitim žitaricama, nećeš požaliti na izdvajanju vremena za prvi obrok u danu, koji će ti omogućiti da besprijekorno odradiš sve što stave pred tebe u jutarnjim satima…

Izbjegavati hranu i pića sa šećerom

Ako želiš nakon doručka zadržati energiju na zavidnoj razini kroz ostatak dana, tada je važno da u sljedećim obrocima biraš one namirnice koje će se pobrinuti za dugoročnu sitost.

To su namirnice koje sadrže proteine, zdrave masti i složene ugljikohidrate. Bjelančevine možda nisu glavni izvor energije, ali sprječavaju umor. Zdrave masti koje ćeš naći u maslinovom ulju, humusu i orašastim plodovima dobre su za srce i osiguravaju energiju koja će potrajati, dok su složeni ugljikohidrati koje ćeš naći u batatu, integralnom kruhu, smeđoj riži i leći najbolji izvor energije u organizmu, a ne utječu negativno na razinu glukoze u krvi.

Baš suprotno od toga, hrana i pića s visokom razinom šećera i umjetnim sladilima pobrinut će se da razina glukoze u tvom krvožilnom sustavu podivlja. To ne samo što će negativno utjecati na tvoju energiju, već će i dovesti do ranog javljanja gladi pa ako baziraš svoje obroke na bijelom kruhu, slasticama i gaziranim pićima, tvoja razina energije definitivno neće dugo biti na optimalnoj razini.

Koristi međuobroke i pronađi idealnu porciju

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je 11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2022-05-07T104704.443.png

Za kraj, spomenimo da je energiju najlakše održavati na zavidnoj razini ako umjesto jednog ili dva dnevna obilna obroka jedeš četiri ili pet puta, ali manje porcije.

Međuobroci su odlična stvar za održavanje razine energije na nivou, pogotovo ako su zdravi i nutritivno bogati, poput proteinskih čokoladica, grickalica od soje ili različitog voća.

Također, na tebi je otkriti i koja veličina porcija ti daje dugoročnu sitost i optimalnu energiju, jer prejedanje te može usporiti i učiniti da se osjećaš slabo i nemoćno. Zato eksperimentiraj s veličinom obroka i pokušaj naći porciju koja će biti sasvim dovoljna da ti daje sitost do sljedećeg obroka, a da opet nije pretjerano obilna, što će se loše odraziti na kontrolu tjelesne težine, kao i na energiju koju osjećaš.

Dakle, ako ti fali energije, promjene u prehrani mogu biti pravo rješenje, a svakako pomaže i redovita tjelesna aktivnost, pogotovo ako koristiš jednostavne i efikasne treninge, one koji su u isto vrijeme sigurni za tebe, a daju i impresivne rezultate.

Ne brini, čak i ako se ne razumiješ u tjelovježbu, svejedno možeš do perfektnog plana treninga, ali u tom slučaju za tebe je najbolje rješenje potražiti pomoć iskusnog profesionalca, nekog tko ima fitness i nutricionizam u malom prstu i zna kako prilagoditi tjelovježbu tvojim ciljevima i fizičkim mogućnostima. Nekog poput mene, tko jedva čeka pomoći ti promijeniti kvalitetu tvoje svakodnevice.

Ako se pronalaziš u ovom tekstu i sama patiš od nedostatka energije, nesanice, teškog jutarnjeg buđenja, lošeg i promjenjivog raspoloženja te nedostatka motivacije, slobodno mi se obrati za pomoć, jer vjerujem da uvođenjem malih promjena u tvoju svakodnevnicu možeš dobiti značajno na energetskom potencijalu te s puno više elana odrađivati svoje dnevne obveze, a da ti pritom ostane snage i za privatan život.

Rješenje je lako dostupno, samo pronađi malo volje i odlučnosti u sebi!

Baš u tu svrhu razvio sam BudiFit mobilnu aplikaciju koja sadrži pregršt vježbi kao stvorenih za tvoje potrebe, uključujući i one s Mini Bands trakom i mnogim drugim rekvizitima, s kojima ćeš kroz sljedećih tri, šest ili čak 12 mjeseci imati idealne uvjete za ostvarivanje zacrtanih ciljeva, vezanih uz mršavljenje i izgradnju tijela.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda se prijavi za probni period od 7 dana i iskušaj što imam za tebe!

Vrijedi probati, zar ne?

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se