11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-12-05T202342.645

Najbolji način kako za vrijeme dijete obuzdati potrebu za slasticama!

275

Znamo da je teško kontrolirati tjelesnu težinu ako redovito u sebe trpaš namirnice krcate šećerom, no potrebu za slatkim ipak je moguće zadovoljiti, alternativnim opcijama kojih je sve više dostupnih…

Tko je ovisnik o slasticama, morat će se zaista pomučiti ako želi smršaviti! Naime, dovoljno je reći da svaka čokolada od stotinjak grama sadrži najmanje 500 kalorija, što će anulirati efekt jednog vrlo ozbiljnog treninga. A potrebno je samo par minuta da je smvlaviš!

Još gora je situacija s keksima, koje je nemoguće prestati jesti kad jednom kreneš, a i općenito, industrijski obrađena hrana tako je osmišljena da unosiš u sebe više nego ti je potrebno, što postaje ogroman problem s godinama, kada se tvoj metabolizam uspori, a salo samo slaže.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-12-05T201620.685

Istina je, hrana krcata šećerom u pravilu spada među izrazito visokokalorične namirnice, no dobra je vijest da je potrebu za slatkim moguće zadovoljiti i na zdrav način, na čemu će ti tvoje tijelo itekako biti zahvalno.

Evo par savjeta koji bi definitivno mogli pomoći ovisnicima o slatkom, da im dijeta ne bude muka, već ugodan prelazak na zdravi životni stil…

Slatko voće je prava stvar

Kao što svi već vjerojatno znaju, odličan izvor šećera svakako je voće, a prva na pamet pada banana, slatka i ukusna, a u isto vrijeme bogata mineralima i vrlo hranjiva.

Datulja je još jedno voće koje u sebi ima pregršt šećera i može na odličan način zamijeniti industrijski obrađenu hranu, dok nikako ne smijemo zaboraviti ni smokve, jer ih krasi jedan od najslađih okusa koji možeš osjetiti u svojim ustima.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-12-05T201159.684

Lubenica možda u Hrvatskoj nije prisutna kroz cijelu godinu, ali kad je dobiješ priliku kupiti, nemoj oklijevati, jer radi se o namirnici koja je čista suprotnost klasičnim slasticama: nutritivno je bogata i dijetna, uz fantastično slatki okus!

Potrebu za slatkim može utažiti breskva, nektarina, kruška pa i grožđe, dok je suho voće još jedna razina više, s grožđicama na samom vrhu.

Što je najbolje, uz pomoć voća ne samo što ćeš obuzdati svoju potrebu za kolačima i keksima, već ćeš tijelu dati i vrijedne vitamine i minerale, nužne za različite procese u tvom organizmu. Dakle, slatka voćna alternativa je definitivno prava stvar!

Tamna čokolada i šećer bez kalorija

Tko je ovisan o čokoladi, može s mliječne i punjene preći na onu tamnu, s velikim postotkom kakaa.

Ako provjerite kalorijsku vrijednost takve čokolade, ona čak nije ništa manja od klasičnih, no bez aditiva i svega onog što izaziva ovisnost, učinit će da staneš s trpanjem u sebe već nakon par kockica!

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-12-05T200244.096

Uz to, tamna čokolada sadrži antioksidanse, prijeko potrebne za vezivanje slobodnih radikala, tvari opasnih na staničnoj razini. Usput smanjuje stres i dovodi organizam u ravnotežu.

Pojavio se u posljednje vrijeme na tržištu i šećer pod imenom eritrit. Iznenadit će vas kad vidite na pakiranju da ima 0 kilokalorija u sebi. Riječ je o prirodnom šećernom alkoholu dobivenom iz kukuruza. Nešto je manje sladak od klasičnog šećera, ali lako je probavljiv i ima glikemijski indeks nula, što ga čini odličnim dodatkom čaju ili bilo čemu što želiš zasladiti.

Za kraj, ne smijemo zaboraviti da postoji i istinska slatka radost, koja je u isto vrijeme i niskokalorična i izuzetno zdrava. To je Formula 1 šejk, zamjenski obrok koji u dvjestotinjak kalorija po porciji sadrži viskokvalitetne proteine, zdrave ugljikohidrate i esencijalne masti, baš u pravilnom omjeru. Unutra su još biljna vlakna, kao i 12 različitih vitamina i 13 minerala. Idealan doručak za zaposlene ljude, od kojeg energija skače u nebo!

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-12-05T195817.900

Dakle, ako misliš da patiš od ovisnosti o slasticama, moraš znati da je potrebu za njima itekako moguće obuzdati, alternativnim opcijama koje smo ovdje naveli. Što je najbolje, kad se malo odvikneš od industrijski obrađene hrane, više uopće nećeš imati potrebu trpati je nekontrolirano u sebe. Zbog toga čak i privremeni prelazak na zdrave izvore šećera otvara vrata dugoročno kvalitetnoj prehrani, i to je nešto što ne smiješ propustiti.

A ako unatoč svim vrijednim pročitanim informacijama svejedno već godinama tapkaš na mjestu i nikako da dovedeš u red svoje tijelo i svoje zdravlje, tada je najbolja odluka potražiti pomoć nekog tko posjeduje prijeko potrebno znanje za uspješnu izgradnju tijela.

To može biti samo ozbiljan i profesionalan stručnjak, s dugogodišnjim iskustvom iz fitnesa i nutricionizma. Netko poput mene, tko jedva čeka pomoći ti promijeniti tvoju svakodnevicu.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i ONLINE fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena, s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!