fbpx
4 trika koji pomažu ako imaš problema s disciplinom za vrijeme dijete!
Predloženo Zdravlje

4 trika koji pomažu ako imaš problema s disciplinom za vrijeme dijete!

Jedan od najčešćih razloga neuspjeha pri pokušaju dijete definitivno je nedostatak discipline, no ako pametno pristupiš svojoj izgradnji tijela, zapravo ti uopće neće biti problem svoj plan provesti u djelo…

Mršavljenje se ne događa preko noći. Traje tjednima ili čak mjesecima i potrebna je predanost cijelom procesu, što zahtjeva disciplinu.

No, moramo iskreno priznati da uopće nije lako biti disciplinirana osoba, pogotovo ne na duge staze. Ponekad je zaista teško držati se zacrtanog, u trenucima kada se još ne vidi konačni uspjeh u skoroj budućnosti, a niti značajan napredak.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-07T000521.460

Ipak, ako želiš uspješno izgraditi svoje tijelo i pritom poboljšati cjelokupnog zdravlje svog organizma, važno je ustrajati u onome što radiš, a disciplinu je svakako lakše održati ako vučeš prave poteze. 

U tu svrhu, evo nekoliko vrijednih savjeta kako si olakšati dijetu i rad na sebi, što će značajno povećati nivo tvoje discipline…

Promijeni plan i učini ga održivim

Ne idi preko realnih mogućnosti! Nema sumnje, najteže je održavati disciplinu ako pred sebe staviš pretjerano ambiciozan plan, koji se u praksi pokaže nemogućim za realizirati.

Ako od sebe svakodnevno tražiš ekstremno nizak unos kalorija ili pretjerano teške treninge, iz tjedna u tjedan bit će sve teže disciplinirano pratiti postavljeni plan.

Baš zbog toga izuzetno je bitno postaviti dugoročno održiv plan, koji će ti možda donijeti nešto sporiji napredak od ekstremnog pristupa, ali i puno manje stresa te zdraviji put prema uspjehu. Tada će biti puno lakše održati disciplinu i korak po korak doći postavljenih ciljeva…

Nagradi se za male uspjehe

Disciplina ne znači odricanje od svakog užitka, bez ijednog trenutka oduška! Baš suprotno, najlakše je zadržati disciplinu ako znaš kako se povremeno nagraditi, za svaku malu pobjedu ostvarenu na svom putu.

Bilo da odlučiš nakon šest dana perfektne prehrane u nedjelju se nagraditi nečim slatkim, ili pronađeš neki sasvim drugi način nagrađivanja za ostvaren napredak, bit će ti puno lakše disciplinirano odrađivati zacrtano.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-07T001006.148

Dug je proces pred tobom i trebaju ti povremeni ispušni ventili. A kada znaš da nagrada dolazi već za 7 ili 14 dana, a ne tek na kraju priče, nakon 30, 60, 90 ili 120 dana, puno ćeš lakše pronaći motivaciju čvrstim korakom nastaviti grabiti prema naprijed…

Pronađi zadovoljstvo u radu na sebi

Jedan od glavnih razloga zašto se javljaju problemi s disciplinom zapravo je u samom pristupu dijeti. Ako je doživljavaš kao tlaku i muku, bit će dugoročno teško ustrajati na postavljenim ciljevima.

No, ako cijeli proces gledaš kao na uzbudljiv izazov i naučiš se radovati radu na sebi i svom tijelu, tada realizacija zacrtanog, od uravnotežene prehrane do osmišljenih fizičkih aktivnosti, postaje manje stresna i samim time lakše izvediva.

Naravno, održiv plan i povremeno nagrađivanje, koje smo ranije spomenuli, svakako će pomoći da dijeta u tebi probudi pozitivne, a ne negativne emocije, uključujući zadovoljstvo, strast i entuzijazam, prijeko potrebne za dolazak do uspjeha…

Okruži se motivirajućom okolinom

Za kraj, treba naglasiti da je vrlo bitno kakvi te ljudi okružuju. Postoje oni koji te spuštaju i negativno utječu na tvoju motivaciju i želju za promjenama, ali postoje i oni uz koje ćeš još lakše navaliti na zacrtani plan i provesti ga u djelo.

Baš zbog toga najlakše je održavati disciplinu ako se okružiš osobama koje će te gurati prema naprijed i maksimalno ti pomagati prilikom tvoje dijete i izgradnje tijela.

To može biti prijatelj, član obitelji, partner ili bilo koja druga osoba od povjerenja iz tvog života, a postoji i još jedan viši nivo podrške koju možeš dobiti.

Radi se o stručnoj potpori vrhunskog profesionalnog trenera, koja jamči najzdraviji i najsigurniji put do uspjeha, bez povremenih posrtaja i zastranjivanja.

A ako uz mentalnu podršku tražiš i plan prehrane prilagođen tvojim potrebama, kao i jednostavne, a vrlo efikasne treninge, na pravom si mjestu. Slobodno se javi meni, treneru Kristianu, jer kroz 14 godina rada s više od 1000 žena i muškaraca željnih pozitivnih promjena u svom životu, došao sam do dobitnih formula koje jamče rezultate i to u najkraćem mogućem roku.

U svakom slučaju, tražiš li i ti vlastiti preporod kroz izgradnju tijela i podizanje samopouzdanja, ne srami se kontaktirati me ovih dana. Veselim se što ti mogu pomoći!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se