fbpx
Blagdansko prejedanje – prilika za obećavajući početak tvoje dijete!
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-04-05T091724.829
Lifestyle

Blagdansko prejedanje – prilika za obećavajući početak tvoje dijete!

Iako se blagdanska gozba povezuje s debljanjem, pretjerivanje s hranom može biti itekako dobra odskočna daska za tvoju dugoročnu dijetu…

Naši su stolovi ovih dana ponovo bili puni poslastica. Dugi uskršnji vikend obilježila su tradicionalna jela, s gomilom jaja i masnom slanom šunkom u prvom planu svakog jutra.

Francuska salata, pekarski krumpir, svinjetina, janjetina i pačetina te bezbroj različitih vrsta kolača ono je s čim smo se gostili, uz vrlo malo dostupnih kreativnih aktivnosti pa je trpanje hrane u sebe iz čiste dosade također bilo neizbježno.

Zna se da je upravo doba blagdana vrijeme kada se najviše debljamo, no zapravo ovih dani mogu biti odličan impuls za tvoje uspješno održavanje tjelesne težine. Da, ako to zaista želiš, efekt blagdanskog prejedanja možeš zaista u potpunosti preokrenuti u svoju korist!

Pretjerivanje izaziva odbojnost

Ono što vrijedi kad potpuno pretjeraš s alkoholom, vrijedi i s hranom! Naime, ako pređeš svaku granicu svojim prejedanjem, definitivno ćeš osjećati težinu u želucu, probleme s probavom, kao i manjak energije, zbog unesene teške hrane s minimalnom nutritivnom vrijednošću.

Taj osjećaj izazvat će barem neko vrijeme odbojnost prema kaloričnoj i masnoj hrani, bogatoj šećerima i soli, što je sjajna prilika za tebe da započneš dugoročni plan uravnotežene prehrane.

Zbog tog nekontroliranog trpanja hrane u sebe neko vrijeme nećeš imati potrebe hedonistički uživati u slasnom zalogaju i to moraš iskoristiti za bezbolni početak dijete, jer bit će ti lakše nego ikad obvezati se na zdravu ishranu, bogatu mineralima, vitaminima, proteinima i vlaknima.

Dakle, nakon blagdanske gozbe barem dva tjedna na samu pomisao ponavljanja sličnog prežderavanja padat će ti mrak na oči i to je sasvim dovoljno razdoblje da bez ikakvih iskušenja postaviš svoj novi stil prehrane na prave noge te otkriješ koliko ti više energije donosi uravnoteženi tjedni režim unosa kalorija, što će biti ekstra impuls da ustraješ sve do ljeta…

Prejedanje se bez problema može anulirati

Za sve one koji su zapravo u potpunosti prevarili svoju dijetu tijekom uskršnjih blagdana i osjećaju grižnju savjesti, postoji dobra vijest.

Istina je da ništa nije izgubljeno i da nekoliko dana uvećanog unosa kalorija ne može pokvariti dugoročni trud i rad na izgradnji vlastitog tijela.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-04-05T095514.596

Dapače, potrebno je samo malo modificirati trenutni režim prehrane i fizičkih aktivnosti u danima koji dolaze, da bi rezultat prežderavanja u potpunosti bio eliminiran. To znači možda malo više ograničiti unos u sebe industrijski obrađene hrane tjedan ili dva nakon Uskrsa, a ubaciti pokoji trening viška u svoj program.

Pomaže svakako i malo više hodanja umjesto vožnje automobilom i javnim prijevozom, penjanje stepenicama, kao i bilo kakva dodatna aktivnost, pa makar se radilo o kućanskim ili dvorišnim poslovima.

U svakom slučaju, umjesto pada u depresiju i samosažalijevanja zbog vlastitih slabosti koje su došle do izražaja tijekom blagdana, puno je bolje iskoristiti takav razvoj događaja kao dodatni impuls vlastitoj težnji kao boljem kontroliranju težine, u svrhu uspješnog oblikovanja tijela, kao i poboljšanja cjelokupnog zdravlja organizma.

A ako unatoč svemu blagdansko prejedanje za tebe predstavlja kobnu prepreku nakon koje misliš da ne možeš nastaviti dalje, na pravom si mjestu! Uz kvalitetnu stručnu podršku brzo ćeš se vratiti na pravi put i u tjednima koji dolaze uoči pozitivne pomake na svom tijelu.

Dakle, ako zapneš, obavezno se javi meni, svom treneru Kristianu. Na temelju mog desetljeća i pol iskustva rada s tisućama klijenata željnih preobrazbe, zajedno ćemo smisliti tebi prilagođen plan prehrane i tjelovježbe te pronaći idealan mentalnih pristup izazovima koji te čekaju, kroz sljedećih 90 dana u kojima ćeš se u potpunosti preporoditi!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se