fbpx
Budi Fit izazov za studeni – Imaš li što je potrebno za ovaj challenge?
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-10-29T210026.826
Lifestyle Top

Budi Fit izazov za studeni – Imaš li što je potrebno za ovaj challenge?

Nakon listopadskog izazova kojim smo se dobro zagrijali, slijedi novi challenge za studeni, koji će te još malo približiti tvojim ciljevima vezanima uz kvalitetnu izgradnju tijela…

Dodatna motivacija uvijek je dobrodošla! Baš zato tu je Budi Fit challenge, koji će te gurati prema naprijed i olakšati ti prelazak na zdravi životni stil, kroz uravnoteženu prehranu i redovitu fizičku aktivnost.

Studeni je odličan mjesec za aktivan život, pomicanje granica i rad na vlastitoj mentalnoj snazi, a ovo su izazovi koje stavljam pred tebe…

Zbogom čokolada i keksi

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-10-29T121623.520

Ako malo proučiš etikete na proizvodima u supermarketima, uočit ćeš da je čokolada jedan od artikala s najvećom kalorijskom vrijednošću. Gotovo svaka ima više od 500 kilokalorija na 100 grama, a nije nikakav problem upravo toliku gramažu pojesti, kad jednom otvoriš pakiranje.

Keksi možda imaju nešto manju kalorijsku vrijednost, ali ih je moguće pojesti dvostruko više od čokolade i uz njih je gotovo nemoguće kontrolirati svoju tjelesnu težinu, jer jedno pakiranje ubije učinak dva žestoka treninga!

Tražiti od nekog da se odrekne slatkog za vrijeme blagdana bilo bi okrutno, ali u studenom nema izgovora. Tvoj izazov glasi: izdrži mjesec dana bez čokolade i keksa. Čokoladne torte i čokoladni kolači također nisu dopušteni, a pokušaj i ostale slastice 30 dana svesti na minimum!

Odmah i sad

Jedna od glavnih vrlina onih koji uspješno izgrađuju tijelo i kontroliraju tjelesnu težinu svakako je moć da probleme i zadatke rješavaju čim prije, po mogućnosti odmah i sad.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-10-29T121056.331

S druge strane, tu je beskonačno odgađanje i vječna potraga za naizgled racionalnim izgovorima zašto bi nešto trebalo napraviti kasnije, a ne sad. Pa to na kraju ne napraviš nikad. Baš tu karakteristiku najčešće imaju oni koji se muče s ostvarenjem bilo kakvih ciljeva u životu, uključujući i oblikovanje tijela.

Tvoj izazov glasi: barem u 3 situacije kad pomisliš da ima vremena i da možeš nešto odgoditi, učini to ODMAH i SAD! Shvatit ćeš ubrzo koliko ti to može poboljšati kvalitetu svakodnevice…

Hod u nepoznato

Fizička aktivnost ono je što radi razliku između uspješnog i neuspješnog mršavljenja te olakšava zahtjeve koje moraš staviti pred sebe po pitanju prehrane.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-10-29T120412.602

Iako mnogi misle da je hodanje zastarjela metoda kretanja koja u novom tisućljeću nema smisla, istina ne može biti dalje od toga. Oštar hod odličan je za zdravlje brojnih različitih organa u tvom tijelu, a dobar je za mišiće i kosti te pomaže da razbistriš um. Fantastičan je i za održavanje kontrole tjelesne težine i zato je vrijeme da protegneš noge.

Tvoj izazov glasi: odradi barem 3 šetnje do onih lokacija do kojih ti je dosad bilo apsolutno nezamislivo ići bez automobila ili javnog prijevoza. Važno je da se te lokacije nalaze unutar tvog grada ili eventualno malo izvan njega i neka put do njih bude siguran i bezopasan. No, slobodno si priušti ozbiljnu i izazovnu kilometražu, vidjet ćeš da to nije ništa strašno!

Vrijedna zamjena

Najlakši način kako dovesti svoju prehranu u red je pronalazak zdrave zamjene za onu kaloričnu i nutritivno siromašnu hranu, bez koje misliš da ne možeš živjeti.

Na primjer, umjesto čokolade i keksa priušti si datulju ili bananu, ako imaš potrebu za slatkim. Umjesto bijelog kruha, kupi integralni, bogat biljnim vlaknima i proteinima. Umjesto masnog i industrijski proizvedenog umaka, koristi sočnu rajčicu u svom sendviču.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-10-29T115710.952

To je najbolje prijelazno rješenje na putu do uravnotežene prehrane, zbog čega tvoj izazov glasi: nađi barem 3 zamjenske zdrave i ukusne namirnice, kojima ćeš zamijeniti one visokokalorične, ugodne za tvoje nepce, ali loše za tvoju liniju i zdravlje cjelokupnog organizma.

Napokon tjelovježba

Možda misliš da nisi sportski tip i zato želiš pod svaku cijenu do linije isključivo kroz prehranu, no moraš znati da postoje jednostavni, a efikasni treninzi, koje može uspješno izvoditi baš svatko!

Baš zato neka mjesec studeni bude mjesec u kojem ćeš prestati bježati od tjelovježbe. Ne, ne moraš ići u teretanu, jer trening možeš itekako uspješno izvoditi u udobnosti svog doma. Ne, ne treba trajati duže od pola sata, ali neka bude redovit.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-10-29T115330.786

Tvoj izazov glasi: kroz studeni pronađi vremena za barem tri treninga tjedno. Ne moraju trajati duže od pola sata i neka sadrže tek osnovne vježbe bez dodatnog fizičkog otpora, poput trbušnjaka, iskoraka, čučnjeva i planka.

Ako ne znaš kako osmisliti vlastiti trening, slobodno se javi meni, svom treneru Kristianu, putem naše Fit Lifestyle grupe na Fejsu ili putem kontakt obrasca pa ćemo problem brzo riješiti.

A u slučaju da uspješno odradiš ovaj challenge, onda se zaista OBAVEZNO javi. Zašto? Jer to znači da imaš sve što je potrebno za još puno ambiciozniji plan koji imam za tebe, od prosinca na dalje!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se