fbpx
4 razloga zašto ipak nije dobra ideja preskakati doručak!
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-03-15T231342.571
Fitness Lifestyle Mršavljenje Ostalo Zdravlje

4 razloga zašto ipak nije dobra ideja preskakati doručak!

Iako ima sve više onih koji misle da odgađanjem prvog obroka u danu činimo dobro svojoj liniji, važnost doručka nikako ne smijemo podcjenjivati, kao ni njegov pozitivan utjecaj na naše zdravlje i funkcionalnost…

Trebamo li doručkovati ili ne? Zaposleni ljudi koji vole u zadnji čas dizati se iz kreveta prije posla, vjerojatno su bili najsretniji kad se pojavila teorija da je doručak ipak bolje preskočiti, ako želiš zadržati dobru liniju i spasiti se od pretilosti.

Da, i to smo doživjeli. Tvrdnja da doručak uopće nije dobra ideja nastala je s popularnošću 16-satnog posta koji jednostavno ne dopušta da u 7 ili 8 ujutro nešto pojedeš, jer u tom slučaju svoj posljednji obrok prethodnog dana moraš zakazati u 3 ili 4 popodne, što je previše ekstremno čak i za holivudske nutricionističke gurue.

Međutim, iako određeno čišćenje organizma nije loša ideja, raditi to na štetu doručka ne preporučujemo, upravo iz ovih nekoliko važnih razloga koji jutarnji obrok i dalje čine nužnim za zdravlje i optimalno funkcioniranje…

Doručak ti daje energiju

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-03-15T231447.494

Svrha unosa hrane u naše tijelo upravo je dobivanje energije za normalno funkcioniranje organizma. Sve ostalo zapravo spada u ugađanje samom sebi i neku vrstu hedonizma.

Baš zbog toga doručak je izuzetno bitan, jer nakon 8 sati spavanja i najčešće između 10 i 12 sati bez hrane, potrebno je unijeti u sebe ono što će te učiniti energičnim, pogotovo ako imaš posao koji zahtijeva intenzivan rad od ranog jutra.

Zato nije pametno podcjenjivati energiju koju dobivaš doručkom, jer nitko ne može normalno funkcionirati bez pokretačkog goriva, a upravo to predstavlja hrana koju u sebe unosiš ujutro…

Doručak može regulirati tvoju težinu

Preskočiti doručak da kasnije tijekom dana dobiješ pravo natrpati se kalorijama, jedna je od većih zabluda u svijetu mršavljenja.

Iako se kalorijski deficit zaista dobiva zbrajanjem unesenih i potrošenih kalorija, upravo zdrav doručak može se umiješati u računicu i zadržati tvoj nivo šećera u krvi na optimalnoj razini, a samim time ti dati i dugoročan osjećaj sitosti koji će utjecati na kontrolu tjelesne težine i omogućiti ti mršavljenje.

S druge strane, ako ne doručkuješ glad koja se javlja u intenzivnom obliku dovest će do toga da izgubiš kontrolu i zgrabiš prije ili kasnije prvo što ti dođe pod ruku, što često budu grickalice, keksi ili pekarski proizvodi, čija bogata kalorijska vrijednost maksimalno otežava reguliranje tvoje težine…

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-03-15T231639.877

Doručak povećava tvoje umne sposobnosti

Istina je, poznato je kako glad može izuzetno loše utjecati na tvoju koncentraciju, kao i mentalnu svjesnost, što dovodi do neučinkovitosti na poslu, rastresenosti i nezadovoljstva.

Baš zbog toga treba igrati na sigurno i dan započeti zdravim i nutritivno bogatim obrokom, kako ne bi došlo do mentalnog pada već u ranim jutarnjim satima, što može imati negativne rezultate na tvoju učinkovitost i učiniti da jednostavno ne možeš ostvariti sve što poželiš kroz taj dan…

Doručak ti daje šansu za osnaživanje tijela

Biti isključivo na striktnoj dijeti nije najsretniji izbor. Uvijek je bolje kombinirati uravnoteženu prehranu s redovitom fizičkom aktivnošću, po mogućnošću treninzima različitog intenziteta koji će oblikovati i učvrstiti tvoje tijelo te osnažiti tvoje mišiće.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-03-15T232155.840

To naravno neće biti moguće bez unosa kalorija, počevši od zdravog doručka! Za fizičku aktivnost potrebna je energija u jednakoj mjeri kao i za rad u uredu. Zato preporučujemo da unos kalorija ravnomjerno rasporediš kroz dan, s doručkom i ručkom kao najjačim obrocima, u kojima ćeš dobiti nužnu energiju za rad na vlastitoj liniji i mišićima.

U svakom slučaju, doručak je bez ikakve sumnje bio i ostao prava stvar, bez obzira na modne trendove koji ga trenutno pokušavaju gurnuti u drugi plan.

A ako misliš da nemaš vremena zdravo i kvalitetno doručkovati ujutro, spasonosno rješenje uvijek je Formula 1 šejk iz našeg web shopa! Riječ je o mješavini visokokvalitetnih proteina, vlakana, vitamina i minerala, koja se munjevito pripravlja i konzumira, a iako sadrži samo 217 kalorija, svojim nutritivno bogatim sastavom zaista diže tvoju energiju u nebo!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se