Zašto mršavljenje izaziva jezivi osjećaj straha i nelagode?
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-11-21T175351.940
Mršavljenje

Zašto mršavljenje izaziva jezivi osjećaj straha i nelagode?

Iako bi izgradnja tijela i rad na sebi trebali buditi euforiju i dizati samopouzdanje, kod većine izazivaju tek nesigurnost i frustraciju. Vrijeme je da saznaš zašto se to događa!

Pobijediti samog sebe prvi je preduvjet na putu do uspjeha! Posebno to vrijedi upravo prilikom mršavljenja, jer bezbroj je kočnica u nama samima koje moramo otpustiti, kako bi se transformacija iz snova pretvorila u realnost.

11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-11-21T174935.936

Jedna od glavnih prepreka pri izgradnji tijela definitivno je osjećaj straha i nelagode, koji se javlja kod zaista ogromnog broja ljudi, željnih napokon uspješno kontrolirati vlastitu težinu i oblikovati tijelo na željeni način.

Ta nesigurnost nije slučajna, ali dobra je vijest da joj je moguće stati na kraj, čim napokon shvatiš što se zapravo događa unutar tvog uma, svaki put kad pomisliš na režim dijete i tjelovježbe, koji bi te trebao dovesti do uspjeha…

Nepoznato ne mora biti opasnost

Mršavljenje znači izlazak iz zone komfora i sasvim je prirodno da izaziva nelagodu. Istina je, ako želiš postići kalorijski deficit i skinuti masne naslage, na tebi je promijeniti svoje životne navike, jer da nije tako, ne bi ni bilo prekomjerne tjelesne težine.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-21T174409.999

Tu se javljaju sumnje, jer radi se o putu u nepoznato, s neizvjesnim ishodom. No, ako te to muči i izaziva u tebi strah, moraš znati da se s krivog kolosijeka uvijek možeš prestrojiti na pravi, a ako ono što radiš jamči napredak i poboljšanja, tada to ne mora predstavljati za tebe opasnost i imaš se pravo malo opuštenije prepustiti toj avanturi.

Umjesto problema koji bi se mogli naći na tvom putu, razmišljaj o boljem sutra i koliko ćeš se bolje osjećati, kad zahvaljujući vlastitom zalaganju, odlučnosti i entuzijazmu postigneš nešto što ti je toliko bitno.

I da, neka te ne brine što mnogi na tom putu zapnu. Milijuni su također uspješno došli do cilja, jer uz malo volje i znanja, mršavljenje zapravo može biti itekako lako i ugodno…

Neuspjeh nije katastrofa

Pomalo je zastrašujuće koliko ljudi u Hrvatskoj vjeruje da je bolje nikad ništa ne pokušati, nego probati nešto promijeniti i pritom doživjeti neuspjeh.

Tko nas truje takvim gnjusnim mentalitetom od malih nogu neće biti tema ovog teksta, ali imaj na umu da je neuspjeh sastavni dio života i najbolji način stjecanja iskustva i napredovanja. Ako ga se pak bojiš do te mjere da se nisi nikad u stanju pokrenuti s mrtve točke, nikad nećeš postići ništa.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-21T173830.955

Tu je i ona ključna stvar, koju treba naglasiti, ako treba i 1000 puta! Neuspjeh ništa ne govori o tvojoj osobnosti i nije nešto zbog čega se trebaš osjećati manje vrijedno. To je tek jedan mali korak nazad, nakon kojeg uvijek možeš napraviti tri koraka naprijed.

Zato nemoj unaprijed razmišljati o tome kako ćeš se grozno osjećati ako tvoje mršavljenje ne završi prema tvojim željama. I kako će luzeri, koji nikad od straha nisu u životu prstom mrdnuli, govoriti: “Rekao sam ti!”. Samo se opusti i daj sve od sebe. Začudit ćeš se što je sve moguće uz malo optimizma!

Uz pravi plan nema stresa ni frustracije

Tu je i treća stvar koju ne smijemo zaboraviti, a radi se o načinu na koji pokušavaš smršaviti. Naime, ako dijeta koju koristiš tražiš od tebe brze i nerealne promjene u navikama i ponašanju, nije ni čudo što se osjećaš nelagodno dok pokušavaš dovesti zdravlje svog organizma pod kontrolu.

Na Internetu je bezbroj nestručnih savjeta kako smršaviti i ako ih slušaš, tapkat ćeš dugo na mjestu pa prije ili kasnije mentalno puknuti, uz emociju razočaranja u sebe i svoje sposobnosti.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-21T172042.104

No, već ranije smo naglasili da neuspjeh ne govori ništa o tebi, pogotovo ako si žrtva lošeg plana mršavljenja, krivo postavljenog od samog početka.

Do uspjeha može dovesti samo onaj plan mršavljenja koji uzima u obzir tvoje karakteristike i postavljene ciljeve, a od tebe traži postepeno usvajanje zdravih navika i nudi ti pregršt različitih opcija kako dovesti prehranu u red, uz fizičku aktivnost kao dodatni impuls kalorijskom deficitu. Nema sumnje, energija i sitost su glavni ciljevi koji moraju biti pred tobom, a onda će i topljenje masnih naslaga postati sasvim jednostavan zadatak.

To je jedini način da mršavljenje bude ugodno i stimulirajuće iskustvo, uz koje ćeš se osjećati i fizički i psihički bolje, umjesto da te frustrira i iscrpljuje.

Dakle, ako tvoji samostalni pokušaji ne daju rezultata, možda je vrijeme da potražiš stručnu pomoć, od nekog tko zna kako najlakšim, najbržim i najsigurnijim putem do željenih rezultata. Nekog poput mene, tko fitnes i nutricionizam ima u malom prstu te jedva čeka pomoći ti poboljšati kvalitetu svakodnevice.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i ONLINE fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena, s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!