fbpx
Strah od neuspjeha – besmisleni neprijatelj tvojeg mršavljenja!
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-12-15T161510.020
Mršavljenje Top

Strah od neuspjeha – besmisleni neprijatelj tvojeg mršavljenja!

Jedan od razloga zašto mnogi nikad ni ne pokušaju smršaviti i uspješno izgraditi tijelo definitivno je strah od neuspjeha, kao i strah od svega onog što u njihovima glavama predstavlja negativan završetak započete misije…

Htjeli mi to priznati ili ne, u Hrvatskoj caruje pošast zvana – strah od neuspjeha. Radi se o paničnom bijegu od svake aktivnosti uz koju je pozitivan ishod tvog djelovanja neizvjestan.

Drugim riječima, čim se radi o nečem izazovnom, što traži ustrajnost, odlučnost i predanost, radije to izbjegavamo, bojeći se što ćemo otkriti o sebi, ako na traženom putu zapnemo i nikad ne stignemo do cilja.

Zato je mnogima draže koprcati se na mjestu i ništa ne činiti da poboljšaju svoj život, nego preuzeti odgovornost i krenuti u misiju koja može imati sretan završetak, ali i ne mora.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-12-15T160743.753

Taj strah čini se da nastaje već od malih nogu. Jesu li za to krivi roditelji koji viču na mališane svaku put kad zabrljaju, ili su kriva druga djeca koja se obožavaju sprdati onome tko doživi nezgodu, teško je reći i to prepuštamo psiholozima i sociolozima. Ali objasniti da strah od neuspjeha nema nikakvog smisla nam je puno jednostavnije i to ćemo ovom prilikom napraviti jednom za svagda!  

Ništa ne pokušati je siguran neuspjeh

Poznaješ li nekog tko često govori “da sam htio, mogao sam”? To je tipična osoba koja živi u strahu od neuspjeha i radije neće ništa pokušati, nego saznati da možda uopće nema ono što je potrebno za dolazak do željenog cilja.

Nemoj biti poput njega. Ako ništa ne pokušaš promijeniti, to je najveći neuspjeh. Najveća izdaja sebe i svoje budućnosti tapkanje je na mjestu, u strahu da ti pokušaj promjene svakodnevice slučajno ne bi otkrio nešto negativno o tebi i tvojim sposobnostima.

Neuspjeh je normalan dio života

Gledati na neuspjeh kao na osobu tragediju, poniženje i sramotu, potpuno je krivo razmišljanje, koje su nam usadili ljudi koji nemaju pojma o ničemu.

Mnogi se toga nikako ne mogu riješiti i hvata ih panika na samu pomisao, no moraš shvatiti da je neuspjeh zapravo sasvim uobičajeni dio života, nešto što nitko ne može svaki put izbjeći, jer često se pojave nepredvidive okolnosti koje je nemoguće prevladati, ili se pokaže da tvoj početni plan ipak ne drži vodu.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-12-15T154902.402-1

Ništa neuspjeh ne govori ni o tvojoj sposobnosti ni o tvojim mentalnim i fizičkim kapacitetima. Neuspjeh je sasvim normalna stvar. Točka.

Iz neuspjeha se mnogo nauči

Naslušali smo se one fraze o tome kako trebaš bezbroj puta pasti i dići se ako želiš nešto postići u životu. Možda ti takve floskule idu na živce, ali moraš znati da ima nešto u njima.

Da, neuspjeh se najbolje ureže u tebe i iz njega se stječu najvrjednija iskustva za budućnost. Najlakše je nešto naučiti iz loših epizoda, jer u ljudskoj je prirodi da pokuša pod svaku cijenu izbjeći jednake neugodnosti i frustraciju, sljedeći put u istoj situaciji.

Da se isti neuspjeh ne bi dogodio, u tebi zatim proradi ono najbolje i lansira te na pravi kolosijek, kojim ćeš se zasigurno još malo približiti željenim rezultatima, pogotovo ako se radi o mršavljenju…

Uz pravu pomoć izgledi za uspjeh su najveći

Sa suprotne strane neuspjeha, nalazi se uspjeh. Njega možeš dohvatiti samo ako se usudiš jurnuti mu ususret.

Pri mršavljenju i oblikovanju tijela, naravno da te straši sve što je pred tobom i pitaš se imaš li ono što je potrebno za uspješno ostvarivanje zacrtanih ciljeva. Ne želiš još jedno bolno iskustvo koje će ti pokazati da su tvoji problemi izvan tvoje moći, uteg kojeg nikad nećeš moći eliminirati.

No, moraš znati da uz prave informacije i znanje mršavljenje postaje ugodno iskustvo koje bez problema može završiti uspjehom, ako se držiš uravnotežene prehrane i redovitih fizičkih aktivnosti te NIKAD ne donosiš radikalne odluke koje izazivaju stres.

Baš to će te naučiti svaki ozbiljan stručnjak, koji ima fitnes i nutricionizam u malom prstu. A uz pravu pomoć tvoji izgledi da izbjegneš neuspjeh su najveći, jer ići ćeš najlakšim, najbržim i najsigurnijim putem do željenih rezultata. Pogotovo ako nađeš profesionalca koji razumije što prolaziš i zna kako te uvijek motivirati. Nekog poput mene, tko jedva čeka pomoći ti promijeniti tvoju svakodnevicu.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i ONLINE fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena, s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje?

Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo.

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se