fbpx
Što kad problemi i izvanredne okolnosti postanu dodatni uteg tvom mršavljenju?
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-12-03T160120.779
Mršavljenje Top

Što kad problemi i izvanredne okolnosti postanu dodatni uteg tvom mršavljenju?

Iako kontrola tjelesne težine mora biti jedan od prioriteta za svakog kome je stalo do vlastitog zdravlja, uvijek se mogu pojaviti izvanredne okolnosti u kojima izgradnja tijela pada u drugi plan. Koliko god ti se tada to činilo teško, ne smiješ dopustiti da se kilaža vrati na staro, ponovnim prakticiranjem loših navika…

Znamo da se mršavljenje nego događa preko noći, već traži tjedne i mjesece dobrih odluka te kvalitetan plan prehrane i fizičkih aktivnosti, u pozadini svega.

Odlučnoj osobi željnoj pozitivnih promjena nije se problem držati tog plana i iz tjedna u tjedan bilježiti male pobjede, koje te približavaju konačnom cilju i potpunoj preobrazbi o kojoj već dugo sanjaš.

No, što ako se pojave izvanredne okolnosti i tvoje mršavljenje zbog njih mora nužno pasti u prvi plan? Nažalost, tada za većinu ljudi sve pada u vodu i slijedi povratak na staro, uz još veće probleme s kilažom.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-12-03T155546.699

O kakvim to važnim prioritetima govorimo, zbog kojih se gubi fokus na mršavljenje? Prije svega je riječ o obiteljskim problemima, pogotovo ako je u pitanju nečije zdravlje, ali i vlastito, dok nagomilana količina novih zadataka na poslu od kojeg živiš također može biti razlog zašto izgradnja tijela prestaje biti najvažnija stvar za tebe.

Kako god, koliko se god život zakomplicirao, nemoj misliti da je to dobro opravdanje da se vratiš lošim navikama i upropastiš uloženi trud! Dapače, donosimo par vrijednih savjeta koji će ti pomoći prebroditi teške trenutke i nastaviti raditi na sebi…

Kriza i šok ne traju vječno

Izvanredne okolnosti u tvom životu mogu okrenuti svakodnevicu naglavačke, nakon čega se teško ponovo trgnuti i prakticirati stvari za koje je potrebna disciplina i ustrajnost.

No, moraš znati da svaki šok prođe nakon nekog vremena. To može biti par dana, tjedan ili najviše mjesec dana, nakon čega se treba prilagoditi okolnostima i nastaviti normalno živjeti.

Naravno da nitko od tebe ne očekuje da u prvi mah paziš na svaki svoj zalogaja i odrađuješ teške treninge, pogotovo ako još nemaš usvojene takve navike. No, nakon nekog vremena duguješ sebi da se trgneš i ponovo počneš vući poteze koji su dobri i zdravi za tvoj organizam.

Tjelovježba smanjuje stres i frustraciju

Što god da je poremetilo tvoju rutinu, uvijek će ti dobro doći ispušni ventil. Možeš urlati u jastuk ili plakati, ali još više će pomoći dobra i kvalitetna tjelovježba.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-12-03T153943.644

Nema sumnje, uz povišeni puls osjetit ćeš kako frustracija izlazi iz tebe i puno će se bolje osjećati nakon što trening završi. Čak ni ne moraš udarati u vreću! Bilo da se radi o trčanju, planinarenju ili možda tjelovježbi obavljenoj u udobnosti svog doma, kroz znoj će iz tijela izaći i mnogo toga psihički lošeg, što se unutra nakupilo.

Također, ako te iznenadna prenatrpanost poslom sputava u tome da brineš o izgradnji tijela, moraš znati da već pola sata tjelovježbe dnevno može biti odlična protuteža umnim naporima. Zbog toga u SAD-u uspješne tvrtke imaju svoj fitnes program u sklopu poduzeća, kako bi zaposlenici mogli čak i usred radnog dana izbaciti stres, dajući tijelu ono što mu je potrebno…

Zdrava prehrana dat će ti i mentalnu snagu

Ako su se pojavili izvanredni problemi ili neodgodivi prioriteti u tvom životu, krizu nećeš moći riješiti ako se ne osjećaš fizički i psihički snažno.

Upravo u tome će ti pomoći zdrava i uravnotežena prehrana, koja svojim bogatim nutritivnim sastavom izaziva sitost i diže energiju, kao protuteža negativnim okolnostima ili poslovnom stresu.

Zato i u takvim trenucima nije loše težiti kvalitetnoj ishrani, čak i ako nemaš volje pripremati zdrave obroke niti razmišljati o njima. Srećom, postoje brza rješenja kojima možeš utažiti glad, dajući tijelu sve što mu je potrebno. I to ne samo u specijaliziranim restoranima za nutritivno bogatu hranu.

Naime, postoji i zamjenski obrok Formula 1, ukusni šejk koji će ti u tek dvjestotinjak kalorija dati sve bitne makronutrijente u pravilnom omjeru, a uz njih još 12 različitih vitamina i 13 minerala. Idealan zdravi doručak, ali i obrok za sve one kojima treba energije u teškim trenucima!

Dakle, jasno je da i tebe nepovoljne okolnosti mogu izbaciti iz takta, ali ne odbacuj prelazak na zdravi životni stil čak ni tad. Nakon početne krize pronaći ćeš način kako sve vratiti u normalu, a neka to onda bude “novo normalno”, uz zdravu prehranu i mnogo fizičke aktivnosti, a ne “staro normalno”, uz emocionalno pretrpavanje hranom i samosažalijevanje na kauču.

A ako trebaš motivaciju i podršku u teškim trenucima, onda je prava podluka potražiti pomoć nekog tko razumije tvoje probleme, a ima i bogato znanje vezano uz nutricionizam i fitnes. Nekog poput mene, ozbiljnog profesionalca, koji jedva čeka pomoći ti da promijeniš jednom za svagda kvalitetu svoje svakodnevice.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i ONLINE fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena, s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo.

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se
BudiFit - Aplikacija

Transformiraj svoje tijelo i poboljšaj svoje zdravlje s BudiFit aplikacijom!