Što sve može poslužiti za trening u udobnosti tvog doma?
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-12-01T135240.402
Fitness Predloženo

Što sve može poslužiti za trening u udobnosti tvog doma?

Znamo da danas možemo efikasno trenirati bez potrebe za odlaskom u teretanu, pa čak i bez profesionalnih rekvizita. Evo kako si pomoći uz malo domišljatosti da treninzi u tvom domu budu još kvalitetniji…

Tjelovježba danas traži od tebe manje vremena nego ikad prije! Da, uz online treninge moguće je odraditi fantastičan posao koji će ti oduzeti pola sata ili najviše 45 minuta, bez potrebe za transportom na drugu lokaciju.

Danas se vrhunski trening može dogoditi u tvom domu, što je sjajna vijest. Možeš ga uklopiti nikad lakše u svoju dnevnu rutinu pa čak i kombinirati s gledanjem televizije ili slušanjem muzike.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-12-01T135836.741

A iako je dovoljna dobra volja i težina tvog tijela da potrošiš kalorije i daš mišićima priliku da osnaže, uvijek u trening rutinu možeš uklopiti dodatne elemente, što će biti ekstra impuls tvojim rezultatima…

Što ti nužno treba za dobar trening doma?

Bilo da pokušavaš kontrolirati tjelesnu težinu ili oblikovati tijelo, osnovno što ti je potrebno svakako je prazan prostor, na kojem ćeš imati dovoljno mjesta da raširiš ruke i noge na lijevu i desnu stranu. I to je to!

Dobro je imati prostirku, za najugodniji mogući kućni trening, ali u praksi se pokazalo da je dovoljan čak i ručnik, ako si na putovanju. Ma, čak i u najmanjim AirBNB sobama nađe se prostora za trening, uz malo fleksibilnosti.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-12-01T140031.976

Uz to je dobro imati štopericu ili bilo kakav sat koji će mjeriti dužinu svake vježbe. To možeš dobiti i uz pomoć mobitela, koji ti može zvučnim signalom pokazivati da je vrijeme za 15 ili 20 sekundi odmora, prije nego kreneš na sljedeću vježbu. Ako nemaš ništa od toga, uvijek možeš koristiti broj ponavljanja kao mjeru, iako je prva opcija ipak bolja.

Odlična je stvar kod treninga u udobnosti doma da ti zapravo ne treba niti neka posebna sportska oprema, sve se može odraditi čak i u donjem rublju, ako se u njemu najugodnije osjećaš.

I naravno, uz sve to treba ti još samo kvalitetan program tjelovježbi, od kojih je svakako najbolja opcija online prezentacija treninga. Nakon nekog vremena ćeš vježbe naučiti napamet i moći slagati vlastite kombinacije, ali i podići kreativnost treninga na još viši nivo…

Što u mom domu može podići kvalitetu tjelovježbe?

Već smo naglasili da ti je dovoljno donje rublje, prostirka i težina tvog tijela, da uz dobar plan vježbi odradiš efikasan trening, koji će ti pomoći smršaviti, ali i oblikovati tvoju liniju.

No, uvijek si možeš pomoći još pokojim rekvizitom. Jedan takav svakako je stolac. Perfektan je to rekvizit za rad na tricepsima, ako mu okreneš leđa i savijanjem ruku u laktovima spuštaš kompletno tijelo prema tlu i zatim ga dižeš u početni položaj.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-12-01T134534.332

Imaj na umu da stolac mora biti čvrst i stabilan, jer samo takav je siguran prilikom tjelovježbe i može pomoći pri radu na različitim grupama mišića, poput onih prsnih, uz pomoć sklekova, ali i mišića stražnjice i gluteusa, ako ti sjedalica posluži kao potpora za jednu nogu, dok drugu spuštaš u bugarski čučanj.

Iskoristiti možeš i cijevi u svom domu, ako su debele i snažne, pogotovo ako na raspolaganju imaš elastične trake ili gume. Možeš ih provući ispod cijevi za dodatni otpor i uz njih vježbati brojne različite dijelove tijela, od kojih svakako izdvajamo leđa i ramena.

A poslužiti može i neka stabilna klupica, ako je imaš u svom prostoru, kako za skok čučanj, tako i za druge zahtjevne vježbe koje kombiniraju snagu i izdržljivost, poput popularnih marinaca.

Također, na stepenice ne gledaj kao na tlaku u svom domu, već kao na odličnu priliku za dodatnu potrošnju kalorija. Ako živiš u zgradi na visokom katu, iskoristi to, jer osjetit će čudesnu razliku u svojim mišićima stražnjice i stražnje lože, već nakon mjesec dana redovitog korištenja stuba.

Stepenice mogu biti jako korisne i ako ih imaš u svom prostoru, pod uvjetom da su dovoljno široke i pravilne, za izvođenje različitih pokreta bez straha od ozljeda. Tu se može raditi zahtjevnija verzija iskoraka, kao i skok čučanj, sklekovi pa i već spomenuta vježba za tricepse, ako nemaš na raspolaganju adekvatan stolac.

11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-12-01T134948.091

Dakle, ako želiš iskoristiti maksimum iz svog okruženja, svakako različite objekte uklopi u svoj trening. No, moraš znati da je sigurnost najvažnija stvar kod svake tjelovježbe i zato donosi isključivo razumne odluke. Uostalom, čuda možeš napraviti i samo sa svojim tijelom, na praznom prostoru svoje sobe!

A ako ti je stvarno bitno da najsigurnijim putem juriš do željenih rezultata, tada je prava odluka potražiti pomoć vrhunskog stručnjaka, koji će te naučiti pravilnim pokretima, ali ti i pokazati baš one treninge koji imaju najbolji efekt na tvoje tijelo.

Dakle, za najugodnije iskustvo mršavljenja i rada na svom tijelu, treba ti netko tko ima fitnes i nutricionizam. Netko poput mene, tko jedva čeka pomoći ti promijeniti tvoju svakodnevicu.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i ONLINE fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena, s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije kako bi mogli detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se