fbpx
Kako stanjiti noge i oblikovati ih da budu ženstvene?
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-09-08T095445.167
Fitness Predloženo

Kako stanjiti noge i oblikovati ih da budu ženstvene?

Lijepo oblikovane noge ne samo što su oku ugodan prizor, već su i važne kako bi tvoje tijelo dobilo na snazi i izdržljivosti. Baš zato potrebno je raditi na njima, kroz prehranu i tjelovježbu…

Prekrasno oblikovane ženske noge impresivan su prizor i izazivaju divljenje u očima oba spola, kad se negdje pojave u javnosti.

No, oko njih zapravo kruži dosta zabluda. Ne, ne radi se isključivo o genetici koja nam daje lijepe ekstremitete ili nas ostavi bez njih. U stvarnosti puno toga ovisi kako se odnosiš prema njima i kako ih oblikuješ, a to je odlična vijest za svakog tko želi poboljšati izgled svojih nogu.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-08T094453.621

Što je najbolje, s dobrom oblikovanim nogama ne samo što dobivaš pažnju okoline i ljepši prizor u ogledalu, već i puno bolje funkcioniranje cijelog tijela. Naime, noge su važne za brojne različite aktivnosti i ključne su da bi se svatko od nas mogao uspješno i efikasno kretati, a samim time i živjeti punim plućima.

Dakle, učvršćivanje i oblikovanje nogu je estetska atrakcija, ali i zdravstvena nužnost pa zato ovaj dio tijela nikako ne smiješ zanemariti!

Nema uspjeha bez kvalitetne prehrane

Nerealno je očekivati uspješno oblikovanje bilo kojeg dijela tijela, ako ne baziraš njegovu izgradnju na uravnoteženoj i zdravoj prehrani.

Da, masni pomfrit i krafne iz pekare obično se primaju baš za bedra i maksimalno ti otežavaju rad na njima pa je izuzetno bitno smanjiti unos industrijski obrađene hrane na minimum, jer s takvom prehranom dobivaš tek prazne kalorije i kilažu koja ide prema gore.

Umjesto toga, valja prijeći na prehranu bogatu onim namirnicama koje ti u isto vrijeme daju energiju i sitost, zahvaljujući svom bogatom nutritivnom sastavu.

Neka povrće, voće, integralne žitarice te zdravi biljni i životinjski izvori proteina, ugljikohidrata i masti postanu baza tvojeg tjednog plana prehrane. Tada će i tvoje masne naslage polako nestajati, a noge postati tanje i lakše za uspješno daljnje oblikovanje…

Ciljanim vježbama do pravog rezultata

Kvalitetna prehrana samo je baza za uspješno oblikovanje nogu, a završnu “glazuru” dat će ti jednostavne, a efikasne vježbe, kojima ne samo da učvršćuješ i stanjuješ bedra te listove, već usput radiš i na stražnjici. Već pola sata tri puta tjedno bit će sasvim dovoljno, ako znaš što radiš.

Posebno treba izdvojiti različite vrste čučnjeva, čije redovito izvođenje na fantastičan način oblikuje stražnju ložu i bedra, pogotovo ako dodaš girju kao dodatno opterećenje prilikom izvođenja.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-08T091353.681

Uz girju ili utege mrtvo dizanje također će definirati noge na vrlo efikasan način, dok će prednji iskorak pozitivno djelovati na cjelokupnu strukturu, od lista do gluteusa. Tu je i stražnji iskorak, koji još bolje gađa kritične dijelove.

Elastične trake su još jedan rekvizit koji može pomoći pri oblikovanju nogu, pogotovo kod vježbi kao što je ekstenzija koljena, ali ima još niz drugih vježbi s ovim rekvizitom uz koje bedra postaju snažnija, čvršća i ljepša. Otpor koji dobivaš razvlačenjem tih traka ili guma čini brojne različite pokrete odličnom tjelovježbom za učvršćivanje nogu i daje mogućnost fokusiranja na gotovo svaki mišić.

Dodaj tome i redovite kardio treninge, u kojima je fokus prije svega upravo na radu nogu i njihovoj izdržljivosti, ali i penjanje stepenicama ako ih imaš u svojoj zgradi, jer iznenadit ćeš se koliko ova aktivnost pozitivno utječe na izgled i čvrstinu donjih ekstremiteta. Time zaokružuješ svoj tjedni plan tjelovježbi koji će imati sve što je potrebno kako bi noge dobile željeni atraktivan oblik, a usput postale i sposobne odraditi sve zadatke koje staviš pred njih.

Nema sumnje, rad na oblikovanju nogu traži dugoročnu predanost i obvezu adekvatne prehrane, kao i redovito ciljano vježbanje baš donjeg dijela tijela. Posebno treba paziti na izvođenje pravilnih pokreta, kako ne bi došlo do ozljeda.

Naravno, do uspjeha je lakše doći ako imaš uz sebe ozbiljnu stručnu podršku, nekog tko će na temelju tvojih karakteristika moći točno odrediti kada i koje vježbe izvoditi te koliko često, za najefikasniju moguću izgradnju tijela. Zato se slobodno javi meni čim zapneš, jer definitivno znam kako postići fantastične rezultate pri oblikovanju nogu!

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i online trener za zdravo mršavljenje žena s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se do kraja 2021. godine i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se