fbpx
Sklonost preranom odustajanju – zašto se javlja i kako tome stati na kraj?
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-07-11T193048.145
Lifestyle Predloženo

Sklonost preranom odustajanju – zašto se javlja i kako tome stati na kraj?

Koliku god nelagodu da osjećaš, ako želiš promijeniti svoj život i poboljšati kvalitetu svoje svakodnevice, ne smiješ se predati čim naiđeš na prvu ozbiljnu prepreku na svom putu…

Sklonost preranom odustajanju definitivno je jedna od najvećih mana modernog čovjeka, u doba kad je postalo tako teško fokusirati se na vlastite ciljeve i uspješno završiti započeto.

Istina je, u današnje vrijeme započetih planova koji nikad neće biti dovršeni više je nego ikad. A ako si osoba koja nije zadovoljna kvalitetom svog života, sklonost odustajanju može biti ogroman problem. Zapravo, to znači da se za tebe nikad ništa neće promijeniti na bolje.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-07-11T192304.769

Pa kad znamo da bez ustrajnosti nikad nećemo ostvariti ono o čemu sanjamo, zašto se tako olako predajemo? Naravno, dio krivice je na svakom od nas, no uzrok itekako leži i u vremenu u kojem živimo, kao i u okolini koja nas okružuje…

Društvo koje sputava borca u nama

Nije slučajnost da je većina od nas sklona odustajanju. Prvi razlog svakako je to što je u današnje vrijeme toliko toga dostupno u tek nekoliko klikova na mobitelu, bez imalo muke, dok se izležavaš na svom kauču. A onda kad treba uložiti trud za postići neki cilj u takvom lagodnom životu, to postaje nepremostiva prepreka.

Dio krivice svakako je i u obrazovanju i odgoju. Uče nas od malih nogu da bubamo napamet činjenice i usvajamo nebitne informacije, umjesto da nas pripremaju za rješavanje kompleksnih problema i prevladavanje izazova, što je vještina bez kojeg nitko ne bi trebao izaći iz školskih klupa.

Naravno, tu je i dobro nam poznati strah od nepoznatog. Čim naiđemo na nove situacije i neočekivane probleme, javlja se nelagoda i onaj unutrašnji glas koji ti kukavički govori da se povučeš i bježiš natrag u sigurnost svoje uhodane svakodnevice.

A ne zaboravimo ni našu društvenu zajednicu, u kojoj od pamtivijeka okolina umjesto da potiče i bodri, sklona je ismijavanju i sprdanju svakog tko želi nešto više i bolje. Zbog toga se javlja dodatna nesigurnost, uz koju nije lako hrabro koračati prema naprijed…

Svoju budućnost samo ti možeš mijenjati

Ok, sada znaš da sklonost odustajanju nije samo tvoja krivica. Međutim, to ne mijenja baš ništa! Tvoja je budućnost isključivo u tvojim rukama i moraš se trgnuti i ustrajati u onome što ti je važno. Ako želiš nešto promijeniti i poboljšati, jednostavno moraš ustrajati i prerano odustajanje ne može biti opcija.

Zvuči lako, ali mnogima nije. Pa kako postati ustrajna osoba? Nekoliko je načina, ali uvijek se postiže isključivo praksom. Dakle, kad naiđeš na prvu zapreku, nemoj paničariti, već sagledaj detaljno situaciju i pokušaj se fokusirati na rješenja, umjesto na probleme.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-07-11T191218.274

Prije uopće pomišljanja na odustajanje, moraš isprobati BAŠ SVE opcije koji bi te mogle odvesti naprijed. Pa makar to ponekad značilo povući korak unazad i krenuti alternativnim putem.

Ako osjećaš nelagodu, svejedno ustraj i nastavi dalje, jer shvatit će ubrzo da put u nepoznato nije tako strašan kako ti se čini. I uvijek imaj na umu svoj konačni cilj. Kad ti bude teško i ne znaš kako dalje, sjeti se koliko bi tvoj život bio lijep ako uspješno ostvariš zacrtane ciljeve. To je ono što će ti definitivno dati toliko potrebnu ustrajnost i učiniti te borcem koji nikad ne odustaje!

Kroz izgradnju tijela jačaš svoj karakter

Nema sumnje, jedan od najboljih načina kako vježbati vlastitu ustrajnost i probuditi borca u sebi, svakako je posvetiti se izgradnji vlastitog tijela.

Bilo da želiš smršaviti ili učvrstiti svoje tijelo, rezultat tvog rada ne samo što će biti bolje cjelokupno zdravlje tvog organizma, već i puno veća mentalna snaga, a lekcije koje ćeš naučiti na tom putu pomoći će ti da prestaneš odustajati i u drugim sferama života!

Da, bit će to put s mnogo izazova na njemu, ali definitivno ništa neće biti nesavladivo, uz pravi pristup i od samog početka dobro postavljeni plan.

A sve će biti još puno lakše ako svoju preobrazbu započneš u zdravom okruženju, uz nekog tko će te uvijek znati motivirati da ustraješ i ima u malom prstu sve vezano uz pravilnu prehranu i efikasnu tjelovježbu.

Ako se već dugo osjećaš zakopano na istom mjestu, ozbiljna stručna podrška definitivno je ono što ti treba da kreneš dalje. Zato se slobodno javi meni, treneru Kristianu, jer na temelju rada s više od 1000 zadovoljnih klijenata dosad, itekako znam kako probuditi ustrajnost u tebi i želju za napretkom. Vjeruj mi, uz kvalitetan, tebi prilagođeni plan prehrane, kao i jednostavne, a efikasne online treninge, tvoja svakodnevica brzo će se promijeniti.

Svi mi trebamo pomoć ako zapnemo. Ponekad ti zaista treba netko tko će iz tebe izvući puni potencijal, onaj za koji u ovom trenutku možda ni ne znaš da postoji. Zato me kontaktiraj što prije, jer već se veselim uspjesima koje ćemo ove godine zajedno ostvariti!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se