fbpx
Prava istina o hrani koja na čaroban način sagorijeva mast!
(kopija u sukobu) 11 naminica koje trebate izbjegavati – 2020-12-28T090207.630
Lifestyle Mršavljenje Ostalo Zdravlje

Prava istina o hrani koja na čaroban način sagorijeva mast!

Iako nas brojni “stručnjaci” pokušavaju uvjeriti u suprotno, moramo se pomiriti da hrana koja sama po sebi sagorijeva mast zapravo – još nije pronađena!

kopija-u-sukobu-11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2020-12-28T082344.906

Brokula, kelj, špinat, pileća prsa, losos, bobičasti i orašasti plodovi… To su samo neke od namirnica koje ćeš na Internetu pronaći slavodobitno proglašene hranom koja sagorijeva mast i samim time potiče munjevito mršavljenje.

Dakle, dovoljno je unijeti u svoje tijelo ponešto s ovog čarobnog popisa i mast će se krenuti topiti dramatičnom brzinom, bez ikakve potrebe za dodatnim trudom.

kopija-u-sukobu-11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2020-12-28T085343.023

Je li to zaista tako? Nažalost, baš i ne! Naime, hrana koja sama po sebi sagorijeva mast ne postoji, a ovom prilikom objasnit ćemo kako zaista stvari funkcioniraju…

Potrošnja masti i smanjenje tjelesne masti nisu isto

U stvarnosti, ne postoji hrana čijim unošenjem automatski ubrzavaš metabolizam i sagorijevaš mast. Važno je naglasiti kako u tijelu imamo nekoliko različitih vrsta masnoća, od esencijalnih masti koje pokreću vitalne organe do pohranjene masti, koja zapravo čini dio tjelesne težine koju želimo izgubiti.

Poticati korištenje masti kao energetskog goriva ne mora značiti i da time potičeš tijelo na mršavljenje, jer može se raditi o esencijalnim mastima koje su nužne za naš opstanak i ne smijemo nikad ostati bez njih.

kopija-u-sukobu-11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2020-12-28T083108.090

Gubitak težine događa se isključivo po principu unošenja manje kalorija u tijelo nego što ih tog dana potrošiš. Kada se to dogodi, tijelo kreće trošiti pohranjenu mast i tada počinje toliko željeno mršavljenje. Sve se to odvija neovisno o vrsti hrane koju si unio, glavno da postoji kalorijski deficit.

Radi se o niskokaloričnoj hrani koja ne stvara ovisnost

Možda ne postoji hrana koja sagorijeva mast, ali to ne znači da je svejedno što unosimo u tijelo! Naime, namirnice s tih famoznih popisa imaju karakteristike koje zaista mogu potaknuti na mršavljenje, ali samo ako ih konzumiraš na pravilan način.

Riječ je o hrani koja je niskokalorična, a također i razvija u tebi prijeko potrebni osjećaj sitosti zbog kojeg je puno lakše na vrijeme stati.

Je li se itko ikad probudio usred noći, jer ima nezadrživu potrebu pojesti malo kelja i ne može zaspati dok to ne napravi? Naravno da ne.

kopija-u-sukobu-11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2020-12-28T083834.886

S druge strane, hrana bogata šećerom stvara visoku razinu ovisnosti i potrebe za još. Dobar primjer za to su keksi. Gotovo svaku vrstu moraš pojesti do kraja pakiranja i jednostavno ne možeš stati. Dodajmo tome visoku kaloričnost takvih proizvoda i jasno je da je kalorijski deficit gotovo nemoguće ostvariti ako se natrpavaš slatkišima. Reci zbogom mršavljenju ako ih ne možeš izbaciti iz svakodnevne prehrane!

kopija-u-sukobu-11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2020-12-28T083504.309

Međutim, jamče li na početku priče spomenute niskokalorične namirnice mršavljenje ako ih jedeš? Uopće ne! Ako ih natrpaš u sebe ogromnu količinu, nećeš ostvariti kalorijski deficit i svejedno ćeš se udebljati. S čim god da pretjeraš, kile idu u prema gore. No, zbog svojih karakteristika, s ovim tipom hrane malotko od nas zapravo ima potrebu prijeći granicu.

Hrana koja daje rezultate u kombinaciji s tjelovježbom

Dakle, iako hrana koja sagorijeva mast zapravo ne postoji, postoji hrana koja olakšava sagorijevanje masti i kvalitetnu izgradnju tijela, onome tko je uporan i dovoljno odlučan da proces mršavljenja uspješno provede kroz višemjesečno razdoblje.

Radi se upravo o niskokaloričnim namirnicama, bogatima proteinima, mineralima i vitaminima. Svakako na taj popis spada i uravnoteženi zamjenski obrok Formula 1 iz našeg web shopa. Radi se o mješavini visokokvalitetnih proteina iz graška, vlakana, vitamina i minerala, u samo 217 kilokalorija po obroku!

kopija-u-sukobu-11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2020-12-28T084345.039

Kada se takva prehrana kombinira s pravim treninzima i redovitim kretanjem, rezultati zaista ne mogu izostati. Nema sumnje, uravnoteženi obroci i tjelovježba najbolje izazivaju kalorijski deficit kada su ujedinjeni zajedno, a samim time dovode i do mršavljenja.

kopija-u-sukobu-11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2020-12-28T085820.099

A ako te muči kako pronaći idealan režim za sebe, ne brini, jer u našoj BudiFit zajednici na Facebooku pregršt je simpatičnih članova sa sličnim problemima koji će ti rado pomoći. Svakako nam se priključi što prije!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se