fbpx
Pogreške koje moraš izbjeći pri mršavljenju i oblikovanju tijela!
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-11-29T153922.963
Mršavljenje

Pogreške koje moraš izbjeći pri mršavljenju i oblikovanju tijela!

Strastveno se baciti na izgradnju vlastitog tijela je važno, ali na putu do uspjeha potrebno je i izbjeći pogreške koje te mogu odvesti u krivom smjeru ili u potpunosti zaustaviti…

Bezbroj je onih koji su pokušali smršaviti i oblikovati svoje tijelo, no putem su – odustali! Ne, nije uvijek bio problem u nedostatku motivacije ili manjku discipline, već i u krivim odlukama kojima su si maksimalno otežali napredak i doveli se pred prepreke koje više nisu mogli preskočiti.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-03-30T070751.206

Pogreške su ono što izgradnju tijela čini iznimno teškom i ponekad nemogućom, a mi izdvajamo one najveće koje je svakako potrebno izbjeći…

Radikalne odluke

Najgora stvar koju možeš napraviti pri pokušaju skidanja kila ili dobivanja mišića svakako je pretjerivanje.

Bilo da se radi o nekoj ekstremnoj dijeti od 1000 kalorija koja te ostavlja bez energije u svakodnevnim poslovima ili možda o previše zahtjevnim treninzima uz koje je šansa za ozljedu velika, svaki radikalni režim dovest će krize i zasićenja prije ili kasnije, a zatim odustajanja i vraćanja na staro.

Grižnja savjesti zbog malih posrtaja

Put do uspješne izgradnje tijela i poboljšanja zdravstvenog stanja organizma je dugačak i pun različitih izazova.

Baš zbog toga ne smiješ dopustiti da te povremeni posrtaji emocionalno izbace iz takta. Povremena prejedanja ili preskočeni treninzi ne trebaju u tebi izazvati grižnju savjesti i depresiju, već samo promjene planova i prilagođavanje novonastaloj situaciji. Sve se dugoročno da nadoknaditi, glavno je da čvrsto i odlučno napreduješ prema naprijed.

Slijepo kopiranje drugih

Ono što funkcionira kod drugih, ne mora biti dobro za tebe. Istina je to koju mnogi ne žele priznati, ali zaista je pri izgradnji i oblikovanju tijela potreban personalizirani pristup.

Dakle, umjesto da slijepo i nekritički kopiraš plan prehrane i tjelovježbe koje koriste drugi, na tebi je da iskušaš različite stvari i pronađeš ono što najbolje odgovara tebi. Stručna podrška u tome svakako pomaže i olakšava dolazak do pravih rješenja, ali svi smo mi individualci i imamo vlastiti put do uspjeha, što je iznimno važno znati.

Nestrpljivost

Jako česta pogreška, pogotovo među početnicima. Pri mršavljenju i učvršćivanju tijela rezultati će postepeno doći, no samo ako ustraješ. Međutim, u tom procesu javlja se nestrpljivost koja dovodi do brzopletih odluka. Počinješ žuriti, donosiš radikalne odluke i povećavaš stres, što otežava daljnji napredak.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-03-30T070215.197

Moraš znati da je izgradnja tijela dugoročan proces kojeg se može malo skratiti, ako imaš znanje iz fitnesa i nutricionizma, no svejedno će potrajati nekoliko mjeseci dok ne dođeš do fantastičnih rezultata. Dakle, treba ti strpljenja i to moraš prihvatiti.

Tvrdoglavost i forsiranje onog što ne prolazi

Nije loše imati plan kojem vjeruješ da će te odvesti do cilja, no ako ga se striktno držiš i od njega ne odstupaš ni mrvicu, već prvi problemi na koje naiđeš mogli bi te zaustaviti.

Put prema zdravom životnom stilu pun je izazova i zbog toga katkad moraš pokazati fleksibilnost i mijenjati ono što se pokazalo lošim, ako želiš stići do cilja. Tvrdoglavost nikad nije dobra. U svakoj avanturi putem učimo i mijenjamo se, kako bismo ostvarili ono o čemu sanjamo. Ništa drukčije ni s izgradnjom tijela.

A ako unatoč svemu svejedno ne uspijevaš izbjeći ovdje navedene pogreške i stalno zapinješ, onda je vrijeme da potražiš pomoć nekog tko zdravu prehranu i efikasnu tjelovježbu ima u malom prstu!

Srećom, na pravom si mjestu. Slobodno se javi meni, svom treneru Kristianu, jer na temelju mojih 15 godina iskustva rada s tisućama entuzijastičnih klijenata poput tebe, brzo ćemo zajedno osmisliti učinkovit plan i pravi mentalni pristup, skrojene po tvom ukusu, uz koje ćeš u sljedećih 90 dana izbjeći pogreške na kojima drugi padaju i definitivno ostvariti željene ciljeve!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se