fbpx
Ne, nije sebično trošiti novac na SEBE i svoju bolju budućnost!
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-08-15T152346.308
Predloženo Zdravlje

Ne, nije sebično trošiti novac na SEBE i svoju bolju budućnost!

Odreći se vlastitih želja i potreba kako tvoji bližnji ne bi oskudijevali čini se kao najplemenitiji mogući potez, ali veću stvar ćeš napraviti ako se ne zapustiš, jer ćeš im tako osigurati najbolju moguću podršku u godinama koje dolaze…

Od sebične mladosti do potpunog zanemarivanja sebe i svojih potreba u zrelim godinama. Tako to ide kod većine, jer kad jednom osnujemo svoju obitelj, skloni smo svu svoju brigu, pažnju, vrijeme i resurse davati prije svega djeci, a onda i ostalim bližnjima.

Iako u velikodušnosti nema ničeg lošeg i možemo se svi složiti da je plemenito pomagati onima kojima je pomoć potrebna, ako pritom u potpunosti zanemariš ulaganje u sebe i svoju dobrobit, radiš pogrešku koju će zapravo osjetiti svi koji te u životu trebaju.

Zašto? Zato što samo najbolja verzija tebe može dugoročno uspješno brinuti za druge, a također im svojim primjerom pokazati pravi put, kojim će zatim sljedeća generacija jednako uspješno kročiti u svojoj budućnosti…

S brigom za druge ne prestaje vlastiti rast

Ima mnogo zadovoljstva u tome kad nekog učiniš sretnim, no svi smo mi na neki način posebni i imamo vlastite potrebe, koje trebamo s vremena na vrijeme također zadovoljiti, kako bismo se emocionalno, ali i fizički osjećali dobro.

Zato treba svakog dana barem pola sata izdvojiti samo za sebe i stvari koje će tebe učiniti ispunjenom osobom, a drugima možda ništa ne bi značile. Može to biti knjiga, film, ukusan obrok, rekreacija ili vrijeme s prijateljima, važno da je to nešto što ispunjava baš TEBE.

Također, dok brineš za druge i pomažeš im da napreduju i postanu uspješno izgrađene ličnosti, obično se događa da zanemariš vlastiti rast. A svi mi možemo i moramo rasti cijeli život!

Bilo da se radi o poslovnim vještinama, emocionalnoj inteligenciji, ljudskoj komunikaciji ili fizičkim vještinama, uvijek imaš prostora za napredak, a to je nešto u što vrijedi uložiti i vrijeme i novac.

Aktivnostima koje te razvijaju itekako ćeš obogatiti svoj život, koji više sigurno neće biti monoton i jednoličan, a usvojene lekcije će ti dati i neku novu inspiraciju, koju ćeš moći iskoristiti dok brineš o svojoj obitelji…

Uspješna izgradnja tijela je baza za SVE

Jedna od najvećih pogrešaka prilikom fokusiranja na bližnje, a zanemarivanja sebe, svakako je zapuštanje vlastitog tijela.

Da, u Hrvatskoj se to događa ogromnom broju ljudi! Posljednja istraživanja su pokazala da čak dvije trećine građana muku muči s prekomjernom tjelesnom težinom, a većina od njih upravo se tjelesno zapustila u srednjim godinama, kada je prestala raditi na sebi i zaokrenula u potpunosti svoju pažnju prema obitelji.

No, kakve su krajnje posljedice tog zaokreta? Nimalo dobre! Naime, kada tijelo muče masne naslage ili manjak kondicije, tada je i tvoja energija na vrlo niskoj razini, a samim time i moć da se brineš o drugima manja je nego što bi trebala biti.

Također, tu su i brojni zdravstveni problemi, koji ako se još nisu javili, javit će se, jer prekomjerna težina i loša prehrana nemaju milosti za tvoj kardiovaskularni sustav, kao ni za tvoju probavu, a stradat će i kosti i zglobovi.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-08-15T144914.017

Tada može doći do one situacije koju NAJMANJE želiš. A to je da se tvoje zdravlje toliko uruši da se do kraja života drugi moraju brinuti – o tebi…

Ako se trgneš, izbjeći ćeš ružni scenarij

Srećom, urušavanje zdravlja se može uspješno spriječiti, prelaskom na zdravi životni stil, baziran na uravnoteženoj prehrani i jednostavnoj, a efikasnoj tjelovježbi.

Ne, nećeš trebati izdvojiti mnogo vremena da se dovedeš u red. Kad jednom postaviš svoj tjedni plan aktivnosti na noge, ići će to glatko i ostat će ti MNOGO vremena i za posao i za obitelj. No, svakako ćeš trebati potrošiti određeni novac na sebe i svoju bolju budućnost, što će ti se s vremenom višestruko vratiti, kad usvojiš zdrave navike i time izbjegneš neželjene probleme, koji neminovno vode prema skupocjenim liječničkim pregledima i još skupljim zahvatima.

Dovesti se u red u velikoj mjeri možeš već u sljedećih 90 dana! Već tako kratko razdoblje je dovoljno za uspješnu preobrazbu, uz koju će tvoji zglobovi prodisati, probava odahnuti, a energija značajno skočiti.

Naravno, to je put kojim možeš krenuti samostalno, na temelju vlastite odlučnosti, predanosti i discipline, ali ako nemaš potrebno znanje iz nutricionizma i fitnesa, a želiš što prije popraviti vlastitu zdravstvenu situaciju i uspješno izgraditi tijelo, onda nije loša ideja potražiti pomoć ozbiljnog stručnjaka, nekog kome zaista možeš vjerovati.

Takvog ćeš naći upravo na Budi Fit portalu. Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i fitnes trener s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju bogatog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu cjelokupne fizičke transformacije, koju kada prilagodimo tvojim karakteristikama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se