11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-05-11T081809.513

Kako održati formu i ne udebljati se na godišnjem odmoru?

111

Odlazak na more ili egzotično putovanje odlična je prilika za odmor duše i tijela, a iako se tih dana mnogi znaju udebljati, postoje jednostavni načini kako regulirati tjelesnu težinu čak i kad si u fazi opuštanja…

Svi mi trebamo odmor! Nema te škole ili posla koji emocionalno ne iscrpljuju i baš zato je važno u što kraćim vremenskim razmacima uzimati godišnji i tih se dana potpuno opuštati.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-05-11T081953.908

Da, godišnji je za neke odlazak na more, za druge bijeg u planine, a sve više ljudi savršeno opuštanje vidi u egzotičnim putovanjima. Što god izabereš, pobrini se da uživaš u svakoj sekundi.

Međutim, za sve one koji su u fazi mršavljenja i oblikovanja tijela problem predstavlja reguliranje tjelesne težine, tijekom tih dana kada se ne nalaziš u vlastitom kontroliranom okruženju.

Srećom, nema razloga za brigu, jer ako slijediš ovih nekoliko jednostavnih savjeta vratit ćeš se kući u barem jednako dobrom stanju kao i prije pakiranja kofera!

Zdravi obroci mogu ti uvijek biti dostupni

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-05-11T082417.795

Kako kvalitetno jesti kad se nalaziš daleko od svoje kuhinje? Pa i nije to takav problem. Naravno, prva preporuka je da umjesto ćevapa i pizze koji su se nekako uvukli u svako ljetovalište na našoj obali, a i šire, radije se počastiš ribom i plodovima mora, mediteranskim specijalitetima uz koje se nitko nikad nije udebljao.

Da, moguće je biti pravi gurman na odmoru i svejedno ne upropastiti vlastitu dijetu. Dovoljno je barem kombinirati zdravu i laganu s masnom i industrijski obrađenom hranom, jedan dan jedno, drugi dan drugo, da šteta ne bude prevelika.

Alkohol? Svakako dodaje kalorije i izaziva glad u kasnim večernjim satima pa barem probaj propustiti koju večer napijanja, jer pretjerivanje nikad nije dobro.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-05-11T081627.486

A kao tajno oružje tvoje prehrane na godišnjem odmoru definitivno preporučujemo Formula 1 šejk iz našeg web shopa, perfektan brzi doručak koji će te zasititi sa svojih tek dvjestotinjak kalorija. Također će ti dati mnogo energije i učiniti spremnim za cjelodnevne aktivnosti, zahvaljujući svojoj visokokvalitetnoj mješavini proteina, vlakana, vitamina i minerala. Konzumacija brza, okus odličan!

Što aktivniji odmor, to manje dobivenih kila

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-05-11T084301.852

Ako te posao potpuno iscrpio, možda ćeš se poželjeti izvaliti na ručnik i tako provesti dva tjedna, dok te sunce prži, lijeno se previjajući na plaži.

No, takvo ljetovanje se ne pamti i u njemu nema čarolije. Uostalom, velika je razlika između psihičkog i fizičkog umora, što znači da u tebi sigurno postoji energija za aktivno provođenje tih slobodnih dana. Ako ništa drugo, tu je plivanje, kao jedan od najzdravijih oblika tjelovježbi, a bilo kakve šetnje, uz mirisan zrak svugdje oko tebe, trošit će tvoje kalorije, kao i višesatna istraživanja nepoznatih ulica, krajolika i znamenitosti.

Različite sportske aktivnosti, od odbojke na pijesku, bicikliranja do džoginga, također su dostupne u gotovo svakom turističkom mjestu na svijetu i nude zabavnu dodatnu priliku kako regulirati svoju tjelesnu težinu.

A što je najbolje, na odmoru zapravo ne moraš propustiti niti jedan zacrtani trening i uvijek možeš odraditi točno ono što je zamišljeno u tvom planu izgradnje tijela.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-05-11T083604.873

Kako? Zahvaljujući težini vlastitog tijela i eventualno jednostavnim, lako prenosivim rekvizitima, poput elastičnih traka za vježbanje. Već to ti je dovoljno da odradiš pola sata vrhunskog treninga u vlastitom apartmanu, pogotovo ako pritom slijediš upute stručnjaka, koji ti je propisao vježbe bazirane na tvojim trenutnim željama i mogućnostima.

Gdje to naći? Ovdje! Baš to je ono što možeš dobiti od mene, trenera Kristiana.

Uz moje vodstvo tisuće klijenata već su ostvarili impresivne rezultate u posljednjih desetljeće i pol, a sada nudim online treninge i personalizirani plan prehrane, kao stvorene za postizanje ciljeva prije i za vrijeme ljeta. U svakom slučaju, slobodno se javi ako tražiš jednostavnu, a opako uspješnu formulu pri izgradnji tijela!

Profilna-4