fbpx
Kako biti pun energije i motivacije odmah nakon što se ujutro probudiš?
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-01-14T223935.826
Lifestyle Ostalo Zdravlje

Kako biti pun energije i motivacije odmah nakon što se ujutro probudiš?

Ako ti je potrebno pregršt vremena da ujutro dođeš k sebi prije nego što budeš u stanju funkcionirati, poslušaj ovih nekoliko savjeta koji bi ti definitivno mogli pomoći da to promijeniš…

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-14T220912.281

Budiš li se ujutro s pregršt energije ili se osjećaš kao da te pregazio kamion? Ako je odgovor ovo drugo i takvo stanje traje satima, onda moraš nešto poduzeti, jer često upravo o tome na koji način započnemo dan ovisi hoćemo li uživati u njemu i ostvariti zacrtane ciljeve, uključujući i one vezane uz izgradnju tijela.

Da, biti pun energije od ranog jutra fenomenalan je osjećaj do kojeg može doći svatko u relativno kratkom vremenu nakon što otvori oči, a ovom prilikom dat ćemo 4 savjeta koji bi u tome trebali pomoći, pod uvjetom da je tvoj san trajao barem 6 sati…

Hidratiziraj se odmah nakon ustajanja

Spavanje 6 ili 8 sati mora izazvati određenu razinu dehidracije, odnosno gubitka vode u tijelu, a takvo stanje dovodi do toga da gubiš fokus i ne funkcioniraš kako treba.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-14T221459.333

Baš zbog toga pametno je odmah nakon ustajanja popiti vode i razina energije u tvom tijelu odmah će skočiti, kao i osjećaj budnosti.

Sunce nam daje energiju

Naravno, pomoć pri buđenju svakako mogu dati i sunčane zrake. Vitamin D će te osnažiti, a čim se nađeš izvan mraka brzo ćeš doći k sebi.

Zato svi oni koji imaju balkon, ako je sunčano vrijeme trebali bi odmah nakon buđenja izaći na njega, a ostali mogu podići rolete i uživati u energiji koju će polako početi osjećati. Šetnja sunčanim ulicama ujutro također itekako pomaže.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-14T222609.513

Postavi ciljeve prema kojima osjećaš strast

Sjećaš se onog uzbuđenja kad se probudiš i znaš da te taj dan čeka putovanje na neku privlačnu turističku destinaciju? Da, tog je jutra bilo lakše probuditi se nego ikad, upravo zbog entuzijazma i strasti koji su te vodili iz kreveta.

No, takav osjećaj možeš imati svako jutro, ako si postaviš dnevne ciljeve koji te vesele i ispunjavaju euforijom. Bilo da je motivacija povezana s postizanjem bolje figure putem tjelovježbe i uravnotežene prehrane ili nekim drugim vrijednim ciljevima, sjeti se nakon što otvoriš oči onog što taj dan s velikim guštom planiraš i odmah ćeš osjetiti potpunu budnost i zadovoljavajuću razinu energije

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-14T223005.415

Nagradi se zdravim doručkom

Svi znamo koliko je doručak važan obrok i zato ga nemoj preskakati, već se nagradi obrokom koji će te ispuniti energijom i na najbolji mogući način pripremiti za izazove koji te čekaju.

Baš doručak može napraviti željenu razliku! Naravno, mora to biti hranjiv i uravnotežen obrok, a čak i ako nemaš mnogo vremena na raspolaganju, moguće je tijelu uz pomoć praktičnog i ukusnog šejka dati baš ono što mu treba. U tu svrhu imamo Formulu 1 u našem web shopu, mješavinu visokokvalitetnih proteina, vlakana, vitamina i minerala koja diže tvoju energiju u nebo.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-14T223442.478

Naravno, za one koji imaju nešto više vremena prije nego što se moraju uputiti na posao, postoji i pregršt drugih načina kako svom tijelu dati potrebne ugljikohidrate, bjelančevine, masti, vlakna, vitamine i minerale, uz pomoć zdravih namirnica kojima je uvijek dobro ispuniti svoj frižider.

Dakle, uz pomoć malo vode, sunca, hrane i entuzijazma ne može biti lakše s puno energije i motivacije započeti dan. A ako ti ovi savjeti nisu dovoljni i želiš potražiti dodatne ideje, odmah se priključi BudiFit zajednici na Fejsu, gdje ćeš među našim simpatičnim članovima zasigurno čuti još mnogo zanimljivih metoda kako doći k sebi ujutro nakon buđenja!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se