Iz ženskog kuta: Kako naći vrijeme za sebe kad vremena nemaš?
Fitness Predloženo Top

Iz ženskog kuta: Kako naći vrijeme za sebe kad vremena nemaš?

Organizacija vremena ti predstavlja poseban izazov? Imaš osjećaj da se obveze samo gomilaju, a vrijeme bespovratno curi i na kraju dana sve si više umornija i dodatno frustrirana jer unatoč ogromnom trudu i dalje vučeš za sobom repove neodrađenih stvari…

Kao da si glavni glumac u filmu Beskrajan dan u kojem se stalno ponavlja isti scenarij sve dok ne naučiš lekciju koja ti je nužna da bi se život vratio barem malo u normalu. Da bi barem na trenutak mogla disati…

Vrijeme za sebe je prioritet, ne opcija

Da bi dobila vrijeme za sebe, vrijeme jednostavno moraš uzeti. Uzeti od drugih, ma koliko se to može činiti sebičnim na prvu. Dakako, prvi korak je planiranje vlastitog vremena s obitelji, na poslu, kućne obveze, zabavu , druženje i opuštanje. Kažu mnogi da je dobar plan preduvjet za ostvarivanje ciljeva.

No, u cijelom tom planiranju nikako ne smiješ zaboraviti na sebe i svoje potrebe. Činjenica je da su žene tome vrlo često sklone i da zaboravljaju da sve počinje od sebe, čak i time management.

Razmisli samo koliko si učinkovitija kada tokom dana izdvojiš barem pola sata za svoje potrebe, za sitnice koje tebe usrećuju i vesele, pa makar to bilo ležanje u kadi punom sapunice, ritual ispijanja čaja ili obično čavrljanje s prijateljicama.

Stvari odrađuj prema prioritetima

Odličan je savjet odabrati jedan dan u tjednu te ispisati sve svoje obveze za naredni tjedan te ih posložiti po važnosti i pritom istaknuti one koje moraju biti svakako odrađene u najkraćem roku te za koje nema mogućnost odgode.

Za bolju organizaciju možeš se služiti Google ili običnim kalendarom, rasporediti obveze po danima te uključiti i članove obitelji glede izvršavanja tekućih ili zajedničkih zadataka poput kupovine, pospremanja ili čišćenja.

Nemoj se plašiti delegiranja obveza jer nije i ne treba sav teret posla biti na tebi. Drugi imaju svoje uloge i njihova je obveza da ti pomognu. Budi odgovorna prema sebi i svojim potrebama.

Eliminiraj gutače vremena i kradljivce energije

Počni pratiti vrijeme koje provodiš na društvenim mrežama i maksimalno ga optimiziraj. Ne moraš prva pročitati sve novosti i objave na Instagramu, lajkati tuđe slike ili nešto komentirati vezano uz aktualna zbivanja. Često je to čisto odvlačenje pažnje, smanjivanje fokusa i gubitak dragocjenog vremena.

Također, udalji se od ljudi koji ti konstantno oduzimaju energiju i „bombardiraju“ svojim problemima, prijateljstvo je dvosmjerna ulica, a ne slijepa u kojoj samo služiš kao odlagalište za tuđi otpad.

Nakon toga radiš dugotrajnu reciklažu u svojim mislima, a to ti ne donosi nikakvu dobrobit, već naprotiv samo oduzima snagu i resurse koje si mogla pametnije preusmjeriti.

Trening po tvojoj mjeri

Sigurno si nebrojeno puta čula izreku „U zdravom tijelu zdrav duh“. Stoga, za cjelokupno zdravlje i osjećaj dobrobiti vrlo važnu ulogu igra tjelovježba, odnosno bilo kakav vid tjelesne aktivnosti.

Dokazano je da se povećanom tjelesnom aktivnošću potiče hormonalna ravnoteža i stvara dobar osjećaj u svojoj koži, u svom tijelu. Taj dobar osjećaj dodatno potiče dobro raspoloženje i povećava našu produktivnost na svim poljima života.

Također tjelovježba je dobar moment i izgovor za posvećivanje samoj sebi i izdvajanju dragocjenog vremena za sebe. Budući da nemaš puno vremena u danu, za tebe je odličan odabir online kućni treninzi, posebno prilagođeni tvom trenutnom fizičkom stanju i aktualnim mogućnostima.

Zaboravi na prometne gužve, guranje po svlačionicama, trčanje na trening nakon posla, nervozu zbog nepoznavanja sprava za vježbanje i osjećaj nelagode.

Na ovom putu imat ćeš konstantnu podršku, savjete i preporuke za prehranu, mogućnost sudjelovanja na radionicama za mentalni trening i jačanje motivacije te osjećaj pripadnosti zajednici koja želi riješiti isti problem koji i tebe opterećuje.

Ukoliko ti se ova ideja čini zanimljiva i baš po tvojoj mjeri, javi na prijavom na donji link na besplatne konzultacije te otkrij novi svijet gdje vrijeme postaje tvoj saveznik, a ne vječni neprijatelj koji je uvijek korak ispred tebe.

Veselim se tvojoj prijavi!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!